"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ilomantsin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Ilomantsissa, Parppein liikuntakeskuksen maastossa sijaitseva 12-väyläinen metsärata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pogostantie 13
  82900 Ilomantsi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Hiekka/Sora

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ilomantsin frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Ilomantsin frisbeegolfrata #1

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 2: Ilomantsin frisbeegolfrata #2

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 3: Ilomantsin frisbeegolfrata #3

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 4: Ilomantsin frisbeegolfrata #4

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä 5: Ilomantsin frisbeegolfrata #5

Pituus 113 metriä. Par 4

Väylä 6: Ilomantsin frisbeegolfrata #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Ilomantsin frisbeegolfrata #7

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 8: Ilomantsin frisbeegolfrata #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 9: Ilomantsin frisbeegolfrata #9

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 10: Ilomantsin frisbeegolfrata #10

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 11: Ilomantsin frisbeegolfrata #11

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 12: Ilomantsin frisbeegolfrata #12

Pituus 95 metriä. Par 4

3 arvostelua radalle “Ilomantsin frisbeegolfrata

  Olimme Ilomantsin Pappeinvaaran urheilukeskuksen frisbeegolfradalla heittämässä frisbeetä. Radan heittämiseen menee muutamalla pelaajalla hieman yli tunti. Rata oli aika monipuolinen; muutama ylä- ja alamäkiväylä, avoimempia ja kapeampia väyliä. Rataa ei ole huollettu kovin huolellisesti; ruoho oli pitkää joissakin kohdissa pitkää ja jotkin väylät olivat hyvin ryteikköisiä. Loppujen lopuksi kiekot eivät kuitenkaan lentäneet kovinkaan paljoa metsään ja ne jotka lensivät löytyivät suhteellisen helposti. Seuraavat heittopaikat tulisi olla merkattu paremmin, eikä edes jokaisessa väylässä ole merkitty mihin suuntaan tulisi kävellä. Jouduimme katsomaan seuraavat heittopaikat netistä ratakartan avulla. Kokemuksena rata oli ihan mukava 3/5.

  Rata oli ihan hyvässä kunnossa vaikka sitä ei ylläpidetä. Osa väylistä oli kapeita ja niihin hukkui kiekot helposti mutta jotkut väylät olivat aukioilla ja niitä oli hauska heittää. Mitkään väylät eivät kuitenkaan ollut mitään kauhean vaikeita.
  Kaikki teet olivat sorasta ja yhdestä puuttui kokonaan radan kartta.
  Alku väylät olivat suoralla maastolla mutta keskivaiheessa radat olivat ala- tai ylämäissä ja lopussa olivat taas tasaisella.
  Mutta kuitenkin oli ihan hyvä rata.

  Ilomantsin kunnassa Parppeinvaaran urheilukeskuksen mailla Ilomantsin frisbeegolfrata. Radalla pituutta 12-väylää (1080m) ja B2-luokitus.

  Tämä pelto/puisto/kuntopolku rata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten kohtuullisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat joko tasamaalla urheilukeskuksessa tai myötäilivät tarkalleen latu-uria. Metsäradasta ei voi oikein puhtaimmillaan puhua. Väylät kohtuullisen vaihtelevia, oli useampi reilu ylämäkin ja alamäkeäkin tasaisuuden lisäksi. Ei mitään liian helppoa tekemistä… Suosikki ehkä kolmonen tai 11 missä kummassakin heittotilaa reilusti. Siirtymät lyhyet.

  Infokartta oli pieni, mutta ajoi jotenkuten asiansa. Heittopaikkaopasteet rakenteiden parasta antia, myös Amexpon Seppo-korit hyvässä kunnossa. Löytyi laavu 12-väylän jälkeen. Pukuhuoneet ja vessa olivat sunnuntainakin auki.

  Mutta… se mutta. Heittopaikat olivat montuilla olevaa soraa. Lähtöpaikka hyvin vaikeasti löydettävissä, ei mitään ohjaavia opasteita missään. Löytyi lopulta liikuntahallin takaa, tenniskentän edestä. Next tee viitoitusta oli alkuun, mutta välillä loppuivat. Esim. 9 –> 10 siirtymässä sai oppailla ihan tosissaan. Vikan väylän jälkeen laavu minkä käyttö ja puut olisi pitänny varata kunnalta etukäteen, jep!

  Mutta sitten vielä lisää ja se pahin! Minua raivostutti eniten suurimman osan väylien ryteikkömonsterit mistä saikin kiekkoja etsiä tuon tuosta! Vitosen kiekonsyöjämonsterit olivat erityisen pahat, eikä myöhemminkään siis juuri helpottanut. Väylät itsessään oli hoidettu, mutta harvoin näkee noin ryteikköistä sivustaa missään. Seiskan heittopaikka ja kasin kori liian likellä toisistaan. Kun kasilta kiskaisee alamäkeen, niin ei näe onko alhaalla heittäjää. 12-väylän mandopelleily lähinnä huvitti.

  Jep! Ei jaksanut kyllä yhtään vähempää Ilomantsin rata innostaa. Ihan täydellisen saneerauksen tälle vuosituhannelle tarvitsisi rata. Jos vierustojen pusikko-ongelmaa ei voi muuten ratkaista, niin sitten rata kokonaan toiseen paikkaan! Ilomantsilaiset ansaitsisivat kyllä paljon paremman radan!

  1/5

Vastaa