"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ikaalisten kylpylä

Radan kuvaus

Ikaalisten kylpylän frisbeegolfrata on perustettu 2005. Rata on aloittelijoille soveltuva 9-väyläinen puistorata.

Lue lisää

HUOM! Rata on kokenut muutoksia vuoden 2022 aikana alueen rakentamisen johdosta. Uutta ratakartta ei ole toistaiseksi tehty, mutta vanhan kartan kanssa väylien löytäminen helpottuu vertailemalla muutoksia mitä on tehty:

Entinen väylä 3 on nyt ykkönen (väylä 4 = nyt 2, väylä 5= nyt 3). Uusia väyliä 4 ja 5. Entisellään on väylät 6-8 ja sitten väylä 9 on uusi.

Rata on ollut perustamisestaan saakka aktiivisessä käytössä. Kylpylä järjestää kesäisin radalla viikottaista opatusta ja ohjelmaa. Rata kulkee kylpylän piha-alueilla alkaen rannan tuntumasta jä päättyen päärakennuksen pihaan.

Kylpylän rata on vapaassa käytössä ja frisbeegolfkiekkoja voi vuokrata ja ostaa kylpylän Maininki-shopista.

Tiedustelut:
Ikaalisten Kylpylä
Joni Suominen / ohjelmapalvelut
Vaihde (03) 4511

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hämyläntie 2
  39500 Ikaalinen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Hiekka/Sora

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ei ratamestaria

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ikaalisten kylpylä

Ratakartta

Väylä 1: Ikaalisten kylpylä #1

Pituus 53 metriä. Par 3

Kaunis rantaa pitkin kulkeva väylä. Matkalla korille on täysikasvuisia koivuja, joiden välistä onnistunut heitto löytää tiensä griinille. Väylä laskeutuu nätisti ja kori sijaitsee pienellä vastarinteellä. Huomioi vasemmanpuoleisen polun kulkijat.

Väylä 2: Ikaalisten kylpylä #2

Pituus 63 metriä. Par 3

Suora, hieman oikealle viettävä väylä. Pieni ylämäki ja väylää reunustavat puut tekevät tästä haasteellisemman.

Väylä 3: Ikaalisten kylpylä #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä kaartuu reilusti vasemmalle. Pieni ylämäki vaikeuttaa korille pääsyä.

Väylä 4: Ikaalisten kylpylä #4

Pituus 110 metriä. Par 3

Melko avoin alamäkeen heitettävä väylä jossa lähempänä koria pientä puustoa.

Väylä 5: Ikaalisten kylpylä #5

Pituus 60 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä lyhyt väylä jossa puistoa / pensaikkoa lähellä koria.

Väylä 6: Ikaalisten kylpylä #6

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt, suora väylä parkkipaikan vieressä. Kori puskien ympäröimä. Huomio parkkipaikka.

Väylä 7: Ikaalisten kylpylä #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Suora väylä, minkä puolessa välissä käytävä. Kori sijaitsee avoimella alueella. Huomioi oikeanpuoleinen perkkipaikka.

Väylä 8: Ikaalisten kylpylä #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Korotetulta tasanteelta heitettävä toiseksi viimeinen väylä kulkee hienoa käytävää pitkin korille. Tällä väylällä vasen puoli on paha.

Väylä 9: Ikaalisten kylpylä #9

Pituus 59 metriä. Par 3

Lyhyt väylä puistossa, kori pienen kalliokummun takana.

17 arvostelua radalle “Ikaalisten kylpylä

  Ratakartta tosiaan vanhentunut ja alkaa 3. väylältä. Väyläopasteet puuttuu puolista väylistä tai niihin on lyöty vanhan layoutin opaste, joka on siis väärä. Korit pitkälti heikossa kunnossa mm. ruostuneet, vinossa, ketjuja puuttuu, alaraudassa reikä. Tiit myös pitkälti aika huonossa kunnossa. Joko epätasaisia tai reikiä eikä jokaisella tiillä kunnon mattoa. Siirtymillä sentään jotain ohjeita ja nuolia, joten väylät löyty melko helposti Väylät itsessään ihan hyvässä kunnossa ja hyviä muutenkin. Ei kannata tätä varten tänne lähteä, mutta sopivasti kolmostien varressa, joten ohi ajaessa voi poiketa jos kiinnostaa.

  Väyläkuvaukset pitävät paikkansa, mutta ratakartta on vanhentunut. Ykkösväylä on kartalla kolmonen. Siitä radan pääsee läpi suht pienellä etsimisellä. Kartan 1 ja 9 on poistuneet ja huvittavaa huomata että ykkösväylän opaste on siirretty vitoselle ilman mitään muokkausta 🙂 mutta se ajaa sikäli asiansa että nelosen korilta näkee opasteen ja näinollen radan pisin siirtymä helpottuu. Radan takia ei tänne kannata tulla, mutta jos nyt jostain syystä täällä jo valmiiksi on niin ei tämä huonoin ysiväyläinen ole mitä on tullut pelattua.

  Tää oli ihan positiivinen yllätys. Rata ainakin nyt ihan hyvä ja nurmikkokin ajettu, Ehkä toki vähän neppi väyliä. Ratakarttaa ei jostain syystä ole tälle radalle tehty, mutta väylät löytyy kuitenkin ilman sitäkin. Lähtee kylpylän takaa järven puolelta.
  Opasteet on kuiteskin lähtöpaikoilla. Ysiväylän heitto ykkösen koriin ei sekään ole mikään huono idea. Ruuhkia kun radalla tuskin on niin toimii noinkin. Kanattaa pelata samalla jos käy vaikka pelaamassa ikaalisten keskustan radan. Vatulaa en suosittele. Se vielä paremmaksi niin on hyvät radat ikaalisissa.

  Rata bongattu ja karttalinkki vie oikeaan paikkaan. Radan alku on rannan puolella. Opastekarttaa ei radalle ole.

  Väylät ovat kohtuullisen lyhyitä ja monipuolisia. Korkeuseroja on käytetty hyvin hyödyksi väylien suunnittelussa. Siirtymät ovat pääosin lyhyitä. Heittoalustat voisivat olla pieneltä lavetilta.

  Aikaisemmat kommentit viittaavat siihen, että väylät ovat olleet tiukempia ja kasvillisuutta/pajukkoa on riittänyt. Radan eteen on tehty selvästi töitä, sillä aluetta oli harvennettu todella paljon. Kiekot löytyivät heti ja väylillä oli riittävästi tilaa heitolle. Pitää muistaa, että rata on sen 15 vuotta vanha ja kunnostus on varmasti paikallaan. Korit olivat laadukkaat ”vanhat” Discatcherit.

  Väylät ja siirtymät muodostavat selkeän ratakokonaisuuden. Paljon pahempiakin on nähty. Tällä hetkellä nykymuodossaan melkein 2/5. Voisi olla helposti 3/5 pienen kunnostuksen jälkeen.

  Radan väylät olivat monipuolisia ja pientä korkeuseroakin löytyi. Kapeilta väyliltä poiketessa oli vastassa lähes aina aluskasvillisuutta, joten rata on varmasti mieluisampi heittää keväällä tai alkukesästä ennen kuin ne kasvavat ’kiekkosieppariviidakoiksi’. Heittopaikat olivat maahan potkittuja monttuja, muttei se vauhditta väyliä pilaa. Ratakarttaa ei löytynyt, mutta väyliltä oli helppo löytää seuraavalle. Ensimmäinen väylä lähtee kylpylän takaa.

  Väylät 1,2, ja 9. Ainoat hyvät. Muuten tuli kahden muun heittäjän kanssa etsittyä kiekkoja n.1 tunnin verran 9 väyläisellä radalla. Heinikot vyötäröön saakka ja tiit jotain tasoiteltuja sorakasoja osassa väylissä. Aloittelijan kannalta hyvän pituisia väyliä, kaikki n.~70m. En enää uudestaan menisi, etsiminen erittäin turhauttavaa.

  Ihan näppärä neppailurata, joka huonojen tiipaikkojen takia vaikuttaa ehkä huonommalta kuin onkaan. Kesti hetki löytää radan aloituspaikka, mutta sen jälkeen seuraavat väylät löytyivätkin ilman karttaa melko loogisesti ja helposti. Itse väylät on suhteellisen lyhyitä, mutta niissä on yllättävästikin vaihtelua vaikka rata on melko pienellä alueella. Tiit tosiaan valitettavan heikkoja, monelta väylältä puuttuu tii ja niillä missä se on, tiimatot ovat omaan makuun aivan liian lyhyitä. Mielestäni ihan kiva rata ja suosittelen kyllä tsekkaamaan, vaikkei ehkä hirveän kaukaa kannata vain tuon takia ajaa.

  Tähän mennessä huonoin pelaamani rata. 9 väylästä 1,2,7 ja 9 oli ihan ok. Muuten väylät olivat ainakin omasta mielestäni liian lyhyitä ja kapeita, ottaen huomioon kuinka tiheää pusikkoa ja heinikkoa on jatkuvasti ympärillä. Tällä radalla hukkaa kiekon helposti. Tiin paikat eivät ole kunnollisia, vain mutanen kuoppa eikä mitään alustaa tai tasoa. Tämän takia avausheitot vähän hankalia. Ei kannata ainakaan sadekelillä mennä pelaamaan kun kaikki paikat ihan mudassa ja p#skassa.

  Ikaalisten rata tarjoaa ihan mukavan lämmittelykiessin vaativimmille radoille tai reeniradan aloittelijoille.
  Radalla pääsee kokeilemaan monipuolisia heittoja. Väylät löytyivät ilman ratakarttaakin hyvin.
  Tiipaikat olivat huonot, lähes jokainen oli mennyt pieneksi kuopaksi. Tämän toki saattaa arvata, sillä tiipaikat olivat maapohjaisia.

Vastaa