"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hutsin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Kiteen Hutsissa sijaitsevan urheilukeskuksen maastossa sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Rata on päivittynyt 9-väyläisestä 18-väyläiseksi kesällä 2021.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilutie 7
  82500 Kitee


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Hutsin frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Hutsi #1

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 2: Hutsi #2

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 3: Hutsi #3

Pituus 146 metriä. Par 4

Väylä 4: Hutsi #4

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 5: Hutsi #5

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 6: Hutsi #6

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 7: Hutsi #7

Pituus 163 metriä. Par 4

Väylä 8: Hutsi #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 9: Hutsi #9

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 10: Hutsi #10

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 11: Hutsi #11

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 12: Hutsi #12

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 13: Hutsi #13

Pituus 169 metriä. Par 3

Väylä 14: Hutsi #14

Pituus 185 metriä. Par 5

Väylä 15: Hutsi #15

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 16: Hutsi #16

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 17: Hutsi #17

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 18: Hutsi #18

Pituus 124 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Hutsin frisbeegolfrata

  Edellinen pitkä arvostelu on jo nähnyt viimeisen käyttöpäivämäärän, nimittäin kävin itsekin Hutsin Nevadassa silloin, kun se oli 9-väyläinen, eikä se silloin säväyttänyt.

  Nyt rata on laajentunut 18-väyläiseksi ja täytyy sanoa, että olipa hieno kokemus. On ylä-ja alamäkeen heitettäviä sekä ahdasta ja kapeaa pilliä. Monipuolisuutta siis piisaa upeassa kangasmetsässä, mikä on joka luontoihmisen mekka. Kun päästään väylälle 13, niin ensimmäisenä mieleen tulee, että voi pojat.

  Uusi Hutsi on käymisen arvoinen totisesti.

  Kiteen kaupungissa Hutsin ulkoilualueen (urheilukenttä, uimahalli, urheilutalo, jäähalli ja hyppyrimäki) mailla Hutsin frisbeegolfrata. Pituutta radalla 9-väylää, 761m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2650m. Pelattu 14.5.2021.

  Rata sisälsi selkeitä korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Tarjolla oli kaunista kuusimetsää sekä avoimempaa väylää urheilukentän reunamilla. Lyhyiden siirtymien ansiosta pelin eteneminen joutuisaa. Väylistä mukavin oli nro 4 missä heitettiin 75m alaviistoon vasemmalle. Nro 8 erottui myös joukosta, sillä se pelattiin vinorinteeseen. Tuollaista ratkaisua aniharvoin näkee, kun yleensä käytäntö jyrkemmässä paikassa on, jotta mennään joko ylös tai sitten alas.

  Opaskartta, heittopaikat (rakennettu hyvin ja isoiksi), heittopaikkaopasteet ja korit erinomaisessa kunnossa.

  Muutostarpeitakin olisi… Next tee -kyltit voisi uudistaa, sillä nyt niitä makoili milloin missäkin. Osa asiallisesti paikoillaan, mutta osa siis rikkinäisesti repsottaen ja kokonaan poissaollen. 7-väylästä ei oikein osannut hahmottaa, että mikä mahtoi heittolinja olla, moottorisahalle olisi kova tarve! Lisäksi infotaululta reitti 1-väylälle voisi olla viitoitettu. Vaikkei matka pitkä ollutkaan, niin hieman sai tuumailla, jotta ”minnekäs sitä nyt menee”…

  Kokonaisuutena ottaen taas sellainen ”harmaan massan” rata. Ei oikeastaan mitään sellaista mikä olisi erottunut edukseen tai olisi saanut syttymään. Vika väylä nro 9 outo, sillä heittopaikka oli jostain syystä tyrkkästy lähelle hyppyrimäkien suuntaan menevää alikulkua. Pelkästään rystyä heittävälle aika vaikea, kun kaiteet sen verran likellä.

  Näin. Pelasi kerran läpi, muttei ole kiire pelata uudestaan. Toivottavasti rata kehittyy jatkossa lähemmäksi täysimittaisuutta ja väylien oikeaa vaihtelua.

  3/5

  Hu(i)tsin rata oli kaksijakoinen. Selkeä kokonaisuus haastavilla väylillä. Rada kiertää pururadan maastossa kuitenkin pääosin metsän puolella. Väylät ovat hyvin erilaisia suhteessa toisiinsa. On 50 metrisiä neppejä ja 150 metrin revittelyä. 3. väylä oli hieno – pitkä suora ränni, mutta heitolle oli kuitenkin tilaa. Väyläkartoissa on vanhan radan opastuksia, joten pari kertaa tuli lähdettyä korilta väärään/vanhaan suuntaa. Uuden ratakartan avulla kaikki väylät kuitenkin löytyvät. Heittopaikat ovat hyvässä kunnossa verrattuna lähialueen muiden ratojen vastaaviin. Alueessa on kuitenkin potentiaalia ja rataa kehitetään vielä jatkossakin. Ehkä Kiteellekin saadaan joissain kohtaa 18-väyläinen rata. Tilaa ainakin riittäisi.

  Viime vuonna uusittu 18-väyläiseksi ja tehty facelift. Nyt väyläopasteet, teepadit ja muut opasteet tiptop. Väylät pääosin kuusimetsikössä, vaihtelevia ja hyvin suunniteltuja. Ainoana ratasuunnittelun kukkasena voitaneen pitää väylää nro 14. Muuten ei valittamista. Rata vaatii kuntoa, muttei mitään erityisen isoa kättä. 4/5

Vastaa