"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hunnari DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

18 väyläinen rata jossa suuret maastovaihtelut. Nousuja ja laskuja löytyy todella paljon. Melko tiukkoja metsäväyliä jossa kuitenkin on tilaa heittää. Väylältä poistuminen tahtoo tietää kuitenkin aina hankaluuksia. Väylällä pysyminen palkitaan ja par-tuloksen tekeminen onkin paljolti siitä kiinni. Tarkkoja ja järkeviä heittoja niin kierros on hyvinkin hetettävissä alle par- luvun. Radan Par: 58 Radan Pituus: 1884m Väylien keskipituus: 104 m Radan on suunnitellut Pasi Koivu 2015-2016. Rata valmistui avattiin virallisesti 24.5.2016

Lue lisää

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Eliaksentie
  30100 Forssa


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jarkko Lindholm

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t)

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

DiscGolfPark Hunnari

Väylä 1

Pituus 75 metriä. Par 3

Tervetuloa Hunnarille! Ensimäinen väylä ei kerro lopuista väylistä vielä mitään. Loivaan ylämäkeen nouseva 75m pitkä väylä jossa on tilaa heittää kumminkin puolin. Korkeuseroa tiipaikan ja korin välillä on +5.3 m, joka ei nyt Hunnarin mittapuussa ole mitään.

Väylä 2

Pituus 86 metriä. Par 3

Nyt Hunnari alkaa näyttämään luonteensa! Loivasti oikealle kaartuva 86m pitkä väylä, jolla ei ole liikaa tilaa. Tiiltä korille pudotusta on noin 8m. Tosin jos jäät väylän puihin, saattaa seuraava heitto olla melkoiseen ylämäkeen. Väylällä myös mando oikealla. Tämän mandon tarkoitus on estää pelajaa pelaamasta väylää liikuntapolun päältä. Radan poikki kulkee myös polku, jolla on melko runsaasti muita käyttäjiä, joten spotterin käyttö suositeltavaa. Polku on montun pohjalla, joten se ei näy tiille. Mando pelataan normaalilla mandosäännöllä. Mikäli mando kierretään väärältä puolelta, uusi heitto ja +1.

Väylä 3

Pituus 97 metriä. Par 3

Melko jyrkästi oikealle kaartuva väylä, joka heitetään taas syvän montun yli. Tiin ja korin korkeusero on vain puoli metriä. Kori näkyy tiille kun katsoo tarpeeksi oikealle. Väylä on keskivaiheeltaan melko tiukka ja puuosuman jälkeen luultavasti löydät kiekon montun pohjalta, josta on kova nousu taasen korille. Tiiltä katsottuna suoraan vastarinteessä on siirtymäreitti väylän 14. korilta väylän 15. tiille, joten varmista ettei polulla ole kulkijoita.

Väylä 4

Pituus 98 metriä. Par 3

Lopultakin oikeakätiselle hysseväylä. Tii on rakennettu lavan päälle, jonka alle on tuotu noin 2000 kg kiviä. Oikeakätiselle pitkä loiva hyzer-rystyheitto antaa parhaimman lopputuloksen avausheittoon. Kori ei tiille näy, mutta kyllä se siellä on. Puu-osumia tulee tälläkin väylällä välttää. Mikäli sellainen tulee ja kiekko ottaa lentolinjan alamäkeen oikealle, saattaa se löytyä väylältä 9. Jos näin käy muista kova "Fore"-huuto. Yritä varmistaa ettei väylällä ole muita pelaajia!

Väylä 5

Pituus 160 metriä. Par 4

Yksi hienoimmista väylistä Hunnarilla. Tiiltä pudotusta korille reilu 9m mutta, mutta... Väylä putoaa tiiltä noin 25m syvään monttuun ja sen pohjalta korille on nousua noin 20m. Väylän pohjalta saattaa keväisin löytyä myös jonkun verran vettä. Tämä siis kaikki 160m matkalla. Tärkeintä on kuitenkin välttää heittoa, jonka seurauksena kiekko ajautuu tiiltä katsotuna väylän vasenmalla reunalla sijaitsevaan "mörrimetsään"! Kori ei tiiltä näy eikä tahdo edes näkyä vastarinteen päältä, mutta siellä se on. Korin ympäristössä on tilaa, mutta älä kuitenkaan heitä lähestymistä pitkäksi, sillä korin takanakin on tiheää puustoa.

Väylä 6

Pituus 62 metriä. Par 3

Yksi lyhyimmistä väylistä ja mitään monttuakaan väylällä ei ole. Mutta jottei homma olisi liian helppoa, niin tii on pienessä montussa ja suoraan tiin edessä on "bogikivi". Väylä on suora, mutta melko ahdas. Lisämauseen antaa korin sijoitus kolmen ison kiven keskelle. Heti väylän alussa kulkee myös ulkoilureitti, joten varmista ettei siellä ole kulkijoita tai esimerkiksi marjastajia.

Väylä 7

Pituus 145 metriä. Par 4

Aluksi loivasti oikealle kaartuva, harjun reunaa kulkeva väylä, jolla on suhteellisen paljon tilaa heittää. Rinne laskee tiiltä katsottuna vasemalle. Puu-osumista vasemalle lähtevät kiekot saattaa löytyä jopa alueella sijaitsevasta Mäkilammista. Myös tällä väylällä on syksyisin paljon marjastajia, joten varovaisuutta.

Väylä 8

Pituus 61 metriä. Par 3

Lyhyt 61 m pitkä väylä heitetään taas montun yli ja kori on reilu 5 m tiin yläpuolella. Loivasti oikealle kaartuva, tarkka heitto mahdollistaa hyvinkin tämän väylän pelaamisen birdieen. Korin ympärillä olevat katajat saattavat kuitenkin romuttaa tämän unelman. Loistava väylä myös kunnon puttiralliin.

Väylä 9

Pituus 158 metriä. Par 3

Taas yksi hienoimmista väylistä, mutta ei tämäkään helppo ole. 158m pitkä väylä, joka laskee loivasti korille. Väylä kulkee kurun pohjaa ja tilaa on suhteelisen hyvin. Vältä kuitenkin joutumasta väylän vasemalle puolelle “mörriin”. "Fore" huudon kuultuasi suojaa pääsi. Kiekkoa on tulossa rinteestä oikealta, väylältä 4. Tällä väylällä saattaa olla myös muita kulkijoita, joten ennen heittoa varmista että väylä on tyhjä!

Väylä 10

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 124 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 216 metriä. Par 4

Väylä 17

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 18

Pituus 76 metriä. Par 3

13 arvostelua radalle “Hunnari DiscGolfPark

  Syksyllä 2015 valmistunut rata, joka viimeistellään kesän 2016 aikana (jos kaupunki vain saa asiansa kuntoon). Rata nyt 16-väyläinen ja kaksi puuttuvaa väylää odottavat rakentamista. Paljon nousua ja laskua, rata rakennettu vanhan laskettelurinteen maastoon. Väylät 13 ja 14 kulkevat hyvin lähellä toisiaan, joten heittäjien tulee olla tarkkana etenkin 14 avauksissa, ettei kiekko karkaa väylälle 13. Varmoja puuosumia luvassa. Kannattaa käydä heittämässä. Facebookissa on radalle oma sivunsa, josta saa tietoa nopeastikin radasta.

  Hunnari on nyt siis täysin valmis 18-väyläinen. Forssan kaupunki on panostanut rataan aika paljon ja se kyllä näkyy. Rata on melko monipuolinen ja haastava, ei mikään aloittelijarata. 8-väylällä on pari ylimääräistä puuta eli tuuria tarvitaan siinä vähän liikaa. Par-lukematkaan eivät ole aivan kohdillaan (katson sinua väylä #9).

  Radan kiertämistä en sanoisi miellyttäväksi kokemukseksi, mutta haaste kelpaa aktiiviharrastajille ja sitähän tässä on haettukin. Varaudu siis fyysisesti (ja henkisesti) rankkaan kierrokseen ja hyttyslaumoihin. Silti suosittelen tsekkaamaan tämän!

  8 väylä on nyt karsittu, joten väylä löytyy. 🙂 9 väylästä on oltu montaa mieltä, mutta sama par luku se on kaikille. Kori on tee:tä n.6m alempana, joten 100m heittävillä on kyllä mahdollisuus päästä 20-30m korista. Par4 se olisi ollut todella helppo jopa pöröttää, par3 vaatii tarkkuutta. Kisarataa haettiin ja se saatiin. Tarkkuus tällä radalla ratkaisee paljon.

  Hieno metsärata erittäin mellevillä korkeuseroilla. Yksi suomen rankimmista radoista kiertää. Yksikään väylä ei tuntunut epäreilulta, tosin aloittelijat saattavat muutaman kyyneleen tirauttaa. Täällä läski palaa jos moista löytyy!

  Tiit erinomaisia ja tietty myös Korit. Väylät vaihtelevia ja eritoten mahtavilla korkeuseroilla. Parhaimmillaan yli 30m. Radan kiertäminen käy hyvästä kuntolenkistä. Ehkä joiltakin väyliltä vois hieman aluskasvillisuutta ym. siistiä jos se vain on mahdollista. Muuten ihan mahtava rata kun ottaa pienet heittojen epäonnistumiset huumorilla. 🙂 Suosittelen käymään heittämässä.

  Timanttinen metsärata! Haastetta riittää ja radan lyhyimmätkin ”neppiväylät” kutittelee kasettia jos avaus menee vihkoon(2 väylä). Korkeuserot tuo kivat hapot chicken legseihin 😀 Vaikka kortissa olisi paljonkin plussaa tuo väylä 12 viimeistään hymyn huulille 5/5! Väylälle 16 erittäin isot plussat myös! Ehdottomasti parhaita metsäratoja missä olen käynyt.

  Hieno metsärata, jolla korkeuseroja ja eri suuntiin viettäviä rinteitä on hyödynnetty fiksusti. Radan hyvin pelaaminen vaatii monipuolista heittorepertuaaria. Paikoitellen väylillä on kylläkin vielä hiomista… Mm. 2. väylä kilpailee Suomen kapeimman väylän tittelistä…. Enkä valitettavasti sano tätä pelkästään positiivisessa mielessä. Harvemmin heitän tiiltä upsia, tai edes harkitsen sitä, mutta täällä lähti kiekko pystyssä tekonurmelta kahdesti. Ottaisin silti kotiradakseni varsin mielelläni, sillä täällä jos jossain kehittyy heitäjänä, jollei muu niin ainakin kärsivällisyys.

Vastaa