"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hunnari DiscGolfPark

Radan kuvaus

18-väyläinen rata jossa suuret maastovaihtelut. Melko tiukkoja metsäväyliä jossa kuitenkin on tilaa heittää. Väylällä pysyminen palkitaan ja par-tuloksen tekeminen onkin paljolti siitä kiinni.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Eliaksentie
  30100 Forssa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jarkko Lindholm

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Hunnari DiscGolfPark

Ratakartta

Talvella käytössä väylät 2-15.

Väylä 1: Hunnari DGP #1

Pituus 75 metriä. Par 3

Tervetuloa Hunnarille! Ensimäinen väylä ei kerro lopuista väylistä vielä mitään. Loivaan ylämäkeen nouseva 75m pitkä väylä jossa on tilaa heittää kumminkin puolin. Korkeuseroa tiipaikan ja korin välillä on +5.3 m, joka ei nyt Hunnarin mittapuussa ole mitään.

Väylä 2: Hunnari DGP #2

Pituus 86 metriä. Par 3

Nyt Hunnari alkaa näyttämään luonteensa! Loivasti oikealle kaartuva 86m pitkä väylä, jolla ei ole liikaa tilaa. Tiiltä korille pudotusta on noin 8m. Tosin jos jäät väylän puihin, saattaa seuraava heitto olla melkoiseen ylämäkeen. Väylällä myös mando oikealla. Tämän mandon tarkoitus on estää pelajaa pelaamasta väylää liikuntapolun päältä. Radan poikki kulkee myös polku, jolla on melko runsaasti muita käyttäjiä, joten spotterin käyttö suositeltavaa. Polku on montun pohjalla, joten se ei näy tiille. Mando pelataan normaalilla mandosäännöllä. Mikäli mando kierretään väärältä puolelta, uusi heitto ja +1.

Väylä 3: Hunnari DGP #3

Pituus 97 metriä. Par 3

Melko jyrkästi oikealle kaartuva väylä, joka heitetään taas syvän montun yli. Tiin ja korin korkeusero on vain puoli metriä. Kori näkyy tiille kun katsoo tarpeeksi oikealle. Väylä on keskivaiheeltaan melko tiukka ja puuosuman jälkeen luultavasti löydät kiekon montun pohjalta, josta on kova nousu taasen korille. Tiiltä katsottuna suoraan vastarinteessä on siirtymäreitti väylän 14. korilta väylän 15. tiille, joten varmista ettei polulla ole kulkijoita.

Väylä 4: Hunnari DGP #4

Pituus 98 metriä. Par 3

Lopultakin oikeakätiselle hysseväylä. Tii on rakennettu lavan päälle, jonka alle on tuotu noin 2000 kg kiviä. Oikeakätiselle pitkä loiva hyzer-rystyheitto antaa parhaimman lopputuloksen avausheittoon. Kori ei tiille näy, mutta kyllä se siellä on. Puu-osumia tulee tälläkin väylällä välttää. Mikäli sellainen tulee ja kiekko ottaa lentolinjan alamäkeen oikealle, saattaa se löytyä väylältä 9. Jos näin käy muista kova "Fore"-huuto. Yritä varmistaa ettei väylällä ole muita pelaajia!

Väylä 5: Hunnari DGP #5

Pituus 160 metriä. Par 4

Yksi hienoimmista väylistä Hunnarilla. Tiiltä pudotusta korille reilu 9m mutta, mutta... Väylä putoaa tiiltä noin 25m syvään monttuun ja sen pohjalta korille on nousua noin 20m. Väylän pohjalta saattaa keväisin löytyä myös jonkun verran vettä. Tämä siis kaikki 160m matkalla. Tärkeintä on kuitenkin välttää heittoa, jonka seurauksena kiekko ajautuu tiiltä katsotuna väylän vasenmalla reunalla sijaitsevaan "mörrimetsään"! Kori ei tiiltä näy eikä tahdo edes näkyä vastarinteen päältä, mutta siellä se on. Korin ympäristössä on tilaa, mutta älä kuitenkaan heitä lähestymistä pitkäksi, sillä korin takanakin on tiheää puustoa.

Väylä 6: Hunnari DGP #6

Pituus 62 metriä. Par 3

Yksi lyhyimmistä väylistä ja mitään monttuakaan väylällä ei ole. Mutta jottei homma olisi liian helppoa, niin tii on pienessä montussa ja suoraan tiin edessä on "bogikivi". Väylä on suora, mutta melko ahdas. Lisämauseen antaa korin sijoitus kolmen ison kiven keskelle. Heti väylän alussa kulkee myös ulkoilureitti, joten varmista ettei siellä ole kulkijoita tai esimerkiksi marjastajia.

Väylä 7: Hunnari DGP #7

Pituus 145 metriä. Par 4

Aluksi loivasti oikealle kaartuva, harjun reunaa kulkeva väylä, jolla on suhteellisen paljon tilaa heittää. Rinne laskee tiiltä katsottuna vasemalle. Puu-osumista vasemalle lähtevät kiekot saattaa löytyä jopa alueella sijaitsevasta Mäkilammista. Myös tällä väylällä on syksyisin paljon marjastajia, joten varovaisuutta.

Väylä 8: Hunnari DGP #8

Pituus 61 metriä. Par 3

Lyhyt 61 m pitkä väylä heitetään taas montun yli ja kori on reilu 5 m tiin yläpuolella. Loivasti oikealle kaartuva, tarkka heitto mahdollistaa hyvinkin tämän väylän pelaamisen birdieen. Korin ympärillä olevat katajat saattavat kuitenkin romuttaa tämän unelman. Loistava väylä myös kunnon puttiralliin.

Väylä 9: Hunnari DGP #9

Pituus 158 metriä. Par 3

Taas yksi hienoimmista väylistä, mutta ei tämäkään helppo ole. 158m pitkä väylä, joka laskee loivasti korille. Väylä kulkee kurun pohjaa ja tilaa on suhteelisen hyvin. Vältä kuitenkin joutumasta väylän vasemalle puolelle “mörriin”. "Fore" huudon kuultuasi suojaa pääsi. Kiekkoa on tulossa rinteestä oikealta, väylältä 4. Tällä väylällä saattaa olla myös muita kulkijoita, joten ennen heittoa varmista että väylä on tyhjä!

Väylä 10: Hunnari DGP #10

Pituus 56 metriä. Par 3

Hunnarin lyhin väylä heitetään tiukkaan ylämäkeen. Nousua korille on 9,5 m ja väylä kaartuu tiukasti oikealle kohti koria. Tilaa puiden välissä ei liiaksi ole, mutta hyvällä avausheitolla voi saada miinuksen tuloskorttiin. Avauksen voi heittää suoraan ylös ja siitä oikealle tai sitten rohkeasti vielä pienemmästä välistä suoraan korille. Avausheitto voi päätyä myös suoraan ylös väylän 3 tiille tai puuosuman seurauksena oikealla väylän 9 korille. Muistetaan käyttää sitä FORE-huutoa!

Väylä 11: Hunnari DGP #11

Pituus 87 metriä. Par 3

Nyt on tilaa vähän enemmän, mutta ei kuitenkaan mikään helppo väylä. Rinteen yläosassa kulkeva väylä, jossa hyvä suora avausheitto liidättää kiekon korille. Väylän reunoilla on muutamia isoja puita ja huonon puuosuman seurauksena saattaa kiekko päätyä alas vasemmalle rinteeseen. Oikealla puolella väylää taas on tiheämpää kuusikkoa, mutta sieltä voi vielä väylän pelastaa Par-tulokseen. Siis suoraan tai oikealle, mutta ei missään nimessä vasemmalle!

Väylä 12: Hunnari DGP #12

Pituus 124 metriä. Par 3

Nyt on tilaa pitkälle avaukselle. Väylällä on muutamia isompia mäntyjä vaikeuttamassa heittoja. Kori ei näy tiille, mutta jos tiiltä siirtyy oikealle, niin kori näkyy vastarinteessä ison kuusen takana. Usein tulee katsottua vahingossa väylän 14 koria. Montun pohjalla oikealla on suo, älä sinne heitä ainakaan! Kori on rinteessä ja ikävät rollerit ovat hyvinkin mahdollisia. Katso tarkkaan minne avaus laskeutuu ja ota joku hyvä kiintopiste väylältä, niin kiekko löytyy helpommin. Tällä puolella harjua joutuu myös usein huomioimaan tuulen vaikutuksen.

Väylä 13: Hunnari DGP #13

Pituus 73 metriä. Par 3

Taas on tilaa heittää! Nyt vain tiiltä on melkoinen nousu korille. Kori on korkean, pyöreistä kivistä koostuvan mäen päällä. Maasto putoaa jyrkästi joka suuntaan korilta. Oiva väylä harjoitella puttaamista ja niitä putteja saattaa tulla tällä väylällä yllättävän monta. Liiku väylällä erittäin varovasti. Mikäli avaus karkaa vasemmalle pitää huutaa taasen FORE-huuto, sillä seuraava väylä on heti kumpareen takana.

Väylä 14: Hunnari DGP #14

Pituus 101 metriä. Par 3

Harvinaisen tasainen väylä Hunnarin radalle. Pitkä, lähes suora liidätys, ja kori on oikealla kuusien takana. Suoraan edessä näkyvä iso mänty on hyvä kohdepuu avausheitolle. Siitä on korille enää 5 metriä ja kiekon lähes nostaa koriin. Oikealle on tiheämpää kuusikkoa, sieltä on vaikea lähestyä korille. Jos avaus karkaa reilusti vasemmalle, niin muista kova FORE-huuto. Kiekko päätynee silloin luultavasti väylälle 13.

Väylä 15: Hunnari DGP #15

Pituus 61 metriä. Par 3

Ja taas kiivetään! Matkaa korille ei ole kuin 61 metriä, mutta nousua on hulppeat 16 metriä. Tilaa heitolle on kyllä riittävästi ja kovaa saakin heittää jyrkän nousun takia. Korin lähelle on asennettu kaksi tukkia, joka pitäisi pysäyttää rollaavat kiekot. Valitettavasti joskus kiekko hyppää tukin yli ja rollaa pitkälle alas. Tämä väylä pääsee usein pelaajan ihon alle.

Väylä 16: Hunnari DGP #16

Pituus 216 metriä. Par 4

Järisyttävän komea väylä – pelaatko varman päälle vai hyökkäätkö pitkälle? Nyt mittaa korille on vaivaiset 216 metriä ja pudotusta tiiltä korille vaatimattomasti 33 metriä. Kumminkin puolen väylää on erittäin tiheää metsää. Tärkeintä on pysyä väylällä! Mäen alla on OB-alue, minne varsinkin keväisin muodostuu pieni lampi. Lammen takana on vielä pieni töyräs, jonka takana syvä oja. Jos kiekko karkaa avauksessa reilusti vasemmalle tai oikealle, huuda FORE! Kiekko voi päätyä väylälle 17 tai 18 asti. Korin lähellä on lisäksi korkeaa heinää, mikä syö kesäisin runsaasti kiekkoa, muistakaa tarkka spottaus.

Väylä 17: Hunnari DGP #17

Pituus 148 metriä. Par 4

Kun kerran juuri tultiin alas, niin kiivetäänpä takaisin ylös. Tilaa väylällä on, mutta pysy sillä. 148 metriä ylös ja nousua on 34 metriä. Ylhäällä odottaa kori jonka ympäristö on kuin luotu puttiralliin. Lähestymiset kannattaa jättää mieluummin korin eteen rinteeseen, sillä noin 8 metriä korin takana on jyrkkä pudotus, minne et todellakaan halua joutua

Väylä 18: Hunnari DGP #18

Pituus 76 metriä. Par 3

Lyhyt neppiväylä alamäkeen – kuulostaa todella helpolta. Nyt kuitenkin vaaditaan todella tarkkaa heittoa puutunneliin. Kovakätiset heittävät myös väylän suoraan ylös puiden ylitse. Alhaalla kori on pienen nyppylän päällä ja alarautarollerit ovat todella ikäviä. Väylällä on mando, joka pelataan oikealta puolelta ja joka suojaa väylän 1 pelaajia. Mikäli mando kierretään väärältä puolelta, heitetään uusi heitto tiiltä tai edelliseltä heittopaikalta ja tulokseen lisätään yksi rangaistusheitto.

19 arvostelua radalle “Hunnari DiscGolfPark

  Fyysinen rata, kiersin yksin noin puoleentoista tuntiin kun ihmeen kaupalla yksikään kiekko ei kadonnut hetkeä pidemmäksi ajaksi. Ei ole aloittelijan rata, heittokulmat pitää olla hallussa, muutoin tämän radan heittelystä katoaa mieli. Etuysi on todella mukava metsäheittely.. Takaysillä muutama älyttömän kiva väylä, kuten 14 ja 16.
  – Ole varovainen rinteissä, siellä on kostealla tosi liukkaita kohtia
  – Ei oo vörtti lähtä pienten lasten kanssa

  Todella fyysinen rata, jos haluaa Hirsimäen pohkeet niin tätä rataa kannattaa pelata! Hyviä ja tiukkoja väyliä jotka kyllä rankaisee paljon huonosta heitosta. Tiit ja opasteet hyviä mutta muutamalla siirtymällä joutui karttaa käyttämään.

  Vihdoin pääsin bongaamaan Hunnarin ja kyllä kannatti odottaa. Ihan huikea rata kokonaisuudessaan. Fyysisesti todella kova isojen nousujen ja laskujen takia. Pitää olla heitto jiirissä koska muutamilla väylillä pahempi kulmavirhe saattaa aiheuttaa todella pitkän kiekon etsinnän. Helposti tänne uudestaan!

  Hienoja korkeuseroja ja muutama hieno väyläkin. Sammalla erittäin hyvää kuntuoilua ja kiipeliyä alas ja ylös. 😀 Varmaan suomen rankimpia ratoja kiertää, mutta kyllä se menee kun huilaa radoilla olevilla penkeillä välillä.

  Hyvät opasteet ja next tee kyltit myös. Ykköseltä kakkoselle oli toki hieman hakemista. Tai ehkä en vaan heti tajunnut mennä oikealle polulle ja päädyin johkin 16:sta väylälle ylös.

  Hieno metsärata, jolla korkeuseroja ja eri suuntiin viettäviä rinteitä on hyödynnetty fiksusti. Radan hyvin pelaaminen vaatii monipuolista heittorepertuaaria. Paikoitellen väylillä on kylläkin vielä hiomista… Mm. 2. väylä kilpailee Suomen kapeimman väylän tittelistä…. Enkä valitettavasti sano tätä pelkästään positiivisessa mielessä. Harvemmin heitän tiiltä upsia, tai edes harkitsen sitä, mutta täällä lähti kiekko pystyssä tekonurmelta kahdesti. Ottaisin silti kotiradakseni varsin mielelläni, sillä täällä jos jossain kehittyy heitäjänä, jollei muu niin ainakin kärsivällisyys.

  Timanttinen metsärata! Haastetta riittää ja radan lyhyimmätkin ”neppiväylät” kutittelee kasettia jos avaus menee vihkoon(2 väylä). Korkeuserot tuo kivat hapot chicken legseihin 😀 Vaikka kortissa olisi paljonkin plussaa tuo väylä 12 viimeistään hymyn huulille 5/5! Väylälle 16 erittäin isot plussat myös! Ehdottomasti parhaita metsäratoja missä olen käynyt.

  Tiit erinomaisia ja tietty myös Korit. Väylät vaihtelevia ja eritoten mahtavilla korkeuseroilla. Parhaimmillaan yli 30m. Radan kiertäminen käy hyvästä kuntolenkistä. Ehkä joiltakin väyliltä vois hieman aluskasvillisuutta ym. siistiä jos se vain on mahdollista. Muuten ihan mahtava rata kun ottaa pienet heittojen epäonnistumiset huumorilla. 🙂 Suosittelen käymään heittämässä.

  Hieno metsärata erittäin mellevillä korkeuseroilla. Yksi suomen rankimmista radoista kiertää. Yksikään väylä ei tuntunut epäreilulta, tosin aloittelijat saattavat muutaman kyyneleen tirauttaa. Täällä läski palaa jos moista löytyy!

  Hunnari on nyt siis täysin valmis 18-väyläinen. Forssan kaupunki on panostanut rataan aika paljon ja se kyllä näkyy. Rata on melko monipuolinen ja haastava, ei mikään aloittelijarata. 8-väylällä on pari ylimääräistä puuta eli tuuria tarvitaan siinä vähän liikaa. Par-lukematkaan eivät ole aivan kohdillaan (katson sinua väylä #9).

  Radan kiertämistä en sanoisi miellyttäväksi kokemukseksi, mutta haaste kelpaa aktiiviharrastajille ja sitähän tässä on haettukin. Varaudu siis fyysisesti (ja henkisesti) rankkaan kierrokseen ja hyttyslaumoihin. Silti suosittelen tsekkaamaan tämän!

  8 väylä on nyt karsittu, joten väylä löytyy. 🙂 9 väylästä on oltu montaa mieltä, mutta sama par luku se on kaikille. Kori on tee:tä n.6m alempana, joten 100m heittävillä on kyllä mahdollisuus päästä 20-30m korista. Par4 se olisi ollut todella helppo jopa pöröttää, par3 vaatii tarkkuutta. Kisarataa haettiin ja se saatiin. Tarkkuus tällä radalla ratkaisee paljon.

  Syksyllä 2015 valmistunut rata, joka viimeistellään kesän 2016 aikana (jos kaupunki vain saa asiansa kuntoon). Rata nyt 16-väyläinen ja kaksi puuttuvaa väylää odottavat rakentamista. Paljon nousua ja laskua, rata rakennettu vanhan laskettelurinteen maastoon. Väylät 13 ja 14 kulkevat hyvin lähellä toisiaan, joten heittäjien tulee olla tarkkana etenkin 14 avauksissa, ettei kiekko karkaa väylälle 13. Varmoja puuosumia luvassa. Kannattaa käydä heittämässä. Facebookissa on radalle oma sivunsa, josta saa tietoa nopeastikin radasta.

Vastaa