"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Honkolan koulun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Honkolan kylässä, koulun viereisessä metsässä sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata. Väylät kulkevat pääosin kuntoradan maastossa. Rata sopii hyvin aloittelijoille, mutta myös jo lajissa pidemmälle ehtineille.

Rata kasvoi kolmella lisäväylällä syksyllä 2023.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hujakkolammentie 4
  44160 Äänekoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Honkolan koulun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Honkola #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Honkola #2

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 3: Honkola #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 4: Honkola #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 5: Honkola #5

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 6: Honkola #6

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 7: Honkola #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Honkola #8

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 9: Honkola #9

Pituus 98 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Honkolan koulun frisbeegolfrata

  Äänekosken kaupungissa Honkolan koulun vieressä sijaitseva frisbeegolfrata. Radalla pituutta 6-väylää, 437m ja D1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1120m. Pelattu 6.6.2021.

  Poitsun kanssa pelaamassa. Honkolan koulun rata on hyvin tasaisessa maastossa, jossa korkeuseroja ei juurikaan ole, joten kevyestä ulkoilusta käy radan kiertäminen. Kyse on hyvin tiiviistä alueesta missä siirtymät ovat erittäin lyhyet ja GPS:n mukaan p-paikalta lähteneen ja sinne loppuneen kierroksen kesto oli vain vähän yli 1km mikä on todella vähän. Maasto on frisbeegolfiin erittäin hyvin soveltuvaa kuivaa mäntykangasmetsää mikä pysyy kuivana kovemmillakin sateilla. Lisäksi kiekot löytyy maastosta koko kesän erityisen hyvin. Väylät olivat suht helppoja ja lyhyitä sekä suoria perusväyliä ilman mitään erityisiä kikkailuja. Puut oli kuitenkin pelissä jokaisella väylällä, joten liian helppoa heittämistä ei missään nimessä ole luvassa. Väylät tasalaatuisia ja ehkäpä 1-väylä miellyttävin maisemiltaan.

  Rakenteet erinomaisessa kunnossa. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit ( + yksi harkkakori myös ) olivat juurikin niin hyviä kuin tuoreelta radalta voikin odottaa. Next tee -kylttejä ei ollut, mutta rata niin tiivis ettei niille ollut lainkaan tarvetta. 1-väylän korin ympäristössä laavu.

  Puutteita? Yksi ( tai kaksi ). Täyteen arvosanaan tämä muutoin kiva rata ei yllä. Väylät sijaitsivat nimittäin aivan liian tiiviillä alueella. Jos radalla joskus sattuisi olemaan ryhmiä enemmänkin pelaamassa kerralla ja laavulla vielä porukkaa, niin osumien riski on turhan suuri. Nelosella heitto voi helposti feidata laavulla olijoiden päälle. Lähes jokainen väylä sijaitsee niin, jotta toisen väylän pelaajat ovat potentiaalisessa vaarassa. Kun rata on profiloitu koululaisille ja aloittelijoille enemmän, niin liian tiiviin paketin ongelmat vain korostuvat.

  Se toinen puute… En ymmärrä miksi juuri 6-väylä on venytetty kaikkein pisimmäksi, kun sijaitsee kuitenkin radan hankalimmalla paikalla. Kiekon feidatessa liikaa oikealla, niin puista huolimatta läheinen koulurakennus on vaarassa saada osumaa. Turvallisuutta ei yhtään paranna mandon laittaminen. Paljon järkevämpää olis ollut rakentaa yksi pidempi väylä ihan mihin tahansa muuhun kohtaan. Tai sitten vaihtoehtoisesti kaikki väylät nykyisellään ja 6-väylän pituudesta muutama kymmenen metriä pois.

  Puutteista huolimatta kuitenkin oikein kelpo rata 6-väyläiseksi. Honkolan koulu itsessään hyvin kaunis ja ratakin miellyttävä kokonaisuus. Kuiva mäntykangasmetsä on ehkä se kaikkein kivoin ratatyyppi pelata, kun kuivaa on aina ja harhautuneet kiekot löytyvät aina. Voisi tämän radan pelata hyvin joskus uudestaankin.

  4/5

Vastaa