"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hoikan Opisto

Radan kuvaus

Karkussa siijaitsevan Hoikan opiston aloittelijaystävällinen frisbeegolfrata. Radalla on 9-väylää, jotka kiertävät opiston ympäristössä, metsän siimeksessä. Ensimmäinen väylä lähtee etupihalta.

Lue lisää

Kaikki väylät ovat lyhyitä, mutta varsinkin kesällä kun kasvillisuus ja puusto kukoistavat, jokainen väylä vaatii tarkkoja heittoja hyvään suoritukseen. Hyvä paikka harjoitella esim. tarkkoja putteja ja lähestymisheittoja. Jokainen väylä tarjoaa periaatteessa mahdollisuuden birdiehen, jos vain malttaa välttää puihin osumista matkan varrella. Radan tiipaikat tarjoavat myös haastetta, monesti alkuheitto joudutaan heittämään joko selkeästä ala tai ylämäestä.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hoikantie 15
  38100 Sastamala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2001

 • Korit

  Knickarp

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Kai Ilkka

 • Suunnittelija

  Jarno Österlund

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Hoikan Opisto

Ratakartta

Väylä 1: Hoikan Opisto #1

Pituus 46 metriä. Par 3

Radan avausväylänä toimii lyhyt,loivasti alaspäin viettävä rinne,jonka kori on sijoitettu vasemmalla sijaitsevien kuusipuiden viereen. Huomioi oikealla sijaitseva tie sekä mäen alhaalla oleva omakotitalo ja sen piha.

Väylä 2: Hoikan Opisto #2

Pituus 40 metriä. Par 3

Suora,reiluun ylämäkeen heitettävä väylä. Juuri ennen koria sijaitsevaan iso kuuseen heitetty heitto pilaa oivasti mahdollisen birdie tuloksen.

Väylä 3: Hoikan Opisto #3

Pituus 42 metriä. Par 3

Radan toinen blindhole-väylistä. Kori löytyy kuitenkin helposti loivasti viettävän mäen alhaalta,puiden keskeltä.

Väylä 4: Hoikan Opisto #4

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä viettää hieman lopuksi alas ja oikealle. Tarkkana ettei kiekko lähde vierimään heitettäessä lähestymistä/puttia.

Väylä 5: Hoikan Opisto #5

Pituus 50 metriä. Par 4

Par-4 väylä. Johtuu todennäköisesti jyrkästä ylämäestä sekä alun blindhole heitosta.

Väylä 6: Hoikan Opisto #6

Pituus 50 metriä. Par 3

Tässä väylässä ei ole tarjolla suoraa,avointa reittiä korille laisinkaan joten kiekon on löydettävä perille valitsemallasi tavalla jostain lukuisien puiden välistä. Väylän varrelta löytyy "seikkailutorni",joka ei ole käytössä.

Väylä 7: Hoikan Opisto #7

Pituus 34 metriä. Par 3

Radan ehdottomasti helpoin väylä. Par on jo tältä radalta selvä pettymys,sen verran lähellä helposti suoraan edessä oleva kori sijaitsee. Varo kuitenkin liian tehokasta heittokättä,voit osua muuten opiston seiniin tai ikkunoihin! Aloittelijan hole-in-one mahdollisuus.

Väylä 8: Hoikan Opisto #8

Pituus 41 metriä. Par 3

Lyhyt,alas lopuksi jyrkästi viettävä väylä. Vierivä kiekko voi helposti lipua aina mäen alhaalla olevalle pellolle asti.

Väylä 9: Hoikan Opisto #9

Pituus 59 metriä. Par 4

Radan pisin väylä loppuun. Tarkalla heitolla on helppo metsästää itselleen radan lopuksi eagle.

8 arvostelua radalle “Hoikan Opisto

  Väylät eivät pelikunnossa, paikoin jopa parimetristä vesakkoa odottaa harventamista. Maapohjaiset heittopaikat ja hyväkuntoiset retrokorit. Maasto olisi sopiva pieneen rataan!

  Väylän 6 loppuosassa radan korkeimmalla kohdalla on korkea kiipeilyseinä vaijereineen… Sopisiko alueelle heittoturvallisemmin ja kevyemmällä ylläpitotarpeella lyhempi 6-väyläinen rata?

  Joo ehkä tän ratabongari voi käydä just ja just pelaamassa. Muille en suosittele .Mutta tän radan lähtettyville karkun keskustaan on avattu juuri uusi heino 12 väyläinen rata. Se on hyvä. Sitä suosittelen. Tää rata on huono, mutta se on taas hyvä!. Täällä ei ole vielä sen radan tietoja, mutta eiköhän ne pian tänne päivitetä.

  Edelliset kommentit pitävät paikkansa, rata todella vaatisi huomattavaa kehittämistä. Tiialustoja ei ole, osalla väylistä heitetään juurakkoisesta ylämäestä. Korit vain asetettu metsään raivaamatta väyliä ollenkaan. Radan bongaa nopeasti, mutta muuten en suosittele käymään.

  Bongattu 12/2018. Opaskartta löytyi heti, samoin ensimmäinen väylä. Jokainen väylä löytyi koreineen ja harrastimme pientä improvisointia väyliä heitettäessä. Heitimme radan läpi vain puttereilla holareita hakien. Rata on siis olemassa, tosin se vaatisi jo huomattavaa siistimistä/ylläpitoa. Neppirata sopisi varmasti opiston omaan käyttöön. Nopea bongata, sen isompaa heittoarvoa radalla ei ole. 1/5

  Täälläkin tuli käytyä oman pienen Sastamala Tourin lomassa. Juuri ja juuri sain heitettyä läpi, sen verran epäselviä ja umpeen kasvaneita väylät olivat. Opasteet olemattomat, mutta tiipaikoilla on pystyssä pylväät joissa on ehkä joskus ollut opasteitakin. Melkein sanoisin, että pelikelvoton rata. Melkein. Kyllä sen täysin pelata voi, jos masokismi viehättää.

  Tällä radalla tulee joka vuosi käytyä. Nyt oli muuttunut sen verran, että opasteisiin oli laitettu uudet numerot ja taisi koreissakin olla uudet numerot näkyvillä. Rata ei siis ole muuttunut vaan merkintöjä on parannettu. Kuitenkin heittopaikkojen pohja on edelleen luonnonpohja/luonnonkivi ja heinikkoa ei ole leikattu. Silti mukava rata, nyt tuli heitettyä se miinusmerkkisesti.

Vastaa