"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hirvaskangas DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

9-väyläinen rata Hirvaskankaan koulun ympäristössä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Reppulenkki 6
  41290 Uurainen


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Disc Golf Club Uurainen ry.

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu / Disc Golf Club Uurainen ry.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Hirvaskangas DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Hirvaskangas DGP #1

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 2: Hirvaskangas DGP #2

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 3: Hirvaskangas DGP #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 4: Hirvaskangas DGP #4

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 5: Hirvaskangas DGP #5

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 6: Hirvaskangas DGP #6

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 7: Hirvaskangas DGP #7

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 8: Hirvaskangas DGP #8

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 9: Hirvaskangas DGP #9

Pituus 74 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Hirvaskangas DiscGolfPark

  Kiva rata hiekkakuopalla. Samaa kommenttia kuin aikaisemmin, että alkupään väylät ovat hyvin lähekkäin ja tarttee odotellaan, että edelliset alta pois. Helpohko rata, josta tällä kertaa kaksi Birdietä. Tukevampaa jalkinetta mukaan, muuten ovat kengät hiekkaa täynnä.

  Uuraisten kunnassa Hirvaskankaan kylällä koulun vieressä Hirvaskangas DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää (529m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2600m.

  Nelosväylän pientä kipuamista lukuunottamatta aika tasaista maastoa, joten kohtuullisesta ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Rata oli kokonaisuutena helppo kera lyhyiden väylien, mutta jokaisella väylällä oli silti aina jokin oma jipponsa eli ihan suoraa heittoa korille ei ollut kuitenkaan tarjolla. Löytyi ylämäkeä, alamäkeä ja tasamaata. Radan helppoutta kuvastaa se, että äärimmäisen harvoin, jos koskaan heitän 9-väyläistä par-tulokseen toisin kuin nyt. Epäonnistuneen avauksenkin jälkeen par on helpohko pelastaa kahdella seuraavalla heitolla. Toki oma peli sujui varsin hyvin kokonaisuudessaan, mutta kuitenkin.

  Erikoisin ja samalla suosikkiväylä oli täysin kaikista poikkeava väylä nro 3 enkä tuollaista ole koskaan missään muuallakaan nähnyt. Vain 59m alamäkeen, mutta edessä pelkkää puustoa ja kori jossain siellä keskellä. Vähän mietin, jotta onko siinä jäänyt väylä kokonaan raivaamatta, mutta siitä se on puiden yli viskattava ja yritettävä kääntää korille. Joku voi pitää aika kummallisena väylänä, enkä kyllä yhtään ihmettele…

  Siirtymät koko ajan lyhyet. Heittolinjat kolmosta lukuunottamatta helposti hahmotettavissa. Maisemat radalla upeat ylhäältä montun päältä katsoen koulun ja kiekkokaukalon suuntaan. ABC Hirvaskangas auki 24h ( 2min ajomatka radalta ) ja sieltä saa ruokatarpeita moneen lähtöön.

  Rakenteet suht tuoreella radalla hyvässä iskussa edelleen. Löytyy ratakartta mikä lätkäisty tosin kummallisesti lukemista hankaloittavan kumpareen päälle, vaikka tilaa olisi ollut hehtaaritolkulla laittaa se muuallekin. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet sekä korit ( myös treeni ) nuolineen moitteettomat.

  Mutta, että… ei. Radan suunnittelu hyvin puutteellista. Ensimmäinen puute väylät nro 1 ja 2, mitkä olivat liian likellä toisiaan. Hieman turvatonta heittää kakkosella, jos joku viskaa vielä ykkösen korille… lisäksi väylät 6-9 hirvittävässä sumpussa mitä ratakartta ei kokonaan kerro! Itseni viereen tipahti viereiseltä väylältä kiekko ja oma kiekkokin livahti väärällä väylälle, kun vähän feidasi liikaa. En oikein jaksa ymmärtää, jotta mitä suunnittelijat ovat tässä kohdin ajatelleet. Tilaa olisi ollut taas vaikka kuinka paljon… surullista. Hiekkakuopparatojen pitäisi saada aina kruununsa pitkällä liidätysväylällä. Täällä sellaista ei ollut, kun kuopan pohjalle ei menty lainkaan pelaamaan. Liekö sitten kaukalo ja hiekkakenttä jotenkin rajoittaneet? Huoltorakennukset? Vai kaukalon valaisinpylväät? Mene ja tiedä mikä on ollut syynä, mutta se tärkeä kruunu jäi valitettavasti nyt uupumaan.

  Harmi, todella harmi. Ratasuunnittelua oli Hirvaskankaan radan selkeästi Akilleen kantapää. Tilaa olisi ollut toteuttaa paljon väljempi rata, mutta nyt lähes koko rata vedetty käsittämättömään sumppuun. Rata on kuitenkin maisemiltaan kaunis ja aloittelijoille mukava pelata, jossa voi helpohkosti sitä par-tulosta lähteä tavoittelemaan, vaikkei pro-tasolle heitoillaan yltäisikään, kuten allekirjoittanut. Kovasti vaikeaa antaa arvosanaa, kun vuoroin miettii tosi alhaista ja vuoroin kuitenkin puutteista välittämättä hyvin korkeaa… laitetaan riita puoliksi ja otetaan siitä välistä:

  3/5

  Hienolla paikalla sijaitseva ns. Koulurata. Lyhyitä mutta silti monipuolisia väyliä. Radalta löytyy myös hiukan korkeuseroja. Radan selviää midarilla ja putterilla. Joiltain väyliltä puuttui opastus seuraavalle väylälle, mutta kaikki väylät löytyivät kuitenkin.
  Suosittelen lämpimästi!

Vastaa