"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hirsikankaan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Paikallisen frisbeegolfyhdistyksen suunnittelema, rakentama ja ylläpitämä 18-väyläinen metsärata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Raviradantie 15
  93600 Kuusamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  DG Kuusamo ry

 • Suunnittelija

  DG Kuusamo ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Puttikori

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Hirsikankaan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Hirsikangas #1

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 2: Hirsikangas #2

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 3: Hirsikangas #3

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 4: Hirsikangas #4

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 5: Hirsikangas #5

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 6: Hirsikangas #6

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 7: Hirsikangas #7

Pituus 172 metriä. Par 4

Väylä 8: Hirsikangas #8

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 9: Hirsikangas #9

Pituus 59 metriä. Par 3

Saariväylä

Väylä 10: Hirsikangas #10

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 11: Hirsikangas #11

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 12: Hirsikangas #12

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 13: Hirsikangas #13

Pituus 127 metriä. Par 3

Väylä 14: Hirsikangas #14

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 15: Hirsikangas #15

Pituus 152 metriä. Par 4

Väylä 16: Hirsikangas #16

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 17: Hirsikangas #17

Pituus 116 metriä. Par 3

Väylä 18: Hirsikangas #18

Pituus 249 metriä. Par 5

4 arvostelua radalle “Hirsikankaan frisbeegolfrata

  Näin talvella bongatuksi radaksi jäi ihan hyvä fiilis. Paljon oli hyvää, mutta myös jonkin verran olisin itse tehnyt muutoksia.

  Etuysi siistissä maastossa ja väylät toisistaan tarpeeksi erilaisia. Takaysillä metsätyyppi vaihtui enemmän kuusipitoiseen, joka laskee mielestäni visuaalisuutta ja henk koht fiilistä. Väylät näyttivät hiukan keskeneräisiltä ja myös toistivat hiukan itseään. Tosiaan lunta oli parikymmentä senttiä ja enemmänkin, että muusta maastosta en osaa sanoa.

  Väylä 18 taasen oli aivan helmi useine heittolinjoineen ja siistine mäntymetsineen. Henk koht toivoin että kori olisi ollut siellä harjun päällä. ? Kun kerran osaatte tehdä näin hienoja par-5:sia, niin voisiko niitä olla radalla useampia?

  Kuusamon kaupungissa raviradan vieressä Hirsikankaan Frisbeegolfrata. Radalla mittaa 18-väylää (2041m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5300m.

  Tasaisen metsäradan kiertäminen kävi kevyehköstä ulkoilusta, sillä korkeuseroja ei käytännössä ollut yhtään. Kiertäminen myös nopeaa, sillä siirtymät hyvin lyhyet ja väylät tiiviillä alueella. Rata oli kaunista mäntymetsikköä jota oli miellyttävää kiertää. Heittolinjat olivat jokaisella väylällä hyvin selkeät. Ei yhtään erityistä suosikkiväylää.

  Iso plussa opasteista isommilta teiltä. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet (erityismaininta mäntyisistä tolpista), harkkakori, heittoverkko, kisakorit nuolineen ja löytökiekkolaatikko hyvässä iskussa. Löytyi roskis ja taukopenkkejä alusta, tosin reitin varrelle olisi mahtunut myös. Next tee -kylttejä muutamassa paikassa, ainoastaan vikalta väylältä uupui ja aloituspaikkaa sai arpoa huolella. Suuripiirteisestä ratakartasta ei oikein hyötyä.

  Mutta… rata oli tylsä, samankaltaisia metsäväyliä ihan liikaa. Välillä tilaa oli jotenkuten, välillä tosi paljon vähemmän. Välillä heitettiin tasamaata suoraan, välillä oli kaarros vasemmalle ja välillä oikealle. Ei avointa väylää yhtään eikä korkeuseroja hyödynnetty lainkaan, en usko, että kaikki tienoon metsät ihan tasaista ovat. Ysiväylä oli sitten jotain aivan turhaa ob-saarikikkailua alamäkeen. Toisaalta ihan kaunis väylä ja ainoa mikä poikkesi harmaasta väylämassasta, mutta ei oikein jaksanut sykähdyttää sekään. Radalle vievän hiekkatien kuopat aika hurjia, pitäisikö kaupungin suuntaan laittaa viestiä kunnostustarpeesta?

  Hirsikankaan rata oli periaatteessa ihan hyvä metsärata, missä maasto oli kaunista ja suurin osa rakenteista ihan hyvässä kunnossa. Metsäradaksi kuitenkin harvinaisen tylsä. Ja tämä tylsyys alentaa arviointia aika hurjasti! Ei kiire pelaamaan uudestaan.

  3/5

  Erittäin kivaa metsäfrisbeetä. Läheinen sukulainen löytyy Suomussalmelta Haverisen radasta joka on samantyyppinen monessa suhteessa.
  Metsä on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta kuivaa kangasta ja väylältä pieni eksyminen ei ole iso virhe. Tarkkaa ja välillä pitkääkin heittoa vaaditaan, mutta silti rataa voi suositella lähes kaikille. Ainoa asia mitä jäi kaipaamaan, on joku kunnon liidätysväylä tai parikin jolloin olisi neljä pistettä voinut antaa. Tiit ja korit hyviä. 3,5/5.

Vastaa