"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."
Huippurata

Hiiska DG

#hiiskadg

Radan kuvaus

2016 avattu Jyväskylän Hiidenjärvelle 18-väyläinen maksullinen erittäin haastava kilpatason rata.

Alue on erittäin viihtyisä. Kankainen esteetön maastopohja ilman rasittavaa aluskasvillisuutta takaa hyvän pelikokemuksen. Suuri osa väylistä on suhteellisen avoimia ja pitkiä, sisältäen kuitenkin luonnollisia esteitä väylien ulkopuolella, jotka luovat lisähaasteen väylille.

Katso maksuohjeet valitsemalla "Lue lisää" alta.

Lue lisää

Seuraava tapahtuma: Discooter Open Hiiska 2024 11.-12.5.2024
kahden päivän PDGA-kilpailu
https://discgolfmetrix.com/2834073

Kattavat lisätiedot radan verkkosivuilta: www.hiiskadg.fi

Maksuohjeet

MOBILEPAY:

Maksa Mobilepay sovelluksella
Maksun summa: 6€ (hinta sisältää alv)
Lyhytnumeroon 25790

PANKKITILILLE:
Hiiska_liitokiekko
Tilinumero FI3118633500028327

2024 KAUSIKORTTI 70 €, JYLIN, PUSKAPUTTAAJIEN,FRIBASEUROJEN JÄSENTEN KAUSIKORTTI MAKSAA 60€ (HINNAT SISÄLTÄVÄT ALV)
Maksun voi suorittaa pankkiin, mobilepaylla, enderedillä, epassilla ja smartumilla.

Pidä kuitti mukana tarkastusta varten

Lisätietoja

Uusimmat kuulumiset radalta löydät sen facebook-sivuilla.

Aluetta ja laavua voidaan vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin, kuten Tyhy-päiviin, syntymäpäiväjuhliin, polttareihin ja muihin vastaaviin tapahtumiin.
Lisäksi vieressä sijaitsee rantasauna, joka on myös vuokrattavissa käyttöön.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiidenjärventie 36
  41120 Jyväskylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Timo Viitala

 • Suunnittelija

  Jyli Ry, PP Ry

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  hiiskadg.fi. Vessa(t). Ratamaksu 6€/päivä. Maksettava Danske Bankin MobilePay-sovelluksella. Lyhytnumeroon 25790

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Hiiska DG

Ratakartta

Väylä 1: Hiiska #1

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 2: Hiiska #2

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 3: Hiiska #3

Pituus 206 metriä. Par 4

Väylä 4: Hiiska #4

Pituus 166 metriä. Par 4

Väylä 5: Hiiska #5

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 6: Hiiska #6

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 7: Hiiska #7

Pituus 134 metriä. Par 3

Väylä 8: Hiiska #8

Pituus 184 metriä. Par 4

Väylä 9: Hiiska #9

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 10: Hiiska #10

Pituus 177 metriä. Par 4

Väylä 11: Hiiska #11

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 12: Hiiska #12

Pituus 160 metriä. Par 4

Väylä 13: Hiiska #13

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 14: Hiiska #14

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 15: Hiiska #15

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 16: Hiiska #16

Pituus 172 metriä. Par 4

Väylä 17: Hiiska #17

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 18: Hiiska #18

Pituus 145 metriä. Par 4

4 arvostelua radalle “Hiiska DG

  Jyväskylän kaupungissa Hiidenjärvellä Hiiska DG. Radalla pituutta 18-väylää (2307m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5700m.

  Tämä hiekkakuopparata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten mukavasta kuntoilusta kävi pitkän radan kiertäminen. Siirtymät lyhyet (ainoastaan 10 –> 11 pidempi) ja next tee opastus täydellisen hyvä, joten pitkäksi radaksi yllättävänkin nopea kiertää.

  Rata on maksullinen. Kierros maksaa 5e/hlö ja kausi 50e/hlö. Tuon hinnan maksaa mielellään pelaamisesta, jos kaikki on kunnossa ja Hiiskassa todellakin oli! Huomaa, että radasta pidetään hyvää huolta ja yksityiskohtiin panostetaan.

  Rakenteet hipoivat täydellisyyttä. Heittopaikat huippukunnossa. Ekalla väylällä betonilaattaa ja muualla muovimattoa. Kertaakaan en ole törmännyt noin hyväkuntoisiin mattoihin mitkä on asennettu suoraan maahan. Heittopaikkaopasteet joka puolella hienot ja kunnossa. Infokartta, korit (kisa + treeni x 2), löytökiekkolaatikko, roskikset, jokaisen teen katuharjat ja lukuisat penkit kunnossa! Löytyi vessaa ja kaksi tulipaikkaa. Lisäksi isommalta tieltä opaskyltti mikä hyvin harvinaista, siitä iso plussa!!

  Väylät on vaihtelevia ja heittolinjat selkeät. Osin tilaa on vähän, mutta avoimempaa ja pidempääkin väylää kyllä riittää heitettäväksi. Kiekot löytyivät yleensä helposti. Rata sijaitsee tiiviillä alueella, joten väylätkin lähekkäin. Ei varsinaista suosikkiväylää, mutta nro 13 puuränni erottui edukseen.

  Kovin paljon kritisoitavaa ei ollut, mutta ihan suosikkiratojen joukkoon ei pääse, vaikka arviointi hyvä onkin. Rata oli kuitenkin aika yllätyksetön lopulta. Ei löytynyt hiekkakuopparadoille yleensä tyypillistä, kaunista alamäkiliidätystä, vaikka sitä koko ajan odottikin. Väylätkään eivät lopulta mitään wau-efektiä saaneet aikaan, sellaista perushyvää ja näppärää tekemistä. Korkeuserojakin olisi kaivannut vielä hieman enemmän. Lisäksi radan turvallisuus vähän huolettaa. Aika helppo on viskata heitto naapuriväylälle ja erityisesti, kun lähdet korilta kohden seuraavaa heittopaikkaa, niin kävelet melkein huomaamattasi jonkun heittopaikan vierestä, joten törmäykset mahdollisia. Tuli ihan snadisti mieleen, että onko tungettu liian pitkä rata liian pienelle alueelle…

  Voisi milloin vain heittää uudestaankin, vaikkei ihan suosikkien listalle pääsekään!

  5/5

  Väylät olivat ihan hyviä ja mukavia par4 väyliäkin löytyi. Loppupuolella aloin kiinnittämään huomiota mandoihin. Tuntui, että jokaisella väylällä oli mando. Yhdellä väylällä sitten missasin mandon ja katselin kovasti ympärille, että missäs droppari on. Ei droppareita missään ja osa mandoista on 50m tiiltä. Siitä miinusta vanhanaikaisuudesta.
  Maasto ja väylät ovat hyviä eikä kiekkoa tarvitse etsiskellä. Alkuun olivat opasteet hämääviä sillä opasteita oli useita. Yhdellä tiillä oli jopa 2 talvitiimerkintää ja ne ottavat silmiin ensin ennen kuin näkee maassa oikeat opasteet.
  Myös WC stä plussaa.

  Hiiska on tekninen, kaunis ja haastava rata. Tiit on hyvin huolettuja, väylät on pidetty hyvin kunnossa, paikalla on mahdollista paistaa makkaraa ja käyttää jopa pajamajaa. Jos haluaa hyvää teknisesti vaihtelevaa rataa jossa kätensä ja tekniikkansa saa laittaa koetukselle niin ehdottomasti käymään.

  Täydellinen rata ei kuitenkaan ole. 7 väylän mando on selkeästi jäänyt liian lähelle tiitä, koska mandon voi ohittaa ja tämän jälkeen kiertää sen toiselta puolelta, joka vaarantaa 8 tiin pelaajat kiekko osumille mutta lyhentää väylää merkittävästi. Toki tämä riippuu pelaajista kehtaavatko niin tehdä, mutta kukapa ei käyttäisi mahdollisuutta leikata väylää lyhyemmäksi paremman tuloksen toivossa.

  Ehdottomia lempi väyliäni Hiiskassa ovat väylä 5 ja 11.
  5 väylä on kaltevalla mäen rinteellä heitettävä kapea väylä jossa vasemmalla on pientä mäntyä ja tieheästi, oikealla taas mäen toinen puoli ja autotie. Väylällä pysyminen on lähes ehdotonta jos haluaa saada edes baaria tältä väylältä.
  väylä 11 on hauska heittää soramontun Reunalta pillimäiseen aukkoon soramontun toiselle puolelle, joka jatkuu suorana väylänä korille asti.

  Toki 5e hintaan radalla voisi olettaa olevan jotain todella ihmeellistä ja hienoa yms. Mutta lopulta rata on vain hyvin huolettu.
  Jos on valmis maksamaan 5 euroa radasta joka on suunniteltu hyvin, pidetty hyvin ja on kaunista harju metsää.
  Omasta mielestäni hinta on hieman liikaa mutta kaikkea ei voi aina saada. Maksan silti ratamaksun mielelläni jotta pääsen Hiiskaa heittämään. Epäilen silti että paljon jää heittäjiä pois radalta maksun ”suuruuden” takia.

  arvosanan antaisin 3,5/5

  Hyvin toteutettu kenttä ja haastetta riittää. Opasteet, tiit ja korit priimaa. Harjat joka tiillä ja hyvät makkaranpaistopaikat. Bajamajakin sijoitettu loistavasti. Väylällä pakko pysyä jos meinaa miinukselle jäädä. Isolla kädellä pääsee pommittamaan puiden yli mutta mandot paikoin estää lizotte linjat. Tarkoilla heitoilla ja maltilla hyvää tulosta. Puttikori vielä niin avot ?

Vastaa