"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Heituinlahden Nuorisoseuran frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

1,4 km mittainen pururadalle toteutettu frisbeegolfrata. Maasto mäkinen. Puustoa paljon. Lähtöpaikka Heituinlahden Nuorisoseuran talon ja kodan välimaastossa. Kiertosuunta pururataa vastapäivään kiertäen.

Lue lisää

Rata on yksityisellä maalla. Liikkuminen tapahtuu ainoastaan pururadalla.

Radan tiedot

 • Osoite

  Tuohikotintie 1266
  54770 Savitaipale


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Pertti Lantta

 • Suunnittelija

  Pertti Lantta

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Heituinlahden Nuorisoseuran frisbeegolfrata

Väylä 1: Heituinlahti #1

Pituus 72 metriä. Par 2

Väylä 2: Heituinlahti #2

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 3: Heituinlahti #3

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 4: Heituinlahti #4

Pituus 112 metriä. Par 4

Väylä 5: Heituinlahti #5

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 6: Heituinlahti #6

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 7: Heituinlahti #7

Pituus 80 metriä. Par 2

Väylä 8: Heituinlahti #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 9: Heituinlahti #9

Pituus 154 metriä. Par 4

Yksi arvostelu radalle “Heituinlahden Nuorisoseuran frisbeegolfrata

  Savitaipaleen kunnassa Heituinlahden kylällä Heituinlahden nuorisoseuran frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 907m ja BB3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2250m. Pelattu 11.8.2021.

  Rata ei isoja korkeuseroja sisältänyt, joten hikiliikunnan puolelle ei kierroksella päästy. Radan parasta antia olivat korit mitkä olivat Kärkkäisen kopiot Innova Sport pdga-koreista, toimivat kuitenkin ihan mukavasti. P-paikan vieressä hiljainen hiekkakenttä mukavasti pituusheittojen treenailuun. SEO-huoltoasema pitkillä aukioloilla muutaman sadan metrin päässä evästelyä varten.

  Mutta… surkea mikä surkea, ihan kirjaimellisesti! Rata kiemurteli paikallista kuntopolkua. Tarjolla oli paikoin superkapeaa puuränniä missä ei ollut minkäänlaista ideaa heittolinjoista, yhtään ainoaa puuta ei oltu kaadettu radan tekemisen yhteydessä. Väylät olivat yli 100m mittaisia ja kapeuteen yhdistettynä täysin toivottomia pelata. Lisäksi sivustoilla vaani sellaisia supermegamörrimöykkyjä, että alussa ketutti, sitten potutti ja lopuksi jaksoi enää naurattaa radan surkeus.

  Tarjolla oli 9-väylää pääosin sokkoväyliä. Sanomattakin lienee selvää, ettei yhtään suosikkiväylää tällä radalla ollut. Heittopaikat olivat maapohjalla. Heittopaikkaopasteet edes jonkinmoiset. Infokarttaa ei ollut eikä myöskään next tee -kylttejä. Väyläsuunnittelun surkeutta kuvastaa myös par-lukemien vetäminen siitä kuuluisasta taikurin taikahatusta.

  Pitää sanoa, jotta Heituinlahden rata pääsee yhdessä asiassa ykköseksi Suomen frisbeegolfratojen joukossa. Olisin suorastaan järkyttynyt, jos radan väylä nro 7 EI olisi Suomen pisin par 2, hulppeat 80m ( juurikin superkapeaa, mutkaista puuränniä ja megamörrit kummallakin puolella ). Kertokaa, jos joku menee edelle tässä suhteessa…

  Jep! Tämä Heituinlahden rata oli kieltämättä ehdottomasti yksi surkeimmista mitä olen koskaan pelannut! Paikkansa tämä kuitenkin ansaitsee fgr:n listauksessa, sillä mukaan tarvitaan kaikentasoisia ratoja. Ehkä joku muu oivaltaa tämän radan tarkoituksen minua paremmin. Olen itsekin pelannut lukuisia hyvinkin niukan budjetin ratoja mitkä ovat kuitenkin olleet ihan suht pelattavia. Tämä mahdollistuu sillä, että radan suunnittelee henkilö joka oikeasti ymmärtää jotain frisbeegolfista. Ei tarvitse kallista ammattisuunnittelijaa, vaan lähialueen frisbeegolfseurasta joku koordinoimaan rataprojektia alusta loppuun ja lopusta alkuun, tekevät nuo pääsääntöisesti aivan ilmaiseksi. Jos budjetti ei veny valmiisiin rakenteisiin, niin koreja saa hyvin halvalla ihan kohtuutasoisia ja esim. opasteet on erittäin helppo tehdä talkootyöllä ja likellä 0-budjettia. Heittopaikkoihin kannattaisi aina panostaa, ettei koskaan olisi maapohja. Jos ei halua rakentaa heitto”laatikoita”, niin pohjustustyö kannattaa kuitenkin tehdä huolella eikä vain lätkäistä mattoa muhkuraiseen maahan. Ratakarttakin jossain muodossa olisi aivan ehdoton.

  Noh… toivotaan, että Heituinlahden asukkaat saavat kylälleen paremman frisbeegolfradan joskus tulevaisuudessa. Sen he olisivat ansainneet! Tässä kunnossa rataa voi nippa nappa suositella vain kaikkein vannoutuneimmille ratabongareille.

  1/5

Vastaa