"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Härkälinnan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

21-väyläinen Härkälinnan frisbeegolfrata Hauholla, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnasta.

Toisin kuin suurin osa Suomen frisbeegolfradoista, Härkälinna Frisbeegolf on yksityinen rata, jonka Jaakko Pouttu perheineen on toteuttanut omakustanteisesti alusta loppuun itse koreja, väyläopasteita ja heittoalustoja myöten.

Rata on suunniteltu kaikentasoisille pelaajille Leppäniemen Hirsihuviloiden mökkikylän aktiviteetiksi. Radan peltoväylillä on helppo aloittaa laji, sillä tilaa on jos kiekko lipsahtaa käsistä 😉 Puisto- ja metsäväylät taas tarjoavat kokeneemmillekin pelaajille haasteita.

Lämpimästi tervetuloa heittelemään Leppäniemeen, vaikka et olisi mökkiä vuokrannutkaan! 🥏

Esittelyvideo

Lue lisää

Parkkipaikka sijaitsee Härkälinnan alapuolella. Google maps: Utterintie 48, 14700 Hauho

Ota perhe ja ystävät mukaan viettämään frisbeen täyteistä aikaa ja varaa majoitus:

Leppäniemen Hirsihuvilat

Radan historiaa:

Jo 12 vuotta sitten, 4.6.2011 juhlittiin 9-väyläisen frisbeegolfradan avajaisia Leppäniemen Hirsihuviloilla. Tällöin laji oli Suomessa melko uusi tuttavuus ja silloin radasta tehtiin 868 metriä pitkä peltorata.

Leppäniemen vanha isäntä Jaakko Pouttu näki silloin frisbeegolfin potentiaalisena ja nopeasti kasvavana lajina ja niin ensimmäisten ”testivuosien” jälkeen kesällä 2016 rata laajeni 21-väyläiseksi pelto- sekä metsäradaksi. Radan pituus kasvoi 1667 metriseksi.

Keväällä 2020 rataan on tehty viimeisin muutos. Väyliä siirrettiin, luku pysyi samana 21. Pituudeksi tuli 1761 metriä.

Härkälinnan frisbeegolfrata

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Utterintie 45
  14700 Hämeenlinna


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  21

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jaakko Pouttu

 • Suunnittelija

  Jaakko Pouttu, Teemu Hammaren & Fribahullut

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Rata sijaitsee Hauholla Leppäniemen Hirsihuviloiden mökkikylän yhteydessä. Yhteystiedot: Jaakko Pouttu, 0400 925 077, Leppäniemen Hirsihuvilat Facebook Instagram

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Härkälinnan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Härkälinna #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 2: Härkälinna #2

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 3: Härkälinna #3

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 4: Härkälinna #4

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 5: Härkälinna #5

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 6: Härkälinna #6

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä 7: Härkälinna #7

Pituus 138 metriä. Par 4

Väylä 8: Härkälinna #8

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 9: Härkälinna #9

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 10: Härkälinna #10

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 11: Härkälinna #11

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 12: Härkälinna #12

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 13: Härkälinna #13

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 14: Härkälinna #14

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 15: Härkälinna #15

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 16: Härkälinna #16

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 17: Härkälinna #17

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 18: Härkälinna #18

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 19: Härkälinna #19

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 20: Härkälinna #20

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 21: Härkälinna #21

Pituus 54 metriä. Par 3

15 arvostelua radalle “Härkälinnan frisbeegolfrata

  Nurmikkovälät ihan hyviä. Nurmikko oli aavistuksen liian pitkää ja sateen jälkeen on aika märkää. Ihan hyvä rata ja omatekoiset koritkin ei yhtään hassummat. 12-17 väylät oli ainoastaan aikomoista metsäryteikköä jonne hukku kiekkokin.. Muuten ihan jees. Muutama väylä myös vähän turhan lyhyt. vain 40-50m

  Hauhon frisbeeland? Hienossa miljöössä niin niitty- kuin metsäväyliä, joista osa jopa rantanäkymillä.

  Tuntemattoman valmistajan korit toimivat hyvin. Tiit osin tasoltaan vaihtelevia niin malleiltaan kuin kunnoltaan. Ahtaimmalla muiden väylien linjoihin nähden on 5. väylä. Väyläsiirtymät lyhyitä paitsi 11-12 väylien pidempi taipale.

  Upeimpia väyliä ehkäpä:
  – 6. niityllä loivaan alamäkeen ja kori kasvuston takana
  – 11. koivujen rajaamalla suoralla
  – 15. kuusikossa kohti järven rantaa
  – 19. pitkä niitynreunasuora kohti metsänreunan koriaukeaa

  Monipuolinen rata hienoissa maisemissa, positiivinen yllätys. Tarjolla on avoimia väyliä nurmikolla ja teknisempiä väyliä metsässä, lopun metsäväylissä taso hieman laski ja väylät alkoivat tuntua melko samanlaisilta keskenään. Maasto hyvin tasaista, vain muutamalla väylällä korkeuseroja. Omatekoiset korit olivat yllättävän toimivat. Siirtymät pääosin lyhyitä ja järkeviä. Ei aiheuttanut Wau-hetkiä, mutta pidin radasta ja suosittelen käymään!

  6.9.2020

  Vastakkainen mielipide jutkunaattorin kuukaudentakaiseen arvosteluun!

  Kiva helppo rata, avointa peltoa, puistoa, metsää. Ei juurikaan korkeuseroja.

  Ratakartta löytyy ykköstiin läheisyydestä, oli tänään ajan tasalla. Karttaa tarvittiin vain kerran kierroksen aikana, opasteet kunnossa.

  Tiit hyväkuntoiset huopapäällysteiset. Korit omatekoiset, mutta toimivat. Ilmeisesti fiksattu, koska aiemmin mainittuja ”hups, lätty putos korinpohjan läpi” -tilanteita ei tapahtunut kertaakaan. Erityismainita väylän 17 (Ville Special) korille, joka leijuu ilmassa. Tarina jää mysteeriksi, sen mieluusti kuulisi!

  Heinikko lanattu lyhyeksi, toki jos täysin metsään heittää, on siellä aluskasvillisuutta kuten metsässä nyt on. Väylät kuitenkin siistejä.

  Vaaranpaikkoja kyllä oli muutama: autotie kulkemassa yhden väylän vierustaa, tiipaikkoja melko lähellä edellisiä koreja. Eilen havaittu yksi heittoporukka, tänään olimme ainoita heittäjiä radalla (olimme Härkälinnalla viikonlopun kestävässä tapahtumassa). Turvallinen siis heittää mikäli ei muita heittoporukoita.

  4/5, heitän uudestaankin kun seuraavan kerran Härkälinnalle saavun.

  Erikoista ratasuunnittelua, välillä ihan hienoja väyliä, mutta muutama väylä on hyvin vaarallisia toisille pelaajille ja tarkkana saa olla. Kaikilta väyliltä löytyy rataopas ja ratakartta on ensimäisen tiin vierellä. Korit ovat itse tehdyt, kyllähän nuo pystyssä pysyivät ja kiekko jäi sisälle kunhan keskelle heitti.

  Käymisen arvoinen rata. Plussaa siitä että ratakartta oli heti ykkösväylällä. Kaikki väylät löytyi helposti. Vaihtelevuutta löytyi, on metsäväyliä ja puistoväyliä, pitkää ja lyhyttä. Korit olivat tosin vähintäänkin mielenkiintoisia. Mutta suosittelen, 4/5.

  Lähtee Härkälinnan vierestä ja kartan saa kuvattua ns. lähtöportilta. Kokonaisuuten hyvin suunnitelu ja siirtymät järkeviä. Kartta pitää hyvin paikkansa. Väylät vähän lyhyempiä, mutta niittyalueella saa kunnolla liidättääkin. Metsäväylillä on selkeät väylät ja osa väylistä on jopa merkattu valkoisella nauhalla – helpottaa oikean linjan löytämisen heitolle. Muutamissa kohdissa tosiaan seuraavan väylän tiimatto on edellisen korin vieressä, joten varovainen saa olla. Korit ovat itsetehdyt, mutta ajavat asiansa. Muutaman kerran putti osui korin päällä olevaan merkkiin ja putosi rautojen läpi suoraan mukiin – siis onhan niissä koreissa hyvääkin 🙂 Ympäristö on kaikkinensa todella hieno ja kun korkeuserojakaan ei radalla juuri ole, on tämä rata käymisen arvoinen. Suosittelen!

  21- väylää löytyi ja ykköteellä oli karttakin. Oikein hauska kokonaisuus ja korit oli kyllä melkoinen kokemus kun välillä sisään mennyt putti tipahti pohjasta ulos ja yläpantaan osuessaan tuli ehkä mailman kamalin ääni mitä tiedän.

  Melko helppo puisto/metsärata. Osa väylistä jopa todella hyviä, osa aivan turhia 60m avoimia. Puistoalueella on muutama vaarallinen paikka, jossa korit ja teepaikat on sijoitettu liian lähelle toisiaan. Radalla on omavalmistekorit, jotka toimivat kuitenkin paremmin kuin miltä näyttävät. Tapasin radan omistajan ja sain sen käsityksen, että rataa on tarkoitus kehittää. Mielestäni kannattaa poistaa muutama väylä puistoalueelta, jotta turvallisuus saadaan kuntoon. Lisäksi kannattaa harkita investointia kaupallisiin koreihin.

  Ihan ok rata. Mukavaa neppailua metsässä ja sitten muutama vähän avarampi ja pidempi väylä. Kaikki väylät löytyi väliaikaisen ratakartan avulla. Vielä opasteet ja muutama teepadi niin ihan kiva rata. Paikka oli todella mukava.
  Muistoksi vierailusta jätin yhden keltaisen Tuonelan Lautturin väylän 20 teepadilta suoraan edessä olevaan kuuseen melko korkealle 🙂

  Hyvältä vaikutti rata, vaikkakin hieman keskeneräinen vielä. Kierrettiin vain vanha 9-väyläinen kun ei oikein tiedetty missä uudet radat menee. Seuraavalla kerralla etsitään uudetkin radat. Mikä on tilanne uuden ratakartan kanssa?

Vastaa