"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haapamäen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Haapamäellä sijaitseva 9-väyläinen metsärata, joka kulkee pururadan maastossa. Ratakartta löytyy lähtöpaikalta, joka sijaitsee kirkon parkkipaikalla.

Radan tiedot

 • Osoite

  Riihontie 16
  42800 Keuruu


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pentti Miettinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Haapamäen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Haapamäki #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 2: Haapamäki #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 3: Haapamäki #3

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 4: Haapamäki #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 5: Haapamäki #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 6: Haapamäki #6

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 7: Haapamäki #7

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 8: Haapamäki #8

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 9: Haapamäki #9

Pituus 90 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Haapamäen frisbeegolfrata

  Keuruun kaupungissa Haapamäen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 692m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2700m. Pelattu 28.6.2022.

  Haapamäen rata ei kovin paljoa korkeuseroja sisältänyt, joten rautaisen kovaa kuntoa ei radan kiertämiseen aivan tarvitse. Väylät olivat suht lyhyitä ja helpohkoja, mutta tyypillisen metsäradan tapaan tarjolla oli paljon myös elämää hankaloittavia puita. Ei suosikkiväylää. Vaikka alueella kulkikin kuntopolkuja, niin väylät onneksi pääosin metsän puolella.

  Radan alussa infokartta hyvässä kunnossa. Samoin heittopaikat ja korit kunnossa. Positiivinen erityismaininta heittopaikkaopasteista mitkä oli selvästi lasten käsialaa. Piirrettyjä, mutta ajoivat erinomaisesti asiansa! Ei kaiken tarvitse olla aina niin kliinisen hienoa ja kallista… ❤

  Palveluista on pakko mainostaa 1,5km päässä olevaa Haapamäen höyryveturipuistoa. Itse majoituin omalla reissullani vanhassa sinisessä yöjunavaunussa ja ei kustantanut paljoa, huoltorakennuksessa suihkut ja löytyi tulipaikkaa tulisteluun. Yhdessä junanvaunussa pitkillä aukioloilla auki oleva junakahvila jota pyörittää Keuruun keskustassakin sijaitseva Kahvila-Konditoria Satumaa. Alueella paljon höyryvetureita ja vanhoja junia ja lapsille juna-ajelua ja leikkipaikkaa sekä päärakennuksessa matkamuistomyymälää ja vaikka mitä muuta. Lämmin suosittelu tuolle paikalle! Haapamäen Salelle 1km ja Keuruun keskustan palveluiden äärelle 17,5km.

  Mutta… se opastus ja ne siirtymät… voi itku ja hammasten kiristys. Pelifiiliksen vei lopullisesti kasilta ysille siirtyminen. Tolkuttoman pitkä siirtymä minkä opastus erittäin vaillinainen! Ensin oli yksi kyltti, mutta sitten tuli niin monta polkujen risteystä ettei enää tiennyt yhtään mihin piti mennä. Ratakarttaa lukemalla onneksi sai viimein epävarmoja suuntimia ja viimein 9-väylä löytyi aika monen kirosanan saattelemana. Ykköseltä kakkosellekin puuttui opaste kokonaan. Eli next tee -kylttejä oli, mutta niistä kaikkein tärkeimmistä paikoista tietenkin puuttuivat, luonnollisesti.

  Aluskasvillisuus radalla osin pitkää ja sen ikävä ruumiillistuma 2-väylä missä kiekon hukkaaminen keskelle ( ! ) väylääkin mahdollista spottauksesta huolimatta. Sama tilanne seuraavalla eli 3-väylällä. Ja oli sitä kasvillisuutta muuallakin. Niittoa olisi hyvä tehdä, mutta ylläpito ei liene kovin aktiivista… Heittolinjat monissa kohdin aika epämääräiset, esim. kutosella ja kasilla. Ei haittaisi yhtään, jos rata käytäisiin heittolinjojenkin näkövinkkelistä kokonaan läpi ja karsittaisiin aika reilusti puita ja pusikoita, niin selkeytyisi pelaaminen aikalailla!

  Haapamäen rata on tuikitavallinen metsärata joita valitettavasti löytyy 13 kappaletta tusinasta. Huomattavan paljon vaatisi yllämainittua ylläpitoa, viikatteen heiluttelua ja opasteiden tarkentamista, jotta jaksaisi rata innostaa.

  2/5

  On tosiaan uusi rata, mutta ihan hyvin jo pelattavissa. Heittopaikat ja korit ovat kunnossa ja erityismaininta lasten tekemistä väyläopasteista. Ykkösväylä lähtee aivan kirkon vierestä ja tiiltä löytyy pieni kyltti, jossa on ratakartta. Next tee-kylttejä on radalle viljelty hyvin. Ensimmäiset neljä väylää perusheittoja metsässä, sen jälkeen tulee haastavampaa ja pidempää laakia. 9-väylän tiukka OB-kepitys metsäväylällä, jossa pieninkin osuma puuhun heittää OBlle on mielestäni järjetön. Mukava lämmittelyrata ohikulkumatkalla.

Vastaa