"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haaga DiscGolfPark

Radan kuvaus

Rata seuraa latuverkostoa ja se on kumpuilevaa metsämaastoa. Rata-alueella on tupakointi ja avotulenteko ehdottomasti kielletty!

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Haaganperäntie 157
  85800 Haapajärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Vesa Puputti

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Haaga DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Haaga DGP #1

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 2: Haaga DGP #2

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 3: Haaga DGP #3

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 4: Haaga DGP #4

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 5: Haaga DGP #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 6: Haaga DGP #6

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 7: Haaga DGP #7

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 8: Haaga DGP #8

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 9: Haaga DGP #9

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 10: Haaga DGP #10

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 11: Haaga DGP #11

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 12: Haaga DGP #12

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 13: Haaga DGP #13

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 14: Haaga DGP #14

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 15: Haaga DGP #15

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 16: Haaga DGP #16

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä 17: Haaga DGP #17

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 18: Haaga DGP #18

Pituus 83 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Haaga DiscGolfPark

  Haaga DiscGolfPark

  Kesällä 2022 kävimme ja totesimme että siistimistä vähän kaipaisi. Ainakin kauimpana olevat väylät olivat hiukan liian pitkän heinikon tai muun alla. Väylät tosin oli monipuolisia ja korit ja heittopaikat hyviä. Bongarille varmasti käytävä paikka mutta ei tänne ehkä huvikseen lähtisi kauempaa päiväksi heittämään.
  Oma mielipide kouluarvosanalla 7-.

  Haapajärven kaupungissa Haaga DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 1513m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3070m. Rata pelattu 18.10.2022.

  Haagan rata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten hieman sai sykettäkin kohotettua rataa kiertäessä, ei mitään erityisen raskasta kuitenkaan. Lähes täysin pururadalla kulkeneet väylät olivat suht perustasoisia, helppoja puru/metsäväyliä vailla mitään erityisempiä kikkailuja. Väylät olivat sopivan mittaisia tällaiselle amatöörillekin joka heitti pelin ajoittaisesta takkuilusta huolimatta itselleen oikein mainion tuloksen. Radan parasta antia oli ehdottomasti kauniit kivet ja kalliot koko radan matkalla mitkä aina miellyttävät omaa silmää suuresti. Väylistä nro 4 oli ehkä suosikki pieneen alamäkeen heitettynä. Siirtymät olivat lyhyet, joten pelaaminen eteni joutuisasti.

  Ratakartta, teeopasteet ja korit nuolineen (+ treeni x 1) hyvässä iskussa! Heittopaikat olivat vielä juuri ja juuri kelvolliset, mutta pitkään ei mene kun vaihdontarve alkaa olla ajankohtainen, sillä aika paljon kulahtuneisuutta oli. Löytyi myös roskis ja lukittava löytökiekkolaatikko. Erityismaininta opaskyltistä isommalta tieltä mitä ihan liian harvoin näkee. Haapajärven keskustan palveluiden äärelle matkaa 3km. Itse evästelin Kahvila Konditoria Häggmanissa mitä voin lämpimästi suositella tunnelman, palvelun ja tuotteiden osalta erittäin lämpimästi!

  Mutta ei, ei oikein ollenkaan. En tykännyt. Väylät menivät suurimmaksi osaksi pururadalla, vaikka ratakartta hieman muuta yrittikin kertoa. Jos väylä menikin näennäisesti metsän puolella, niin ainoa järkevä heittolinja kulki kuitenkin pururadan kautta tai aivan siinä kiinni. Tylsin mahdollinen tapa toteuttaa rata, vaikka monesti tilaajan määrittelemänä ainoa mahdollinen tapa. Se, että tuollainen toteutustapa on tylsä (Haagassakin muutaman ensimmäisen väylän jälkeen oli nähnyt koko radan), niin myös yleensä erittäin vaarallinen, niin myös Haagassa! Liian monta monituista kertaa joutui yksin heittämään hieman ”peloissaan” jotta kolahtaako sokkoväylillä vastaan tulevaan lenkkeilijään.

  Pahimmat väylät olivat nro 9 ja 14 missä kori sellaisessa paikassa ettei mitään mahdollisuutta ennakoida korin takaa tulevaa ihmispoloista. Nuo ehkä pahimmat, mutta runsaasti vastaavia oli muitakin. Esim. suosikkiväylä nro 4 oli piristävä poikkeus harmaassa väylämassassa, mutta omalta osin myös hyvin vaarallinen. Jos kiskaiset kiekkoa hieman liian rivakasti, niin lentää helposti lenkkeilijän päälle, kun kori lähes pururadassa kiinni ja näkyväisyys huono kumpaankin suuntaan! Vain muutamissa kohdin näkyvyys joka suuntaan oli riittävän hyvä turvalliseen pelaamiseen. Spottaus tällä radalla ihan ehdoton! Next tee -kylttejä ei tainnut olla yhtään, mutta korinuolet ajoivat sen suhteen tiiviillä radalla ihan hyvin asiansa.

  Haagan radalla on aloittelijalle oikein erinomaisen hyvän mittaiset väylät, kaunista kalliota/kivikkoa ja osa puruväylistäkin jopa ihan hyviä. Kuitenkin hyvin yksipuolinen, tylsä ja paikoin hyvinkin vaarallinen. Pelkästään purulla tai ihan siinä kiinni kulkevat väylät eivät minua saa edelleenkään syttymään juuri yhtään. Hyvistä elementeistä huolimatta ei lainkaan kiire uudestaan pelaamaan!

  2/5

Vastaa