"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frosteruksen koulun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Frosteruksen koulun 9-väyläinen frisbeegolfrata palvelee sekä koulun oppilaita että muita frisbeegolfin harrastajia Kärsämäellä. Metsärata sopii hienosti aloitteleville harrastajille lyhyehköjen väyläpituuksien ansiosta. Radalta löytyy kuitenkin paljon erilaisia heittolinjoja, joten haastetta löytyy myös kokeneemmille pelaajille.

Lue lisää

Frosteruksen koulun frisbeegolfradalla on 9 koria. Urheilukentän/ koulun ympäristössä on 6 harjoituskoria, jotka eivät kuulu frisbeegolfrataan.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Frosteruksenkatu 29
  86710 Kärsämäki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Frosteruksen koulun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Frosterus #1

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 2: Frosterus #2

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 3: Frosterus #3

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 4: Frosterus #4

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 5: Frosterus #5

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 6: Frosterus #6

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 7: Frosterus #7

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 8: Frosterus #8

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 9: Frosterus #9

Pituus 67 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Frosteruksen koulun frisbeegolfrata

  Tuli testattua matkustamisen taukona tämä rata ja olisi kannattanut tauko pitää jossain muualla. Vyötärön korkuista heinää joka puolella. Tiit hyvässä kunnossa mutta ainoastaan paikaltaan heittoon sopivat. Next tee kyltit löytyi joten siitä plussaa.Märkää on varmasti sateiden jälkeen, kun poudalla oli jo kosteaa. Ei tarvitse tulla toistamiseen.

  Kärsämäen kunnassa Frosteruksen koulun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 711m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2160m. Pelattu 26.4.2022.

  Rata sisälsi ihan mukavasti korkeuseroja, joten pientä sykkeen nousuakin sai aikaiseksi. Tarjolla oli perusmetsä/urheilukenttä väyliä missä osin oli hyvinkin tilaa heittää ja mukaan mahtui toki ahtaampaa puukujaakin, yleisesti aika suoraa väylää oli korille kuitenkin tarjolla. Siirtymät olivat lyhyet. Haastavin oli 5-väylä mikä heitettiin aika ahtaaseen rakoseen alamäkeen, en sanoisi kuitenkaan erityisen hienoksi sitä väylää. Vaikkei varsinaista suosikkia ollutkaan, niin miellyttävintä oli heittää 3-väylällä.

  Rakenteet aivan riittävän hyvässä kunnossa. Infokartta ja heittopaikat hyvässä hapessa. Heittopaikkaopasteista ainoastaan 1-väylän opaste oli osin tuhottu, muut olivat vielä oikein hyviä. Korit olivat vanhemmat Amexpot, vaikka ennakkotiedoissa olikin dgp-korit. Löytyi myös roskis.

  Rata sijaitsee Frosteruksen koulun vieressä ja alueella iso koulun urheilukenttä sekä myös pesäpallokenttä, joten mahdollisuudet draiverien ulkoitukseen treenin muodossa erinomaiset. Kärsämäen keskustan palvelut alle 1km päässä, joten sijainti radalle erinomainen! Itse evästelin Paakarin Pysäkillä mitä voi wanhan ajan tunnelmansa takia lämpimästi suositella!

  Mutta ei siltikään, ei aivan… jotain tästä Frosteruksen radasta puuttui. Vaikka väylissä oli mukavasti korkeuseroja, niin eivät ne silti mitään ihmeellistä tarjonneet. Hieman hajuton ja väritön fiilis kierroksen jälkeen jäi. Rakenteista next tee -kylttejä oli, mutta aika moni oli myös kaatuillut. Päivittämisen tarvetta siis opastepuolella ihan akuutisti.

  Frosteruksen koulun rata ei ollut varsinaisesti huono, muttei kyllä mitenkään erityisemmän hyväkään. Suoraa ja osin aika tarkkaa heittoa vaatii hyvän tuloksen saaminen. Koululaisten käyttöön ihan hyvä lisä monipuolistamaan kunnan liikuntatarjontaa. Erityismaininta kahdesta kentästä jotka kokonsa puolesta sopivat erinomaisesti heittotreeneihin! Vastaavia ratoja Suomessa on paljon. Sinne ratojen valtavan isoon keskikastiin painuu tämä Frosteruksen koulurata.

  3/5

  Joo o on kyllä yhtä kosteeta ku amazoni sademetäs. Suosittelen ottaa kahluuhaalarit ja kumivenee mukaa radalle. Korit on mallia tokun 1€ säälikorista ja niitäki oli 9 väylän lisäks kylvetty ku perunoita keväällä. Arvosana 1/5

  Olipahan haastava. Väylät 1, 2 ja 9 perussettiä, mutta sitten mentiin metsään. Rata on rakennettu erittäin kostealle metsänpohjalle, joten 3.10. tätä kiertäessäni ei ollut mitään tekoa lähteä radalla ilman kalosseja. Puruja on levitelty, mutta ehdottamasti kumppareilla radalle, ellet kierrä todella kuivan kauden jälkeen. Heittolinjoja ja puustoa runsaasti tarjolla, jossa haastetta. Tänne vaan etelän mestarit Keski-Suomen koitokseen, vaikka Pohjois-Pohjanmaalla ollahan.

Vastaa