"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

McMahon ja Brown jakavat johdon 1. kierroksen jälkeen

6.10.2016 11:16

Frisbeegolfkauden loppuhuipennus on vihdoinkin koittanut. Yhdysvaltain mestaruuskisan, USDGC:n, 1. kierros pelattiin eilen Rock Hillin kaupungissa Etelä-Carolinan osavaltiossa. Tänä kautena USDGC on myöskin Disc Golf World Tourin päätöskilpailu.

Avauskierroksella päänvaivaa aiheutti osavaltiolle epätyypillisen pilvisessä ja tuulisessa säässä, mikä näkyi koko 92-päisen pelaajajoukon tuloksissa muutoinkin haastavana tunnetulla Winthropin yliopiston radalla. Kovatasoisessa kilpailussa 65 heiton ihannetuloksella sijoittuu tällä hetkellä jaetulle 20. sijalle, joten vain n. neljännes pelaajista pystyi peittoamaan radan ja pitämään heitot kapeiden väylien sisäpuolella.

Patrick Brown jakaa johdon Eagle McMahonin kanssa 1. kierroksen jälkeen.

Patrick Brown jakaa johdon Eagle McMahonin kanssa 1. kierroksen jälkeen. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Kaksi pelaajaa nousevat ylitse muiden

Parhaiten selviytyivät nuori coloradolainen Eagle McMahon ja kuukausi sitten miehet-40 luokan USA:n mestariksi kruunattu Patrick Brown. He jakavat johdon tuloksella 57, mikä on 8 alle radan ihannetuloksen. Molemmat pitivät eilen heittonsa hyvin väylillä. Tästä kielii se, ettei kummankaan tuloskortista löytynyt kuin yksi bogey.


Ricky Wysockin lähipeli oli vahvaa USDGC:n avauskierroksella. Taidonnäyte 17. väylältä. Lisää vastaavia videoita katsottavissa täällä.

Wysocki puuttaa itsensä kolmanneksi

Hallitseva maailmanmestari Ricky Wysocki ei pysynyt ahtailla väylillä aivan yhtä menestyksekkäästi, mutta hyvitti rangaistukset upealla puttipelillään. Putteri löysi hyvin ketjut etenkin hieman kauempaa korista. Wysockin 1. kierroksen tulos oli 60 (-5), joten hän lähtee toiselle kierrokselle kolmen heiton takaa-ajoasemasta McMahonin ja Brownin seuraksi kärkiryhmään.

Jeremy Koling pelaa tänään kärkiryhmässä kotiyleisön edess. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Jeremy Koling pelaa tänään kärkiryhmässä kotiyleisön edess. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Seurakseen kolmikko saa suomalaisittain tutun Jeremy Kolingin, joka on nähty useaan otteeseen mm. European Openissa Nokialla. Rock Hilllin lähettyvillä, Charlottessa, asuvan Kolingin paikallistuntemuksesta vaikuttaisi olevan apua, sillä hän on vain heiton päässä Wysockista 4. sijalla.

Pakka tiivistyy, suomalaisia hyvissä asemissa

Kärjessä on hieman suuremmat erot, mutta heti heidän jälkeensä erot tuloksissa kaventuvat. 6. sijan jakaa osuvasti kuusi pelaajaa tuloksella 63 heittoa (-2), heidän joukossaan on mm. aiemmin USDGC:n voittaneet Steve Brinster ja Barry Schultz, jotka nähdään tänään 2. ryhmässä. Kolingin ja 6. sijan jakavien pelaajien väliin 5. sijalle kiilasi Nikko Locastro tuloksella 62 (-3).


Nikko Locastro petaa itselleen birdieputin 8. väylällä. Lisää vastaavia videoita katsottavissa täällä.

Ilahduttavasti myös kaksi suomalaispelaajaa, Teemu Nissinen ja Ilari Tuoma, ovat jaetulla kuudennella sijalla. He lähtevät 2. kierrokselle 3. ryhmässä. Voidaan puhua lähes suomiryhmästä, sillä samassa ryhmässä pelaa myös Jalle Stoor, jolle kertyi eilen 64 heittoa. Kyseisellä tuloksella irtoaa jaettu 12. sija, jolle sijoittuivat maatoverit Pasi Koivu ja Ville Ahokas.

Ilari Tuoma on 1. kierroksen jälkeen jaetulla 6. sijalla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Ilari Tuoma on 1. kierroksen jälkeen jaetulla 6. sijalla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Myrsky lähestyy

Kilpailun 2. kierros käynnistyy tänään klo 16.00 Suomen aikaa ja kärkiryhmä lähtee radalle viimeisenä klo 19:40. Rock Hilliin on tälle päivälle luvattu eilisen kaltaista keliä, tuuli saattaa jopa yltyä. Jännitystä siis riittää sään puolesta, mutta olosuhteet ovat vielä hyvät verrattuna siihen mitä saattaa olla tulossa. Karibian merellä riehunut hirmumyrsky Matthew liikkuu kohti USA:n itä-rannikkoa ja saapuu sääennusteen mukaan Etelä-Carolinan rannikolle perjantain ja lauantain välisenä yönä USA:n itä-rannikon aikaa. FGR seuraa tilannetta Atlantin takana ja tiedottaa mahdollisista muutoksista.

Lisää aiheesta

Eilen julkaistusta FGR:n artikkelista poimit kätevät vinkit tapahtuman seuraamiseen.
USDGC:n livetulokset ja -tilastot Disc Golf World Tourin sivuilla
1. kierroksen koostevideo

Kuvat: Eino Ansio / DGWT


1 kommenttia:

USDGC puolivälissä, McMahon jatkaa johdossa | Frisbeegolfradat.fi | 11:53 07.10.2016

[…] USDGC:n livetulokset ja -tilastot Disc Golf World Tourin sivuilla Tästä FGR:n artikkelista poimit kätevät vinkit tapahtuman seuraamiseen. 2. kierroksen koostevideo FGR.fi – McMahon ja Brown jakavat johdon 1. kierroksen jälkeen […]

Jätä kommentti