"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Disc Golf World Tourin ratkaisuhetket lähestyvät

5.10.2016 08:51

Disc Golf World Tourin loppuhuipennus nähdään tällä viikolla Yhdysvaltain mestaruuskisoissa. Tuttavallisemmin USDGC-nimellä tunnettu nelipäiväinen koitos alkaa tänään ja ratkaisuhetket sijoittuvat täällä Euroopassa myöhään lauantai-iltaan.

USDGC on perinteinen kauden päätöskilpailu lajin huippunimille, sillä se on kauden viimeinen PDGA Major-tason tapahtuma. Tänä vuonna kilpailu on myöskin Disc Golf World Tourin 1. kauden viides ja viimeinen osakilpailu. Mittelöön osallistuvat tietenkin lajin yhdysvaltalaiset tähdet, sekä eurooppalaiset huippupelaajat. Rock Hillin kaupunkiin, Etelä-Carolinaan, onkin matkustanut ennätysmäärä eurooppalaisia, joista valtaosa on suomalaisia. Sinivalkoisten linssit kannattaa tällä viikolla suunnata rapakon toiselle puolelle.

Kisan näyttämö on haaastava Winthrop University Gold Course.

Kisan näyttämö on haaastava Winthrop University Gold Course. Kuva: Eino Ansio.

Kolmen tittelin kilpailu

Panokset ovat korkeat, sillä kilpailussa ratkaistaan kaksi mestaruutta, yhdysvaltain mestaruus ja DGWT:n kiertueen mestaruus. Nämä molemmat pokkaa USDGC:n voittaja. Lisäksi DGWT:n kokonaiskilpailusta käydään taisto kolmen, tai oikeastaan kahden, pelaajan välillä. Paul McBeth ja Ricky Wysocki ovat kauden aikana kasvattaneet sen verran mittavan kaulan muihin kiertuekumppaneihinsa, että ainoastaan tanskalaisella Karl Johan Nybolla on teoreettiset mahdollisuudet nousta kokonaiskilpailun voittoon, mutta se vaatisi Nybolta ilmiömäistä suoritusta ja kärkikaksikolta hyvin epätyypillistä notkahdusta.

McBeth on hallitseva yhdysvaltain mestari.

McBeth on hallitseva yhdysvaltain mestari. Kuva: Eino Ansio.

Säilyttääkö McBeth tittelin?

Frisbeegolfin nelinkertainen maailmanmestari Paul McBeth lähtee puolustamaan titteliään hallitsevana yhdysvaltainmestarina. McBeth siis tuntee Winthropin yliopiston radan läpikotaisin ja on pelannut tasaisesti koko kauden, satonaan kaksi voittoja ja kaksi täpärää 2. sijaa neljästä aiemmasta osakilpailusta. McBeth on kokonaiskilpailun johdossa 500 pisteen turvin toisena olevaan Wysockiin.

Wysockilla takana menestyksekäs kausi

Ricky Wysocki on McBethin kovin haastaja. Wysocki on ollut iskussa läpi kauden ja vieläpä onnistunut parantamaan peliään loppukohti. Hän eväsi McBethiltä viidennen perättäisen maailmanmestarin tittelin ja DGWT:n edellisessä osakilpailussa, Ruotsissa järjestetyssä European Mastersissa, hän sijoittui korkeimmalle pallille. Viime vuonna hän sijoittui toiseksi Rock Hillissä. Tämä voi hyvinkin olla Wysockin vuosi.

Koko kauden loistavasti pelannut Wysocki haastaa McBethin.

Koko kauden loistavasti pelannut Wysocki haastaa McBethin. Kuva: Eino Ansio.

Kahden ilmiselvän mestariehdokkaan lisäksi kilpailuun osallistuu sankoin joukon frisbeegolfin ammattilaisia. Pelaajalistalta löytyy aiemmin Winthropissa menestyitä pelaajia, kuten Nate Doss, Will Schusterick ja Nikko Locastro. Kykynsä osoittaneiden konkareiden rinnalla mittelevät lajin tuoreet tähdet, joista mm. European Mastersin kärkikahinoissa nähty Eagle McMahon on väläyttänyt kykyjään haastaa kenet tahansa.

EM-kullasta mitelleet Piironen (vas.) ja Parviainen nähdään myös Rock Hillin nurmilla.

EM-kullasta mitelleet Piironen (vas.) ja Parviainen nähdään myös Rock Hillin nurmilla. Kuva: Eino Ansio.

Ennätysmäärä suomalaisia

Suomi on vahvasti edustettuna, sillä peräti 19 suomalaista pelaajaa on ylittänyt rapakon. Pelkästää lukumäärällä ei komeilla, vaan joukossa on myös roppakaupalla taitoa, mm. EM-kisojen mitallikolmikko, Leo Piironen, Juho Parviainen ja Teemu Nissinen, on viettänyt viime päivät Winthropissa hioen pelikirjojaan. Seuranaan heillä on perinteiset kilpakumppaninsa, eli kotimainen terävin kärki. Pelaajalistalta näet ketkä kaikki ovat lähteneet reissuun.

Vinkit kilpailun seuraamiseen

Disc Golf World Tourille tyypilliseen tapaan sisältöä tulee riittämään sosiaalisen median päivitysten, videoiden, kuvien, reaaliaikaisten tulosten ja artikkelien muodossa.

Kiertueen verkkosivut, www.discgolfworldtour.com, ovat hyvä ensiaskel. Jollei sinulta vielä löydy omaa käyttäjätiliä, kannattaa rekisteröityä sivustolle, niin pystyt seuraamaan reaaliaikaisten tuloksien lisäksi myös yksityiskohtaisempia Metrix-tietoja ja -tilastoja jopa väyläkohtaisesti. Metrix-tilastot saivatkin juuri äskettäin pienen päivityksen, mistä löydät lisätietoja täältä. Myös usdgc.com-osoitteeseen päivittyy sisältöä tasaiseen tahtiin.

DGWT:n instagram-tili kannattaa pistää seurantaan, sillä sinne tulvii etenkin kisapäivinä roppakaupalla mielenkiintoista sisältöä. Myös Facebook-sivuille pukkaa päivityksiä tasaiseen tahtiin.

SpinTV:n YouTube-kanavalta löydät päiväkohtaiset koostevideot, kärkiryhmien kierrokset, sekä muun videosisällön.

Kilpailun ensimmäiset pelaajat aloittavat urakkansa klo 16.00 Suomen aikaa. Viimeinen ryhmä lähtee radalle n. 4 tuntia myöhemmin klo 20.00 maissa ja päivä on pulkassa ennen puoltayötä.0 kommenttia:

Jätä kommentti