"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Finby DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Paraisten Finbyssä sijaitseva metsärata. Radan ominaispiirteitä ovat korkeuserot ja kapeahkot heittolinjat. Tarjoaa haasteita lähes kaiken tasoisille pelaajille ja 2017 tapahtuneen laajennuksen myötä radalta löytyy nyt myös avoimempia väyliä.

Lue lisää

Radalla ei varsinaisesti ole tarkkaa katunumeroa, vaan se sijaitsee n. 150m Finbyntien länsipäädystä. Kätevin reitti Turun suunnasta tullessa on ajaa Saaristotietä Paraisten keskustan läpi ja jatkaa kohti Nauvoa. Sen jälkeen käännytään Sydmontielle ja seuraavaksi jälleen oikealle Finbyntielle. Myös golfkentän kylttien seuraaminen avittaa perille, sillä Archipelagia Golf Club sijaitsee frisbeegolfradan läheisyydessä.

Rata perustettiin 9-väyläisenä vuonna 2014 ja se laajeni 2017 18-väyläiseksi. Valtaosa uusista väylistä sijoittuu Finbyntien toiselle puolelle, hiihtostadionin maastoon.

Radan tiedot

 • Osoite

  Finbyntie 86
  21600 Parainen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Finby DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Finby DGP #1

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 2: Finby DGP #2

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 3: Finby DGP #3

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 4: Finby DGP #4

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 5: Finby DGP #5

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 6: Finby DGP #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Finby DGP #7

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 8: Finby DGP #8

Pituus 142 metriä. Par 4

Väylä 9: Finby DGP #9

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 10: Finby DGP #10

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 11: Finby DGP #11

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 12: Finby DGP #12

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 13: Finby DGP #13

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 14: Finby DGP #14

Pituus 186 metriä. Par 4

Väylä 15: Finby DGP #15

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 16: Finby DGP #16

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 17: Finby DGP #17

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 18: Finby DGP #18

Pituus 73 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Finby DiscGolfPark

  Opastetaulun mukaan radan väylät 13-18 ovat tien toisella puolella mutta kun katsoo ratakarttaa ja lähtee hakemaan väyliä niin ei niitä meinaa löytää ja kaikkia ei edes löytynyt kun tänään kävin

  Radan väylät 13-18, eli hiihtostadionin puoli, on uudistettu, mutta väylät eivät näy fgr.fi palvelussa eikä myöskään radan infotaulussa. Ne löytyvät kuitenkin suhteellisen helposti: uusi tii #13 on heti radan parkkipaikan kohdalla, tien toisella puolella

  Päivitys 2019: karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja opastaulu on hyvin näkyvillä. Rata koostuu kahdesta lenkistä: etu12 ja taka6. Ensimmäiset 12 väylää tarjoavat pääosin lyhyempää ja teknisempää heittämistä. Väylät ovat selkeitä ja heitoille on riittävästi tilaa. Pirkkupaikkoja on tarjolla lähes joka väylällä. Alkuun on mahdutettu pari pidempääkin väylää. Pääosin putteri- ja midariheittoja.

  Taka6 tarjoaakin sitten enemmän tilaa ja pidempää heittämistä. Radan profiili muuttuu melkoisesti takaväylillä. Kokonaisuus on mielestäni mukava, siirtymätkin ovat pääosin lyhyitä. Maasto on helppokulkuista, vaikka korkeuseroja ja juurakkoja riittää. Oikeastaan ainoa merkittävä heikkois on heittoalustat. Ne voitaisiin päivittää kunnon alustoihin. Tässä kunnossa 3/5 rata.

  Iha ok neppailurata mutta itse toivoisin että joskus siihen tehdään/saadaan lisää väyliä ja ennenkaikkia pidempiä, potentiaalia tuossa maastossa on kyl tehdä siitä loistava ja haastava rata. Ne korit sieltä keskuspuistosta vois mielestäni siirtää tuonne Finbyn radalle jos ja kun on mahdollisuus laajentaa sitä ja mitä tulee itse koreihin niin olisi kiva jos Finbyn radalla olisi koreja muillakin väylillä kuin vaan #9 🙂 , miksi korit on otettu talveksi pois? Pk-seudulla missä ite heitän about joka viikko niin kaikilla radoilla on korit kesät-talvet ja hyvin ne kestää. Teet vois kans kesällä laittaa kuntoon vaikka vauhtia ei tuolla radalla välttämättä tarvitsekaan. Noista mun kommenteista huolimatta niin kiva rata mielestäni on ja siellä on kiva käydä viskomassa kun käy kotikonnuilla, ainoo häiritsevä asia on just tuo että korit on talveksi otettu pois.

  Paraisten keskuspuiston radan jouduttua karsintatoimien kohteeksi oli ilahduttavaa todeta, että alueen uusi rata Finnbyssä osoittautui verrattoman mainioksi, vaikkakin hyvin erilaiseksi radaksi. Yhdeksästä väylästä ainoastaan alkuosaltaan hiukan sekava #8 saa silmäni kapenemaan, mutta muuten rata on monipuolinen ja palvelee erinomaisesti alueen harrastajapotentiaalia.

  Samaa mieltä ja korkeuserojakin aika paljonkin 9 väyläselle radalle, toivottavasti jokupäivä saa lisää väyliä vielä. Mitä tulee väylä #8 niin koska Mandoja ja OBtä ei ole niin oikealta backhand hyssellä #7 radan kautta pääsee mukavasti pirkkoputti paikalle, sieltä löytyy hyvä aukko 🙂 …mutta katellaan uudestaan kesällä kun sitä kasvustoa tulee lisää mutta uskon et kesälläkin sama reitti toimii.

Vastaa