"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Enonkoski DiscGolfPark

Radan kuvaus

Pururataa myötäilevä 18-väyläinen metsärata, jolla on myös mukavasti korkeuseroja mausteena.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pirttiniementie 4
  58175 Enonkoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Enonkoski DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Enonkoski DGP #1

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 2: Enonkoski DGP #2

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 3: Enonkoski DGP #3

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 4: Enonkoski DGP #4

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 5: Enonkoski DGP #5

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 6: Enonkoski DGP #6

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 7: Enonkoski DGP #7

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 8: Enonkoski DGP #8

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 9: Enonkoski DGP #9

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 10: Enonkoski DGP #10

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 11: Enonkoski DGP #11

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 12: Enonkoski DGP #12

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 13: Enonkoski DGP #13

Pituus 146 metriä. Par 4

Väylä 14: Enonkoski DGP #14

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 15: Enonkoski DGP #15

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 16: Enonkoski DGP #16

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 17: Enonkoski DGP #17

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 18: Enonkoski DGP #18

Pituus 50 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Enonkoski DiscGolfPark

  Enonkosken kunnassa liikuntatalon ja pururadan välittömässä läheisyydessä Enonkoski DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää (1588m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4900m.

  Paljon korkeuseroja sisältäneen metsäradan kiertäminen kävi hyvästä kuntoilusta.

  Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit hyvässä kunnossa. Lukitsematon löytö/lainakiekkolaatikko löytyi. Portaita joissakin kohdin, mutta olisi voinut olla enemmänkin. Siirtymät olivat lyhyitä paitsi neljältätoista viidelletoista. Suunnittelija olisi voinut saada sitä rakosta lyhyemmäksikin, mutta vesi ja korkea kallio haasteena. Paras väylä nro 2 kauniin heittopaikan vuoksi, myös nro 12 oli hieno alamäkiväylä.

  Radan parasta antia olivat ehdottomasti maisemat! Vesi oli hienosti hetken aikaa läsnä ja kalliot ja kauniit korien sijainnit monella väylällä olivat upeita. Kiekon joutumisesta veteen ei ollut vaaraa. Vaikka rata menikin ison osan väylien osalta ristiin pururadan kanssa, niin pääosin näki hyvin itsekin tuleeko muita vai ei. Kiekot löytyivät maastosta hyvin.

  Pieniä puutteita oli turvallisuudessa. 1-väylän kori oli siirretty oikealle ja lähemmäs mäntymetsikköön jottei olisi liian lähellä kakkosen koria. Toinen, mutta korjaamaton puute oli väylä nro 12 jälkeen nro 13:n heittopaikan turvallisuus. Jos heität alamäkeen liian rivakasti kahdellatoista, niin kolmentoista heittopaikalla olija vaarassa saada osumaa. Väylä nro 13 pitäisikin linjata uudelleen. Väylät välillä aika sumpussa, esim. väylältä 6 menin ensin suoraan väylälle 16 ja vielä heitin väylän loppuun ennenkuin sokeana virheeni huomasin.

  Radalla oli jonkin verran kosteita ojia joiden yli olisi ollut hyvä olla pieni silta. Next tee -kylttejä olisi voinut olla muutamassa kohdin korinuolten tukena. Esim. kympiltä yhdelletoista oli vähän turhan paljon hapuilua opastepuutteiden takia. Heittotilaa toisinaan kohtuullisesti, mutta pääosin kapeaa metsäränniä.

  Periaatteessa ja ihan käytännössäkin hyvä rata. Tykkäsin siis veden läsnäolosta maisemallisesti sekä kalliomaasto oli hyvin kaunista. Yllä mainittuja puutteita oli kuitenkin eikä rata kauneudesta huolimatta saanut mitään wau-efektiä aikaan. Täysiä pisteitä ei pysty antamaan, mutta ihan hyvin voisi silti joskus pelata uudestaan!

  4/5

  Bongattu, karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja radan opastetaulu on hyvin näkyvillä. Tarjolla on hyvä 18 väylän kokonaisuus pururadan maastossa.

  Positiviisia puolia radasta: tiimatot kunnossa, korit kunnossa, opasteet selkeät, väylät monipuolisia, korkeuserot otettu hyvin huomioon, heittolinjat ja väylät ovat selkeät. Yksi siirtymistä oli selvästi pidempi (väylälle 15).

  Heikkouksia: muutama väylä tuntu olevat hieman täyteväylän roolissa. Muuten rata oli mukava kokonaisuus.

  Hyvä kokonaisuus, tasoltaan osuu sinne 3-4 haarukkaan. Sopii kaikentasoisille pelaajille. Tänne kannattaa tulla myös vähän kauempaa. 😉

  Mukava omaan kokemukseen helpohko rata. Hyvät korit, monipuolisia väyliä ja selkeät opasteet. Antaa sopivasti haastetta kokeneemmille heittäjille ja aloittelijalle paikka paikoin jopa liikaa. Pidin radasta ja kävimme täällä porukalla Harjumajalla pelatun kierroksen päätteeksi. (Sinne ei kannata mennä.)

  Mukava rata. Jotkut väylät menee latupohjia pitkin, jotkut on sitten haastavampia metsäisiä (onneksi ei ihan älyttömän tukkoisia) väyliä. Opasteet on kunnossa, kuten myös heittopaikatkin. Aluskasvillisuutta on välillä vähän liikaa.

  Satoja kilometrien matkaa en tälle radalle ehkä ajaisi mutta jos Savonlinnan suunnalla liikut niin tämä, hieman syrjässä (n. 30km s-linnasta) oleva rata, on käymisen arvoinen.

  Oikein kiva ja haastava metsärata. Radalla on selkeät opasteet, ja väylät löytyvät helposti. Väylien ulkopuolelle ei kannata mennä seikkailemaan. Tiheä aluskasvillisuus ja kivikkoinen maapohja imee kiekkoja puoleensa. Muutama puu kannattaisi poistaa hankalammilta väyliltä jotta väylät olisi mahdollista pelata onnistuneesti. Kuitenkin annan viisi tähteä tälle hieman syrjäisemmälle helmelle, joka kannattaa ehdottomasti käydä pelaamassa vaikka kauempaakin.

Vastaa