"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Enon frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Enon Vallisärkällä sijaitseva rata on perustettu 2021 touko-kesäkuun taitteessa. Radalla on 9 väylää, jotka ovat valaistua pururataa reunustavissa metsäosissa. Rata on kumpumaisella alueella, joten myös väylissä on hieman korkeuseroja. Rata soveltuu kaikentasoisille heittäjille.

Lue lisää

Radan rakentamisesta on vastannut Enon 4H-yhdistys ja rataa tukemassa on ollut useita paikallisia yrityksiä. Maa-alue on saatu käyttöön yksityiseltä omistajalta. Varmistathan omalta osaltasi, että alue pysyy siistinä myös jatkossa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Karhunsalontie 14
  81200 Joensuu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Obsidian Discs

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Obsidian Discs-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Enon 4H-yhdistys

 • Suunnittelija

  Ville Nivalainen / Obsidian Discs

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Enon frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Eno #1

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 2: Eno #2

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 3: Eno #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Eno #4

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 5: Eno #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 6: Eno #6

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 7: Eno #7

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 8: Eno #8

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 9: Eno #9

Pituus 138 metriä. Par 4

2 arvostelua radalle “Enon frisbeegolfrata

  Joensuun kaupungissa Enon taajamassa Vallisärkän alueella Enon frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 803m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2050m. Pelattu 21.8.2021.

  Enon radalla ei korkeuseroja hirveästi ollut, joten kevyehköstä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat jopa kohtalaisen pitkiä, mutta kuitenkin aika suoria ja profiililtaan muutoinkin helpohkoja. Heittolinjat olivat selkeät ja puita toki oli pelissä kun mäntykangasmetsässä mentiin. Alue ihanteellinen frisbeegolfiin sillä kiekot löytyvät matalasta varvikosta erittäin hyvin. Siirtymät lyhyet. Itseä miellytti eniten 1-väylä mikä heitettiin komeasti vinorinteeseen, eikä ylös tai alas, kuten yleensä. Vasemmalle ei kannata kiekon antaa feidata tai sitten voipi kiekko 1-väylällä olla aika jännässäkin paikassa…

  Rakenteet priimaa laatua, kuten uudelta radalta voi yleensä odottaakin. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit (yksi treenaukseen) laadukkaita. Rata lähtee liikkeelle Kaltimon Kierron yhdeltä taukopaikalta Vallisärkillä, joten senkin kautta alueen varustelutaso hyvä. Löytyy kuivikekäymälä, laavu + puita kaikkien halukkaiden käyttöön ja roskis. Vieressä myös Enon kuntoportaat treenaamista varten. Enon keskustan palvelut parin kilometrin päässä.

  Radalla kiinnitti huomiota, jotta puita oli radan tieltä kaadettu hyvin vähän tai, jos lainkaan. Siihen nähden saatu kasaan erinomaiset väylät. Tosin samaan hengenvetoon pitää todeta, että väylät olisivat voineet olla kyllä paljon monipuolisempiakin. Korkeuseroja oli hyödynnetty käsittämättömän vähän sillä Vallisärkkien alueella mäkiä todellakin riittää! Nyt rata meni melkein tasaisissa merkeissä koko ajan, liki ainoat kapuamiset tulivat 1-väylällä, jos satuit kiekon eksyttämään vasemmalle rinnettä alas. Next tee -kylttejä ei ollut yhtään kappaletta, mutta tiiviillä radalla niille ei tällä kertaa tarvetta ollutkaan.

  Rata oli jo tällaisenaan pienistä puutteista huolimatta kuitenkin hyvä ellei jopa erinomainenkin. Mukavia ja kohtuupituisia väyliä tarjolla 9 kappaletta. Arvostan isosti maastoa mistä kiekot löytyy helposti. Hieman monipuolisuutta väyliin ja korkeuserot rohkeammin käyttöön. Ja mikä tärkeintä, niin ihan selvästi tuoksahtaa jossain vaiheessa 18-väyläiseltä radalta, tilaa olisi vaikka muille jakaa! Nuo asiat kuntoon, niin voisi antaa täydet viisi tähteä. Milloin tahansa voisi radan pelata uudestaan!

  4/5

Vastaa