"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ellin rata, Konginkangas

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

9-väyläinen metsärata, joka on rakennettu yhteistyössä seurakunnan, Äfky Ry ja kylätoimikunnan kanssa, Niittylän Ellin testamentin varoista.

Radan tiedot

 • Osoite

  Konginkankaantie 298
  44400 Äänekoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Ellin rata, Konginkangas

Ratakartta

Väylä 1: Ellin rata #1

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 2: Ellin rata #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 3: Ellin rata #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Ellin rata #4

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 5: Ellin rata #5

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 6: Ellin rata #6

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 7: Ellin rata #7

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 8: Ellin rata #8

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 9: Ellin rata #9

Pituus 88 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Ellin rata, Konginkangas

  Metsärata mäntykankaalla. Tämä heitetty 15.5. ja oli sen verran kosteaa, että vedenpitävät jalkineet mukaan. Kesällä varmaan kuivempaa. Hyvin tiukkaa metsäränniä ja sai niitä puuosumia. Täältä ei Par tulosta ota helpolla. Valitettavasti ei juuri sytytellyt ja kertakäynti riitti.

  Äänekosken kaupungissa Konginkankaan taajamassa Ellin rata -niminen frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 872m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2320m. Pelattu 9.10.2021.

  Jonkin verran korkeuseroja sisältänyt vain metsäränniä sisältänyt rata kävi ihan kivasta kuntoilusta, sopii huonompikuntoisillekin lätyn viskojille. Siirtymät lyhyitä. Heittolinjat kohtalaisen selkeät, mutta tarkkana saa suhteellisen tiheän puuston kanssa olla. Itellä ei tainnu montaa puuta jäädä kierroksella Konginkankaan metikössä ilman osumaa… Väylät suht yksinkertaisia ja ihan perushyviä metsäväyliä, ilman suurempia kikkailuja. Ei yhtä yksittäistä suosikkiväylää.

  Äänekoskella panostetaan jokaisella radalla rakenteiden laatuun ja sen kyllä todellakin huomaa. Infokartta (voisi kylläkin väylätiedot olla aina merkittynä), heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit täysin kunnossa. Radalla myös lukittava löytökiekkolaatikko, useammalla väylällä taukopenkkejä, next tee -kylttejä joka ainoalla väylällä, joten karttaa ei kertaakaan tarvinnut lukea. Ratamestarin erikoisuutena myös väyläkello 4-väylällä missä yhteyttä heittopaikalta korille ei ole. Konginkankaan keskustan palvelut, mm. Sale vain 1,5km päässä.

  Mutta ei… ei ihan. Rata oli yllätyksetön, jopa tylsä. Väylät toistivat yhdeksän kertaa toisiaan, eikä yhdenkään kohdalla tullut sellaista wau-fiilistä. Väylillä heittolinjat pystyi siis hahmottomaan ihan mukavasti, mutta useammalla väylällä voisi kyllä puita jonkin verran kaataa. Tyypillistä oli, jotta väylän alku oli heittolinjan puolesta hyvin hahmotettavissa, mutta hyvän alun jälkeen lähempänä koria puut olivat vähän turhankin paljon sumpussa.

  Ei huono, ei hyvä. Rakenteet huipputasoa, mutta radan tylsyys vei nyt valitettavasti voiton. Ei jaksanut tämä Niittylän Ellin testamenttivaroilla rakennettu rata innostaa, valitettavasti.

  3/5

  Rata riittävän vaativa näin kokeneemmallekin pelaajalle. Vähän maasto kun tuosta tallaantuu niin erittäin hyvä rata. Hieman jouduin eitsimään rataa koska mapsissa se näytti noin 500 metriä nelostielle päin.

  Paljon ei heittelyyn ehtinyt valitettavasti keskittyä paikallisen faunan takia. Paikka olisi mielestäni soveltunut paremmin hyttystentutkimuslaitokselle.

  Korkeuseroja löytyy hieman, mutta melko lailla metsäpillejä jokainen väylä.

Vastaa