"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Atrain Disc Golf

Radan kuvaus

Rata on maastoltaan pääosin kuivaa kangasmetsää. Vaikeusaste on samaa luokkaa Kuopion alueen muiden kilparatojen kanssa eli suunnattu kilpapelaajille, mutta käy hyvin myös muillekkin miellyttävän maastonsakin vuoksi.

Lue lisää

Rata tarjoaa haasteita monipuolisesti lyhyemmillä teknisillä väylillä, ja muutamilla pidemmillä väylillä pääsee isokätisetkin heittämään täysillä.

Rataa ylläpitää Pelonniementien kyläyhdistys yhdessä Deep In The Forest seuran kanssa. Rata sijaitsee noin 30 km Kuopiosta Joensuuhun päin miltei valtatie 17 varressa.

Ajo-ohje:

 • Käänny valtatieltä Pelonniemelle, aja 100m ja käänny oikealle Hussonmäentielle.
 • Aja tätä suoraan n. 700m ja käänny vasemmalle Mäkipolulle.
 • Aja suoraan 400m ja olet radan parkkipaikalla.

Väylän 10 jälkeen laavu, jolla voi poiketa tauolla kierroksen aikana.

Hyvää bogitonta kierrosta 🙂

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Mäkipolku 40
  71150 Kuopio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Pertti Tuppurainen / Deep In The Forest

 • Suunnittelija

  Pertti Tuppurainen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Atrain Disc Golf

Ratakartta

Väylä 1: Atrain #1

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 2: Atrain #2

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 3: Atrain #3

Pituus 138 metriä. Par 4

Väylä 4: Atrain #4

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 5: Atrain #5

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 6: Atrain #6

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 7: Atrain #7

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 8: Atrain #8

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 9: Atrain #9

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 10: Atrain #10

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 11: Atrain #11

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 12: Atrain #12

Pituus 190 metriä. Par 4

Väylä 13: Atrain #13

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 14: Atrain #14

Pituus 168 metriä. Par 4

Väylä 15: Atrain #15

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 16: Atrain #16

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 17: Atrain #17

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 18: Atrain #18

Pituus 205 metriä. Par 4

14 arvostelua radalle “Atrain Disc Golf

  Päällimmäinen tunne kierroksen jälkeen on iloinen, tyytyväinen ja onnellinen. Matka tarjosi todella monipuolisen kattauksen frisbeegolfin eri heitoista ja teki sen tyylikkäästi. Pituutensa puolesta tämä sopii kyllä Tuskasotureille varsin hyvin jos nuo muutamat väylät suostuu pelaamaan vain paria tavoitellen. Tiukkaa linjaa saa heittää melkein koko ajan ja jos tuntuu, että mielestäsi kiekkoa paiskataan vain niityillä ja nurmikentillä niin suosittelen ainakin hetken harkitsemaan sillä tämä rata saattaa saada yliotteen sinusta.

  Kattava esittely radasta osoitteessa tuskasoturit.com jossa on tarjolla on myös äänikirjaversio tekstistä.

  https://tuskasoturit.com/2022/06/07/atrain/

  Moro! Miun oma viesti Frisbeegolf Kuopio -ryhmään 13.4.2021:

  ********************
  ”Muutaman päivän takaiseen Atrain-viestiin hieman täydennystä.
  Lunta tosiaan sellaiset 0-40cm paikasta riippuen. Väylät ja siirtymät hyvin käveltävissä vaikka kiekko lentäisi sinne kuuluisaan Hornan tuuttiin… ?

  Kahlaaminen siis hyvin helppo urakka ku edellisellä omalla kerralla oli lunta vielä 80cm. Märkää tosiaan on, joten kumisaapasta vaan jalkaan! Nastoja ei tarvinnu nyt, mutta lähimmän viikon aikana, jos heittää yöllä pakkaselle ja menee aikaseen aamulla pelaamaan, niin nastat voi hyvinkin tarpeelliset olla. Nyt liukkaimmat kohdat pääsi hyvin kiertämään. Heittopaikat lapioinnin ansiosta sulat, ihan muutamalla oli hitusen jäätä, mutta hyvin saa vauhdin otettua kuka niin tekeepi. P-paikka hyvässä kunnossa, joten perille voi hyvin ajaa autolla.

  Jotta eiku pelaamaan vaan ja nauttimaan hienosta lajista!

  ********************

  Ja tiedon päivitys toiselta käyttäjältä 17.4.2021:

  Päivitys la 17.4. Viikossa vähentynyt 10cm. Väylät 2-6 sekä 12-14 lunta 15-30cm, muualla 0-15cm (about!) Pakkasyön jälkeen hanki kesti ja hyvä heittää. Heittopaikat kunnossa!

  Ihan kiva metsärata. Selkeitä ja mukavan pituisia väyliä. Mukavan anteeksiantavat mörrit vaikka ei ihan osuisi linjaan kaapeissa ränneissä. Osa siirtymistä on pitkähköjä, mutta loppujen lopuksi käymisen arvoinen rata.

  Upea rata! Tehty erinomaiseen maastoon, jossa aluskasvillisuutta ei ole keskikesälläkään joten kiekot eivät häviä. Väyliä on moneen lähtöön, mutta ennenkaikkea oli ilo huomata, että tiukkojen pillien lisäksi pitkille par 4 -väylille oli varattu niin paljon tilaa, että niissä voi heittää myös bägin nopeimpia kiekkoja. Paras metsärata mitä olen pelannut.

  Rataa ympäröivää metsää on myllätty totaalisesti! Tänään oli metsäkoneet vielä kaatamassa puita, eikä pelaaminen käytännössä onnistunut, vaikka viisi ekaa väylää kiersinkin. Ekan väylän tukkeena valtava puupino ja muuallakin kaadetut puut haittasivat kulkemista.

  Suosittelen Atraimessa pelaamista vasta ensi keväänä. Toivottavasti puut on korjattu siihen mennessä.

  Aloituksesta avautuva ”suht ilmava” kangasmaasto antaa ruusuisen kuvan siitä mitä on tulossa. Pari ensimmäistä väylää oli mukavia mutta siten heitetäänkin seuraavat 9 väylää metsässä, joissa vaihtelu on melko tukkoisesta aina v****n tukkoisiin. Loppupuolella on kyllä muutamia suht avoimia ja pari aika haastavaa metsäistä (kuitenkin heitettävää) väylää. Loppukesästä osui vielä hirvikärpäsriesa eli elo-syyskuun aikana kannataa varautua jeesusteippaamaan lahkeet ja hihat ympeen, sekä pitämään verkkohattua päässä.

  Henkilökohtainen angsti tukkoista metsää kohtaan pakottaa toteamaan, että harvennushakkuita kaivataan.

  Rata pelattu 14.9.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Kuopiossa n. 7km Riistaveden keskustasta sijaitsee kaupungin tuorein, ihan taannoin avattu frisbeegolfrata. Radalla on korkein AA1-luokitus ja 18 väylää.

  Erittäin mukava rata ja hyvin erilainen mitä esim. Puijolla. Ite tykkäsin siitä, että rata meni koko ajan metsikössä, ihan kuin pienellä vaelluksella ois ollu. Vaikka Kuopiontie pyyhkii ihan vierestä ja autojen äänet kuuluu, niin silti tunnelma on kuin kaukana korvessa olisi ollut. Ketään muita ei näkynyt koko aikana. Puolen välin jälkeen oli laavukin veden äärellä ja makkaroiden paisto olisi hyvin onnistunut. Laavu toimi puuvajana, joten majoittumiseen ei sovellu. Lisäksi kiekot löytyivät helposti mäntymetiköstä ja opasteet erinomaiset!

  Rata oli aavistuksen lyhyt (väylien) yhteispituus n. 1800m, mutta minulle se toki aloittelijana hyvin sopii. Lyhyitä heittoja heittävänä kovin pitkiä väyliä on nimittäin hyvin puuduttava pelata. Miinuksena radalle ainoastaan se, että taukojen pitoon soveltuvia puupenkkejä/tukkeja olisi voinut olla paljon enemmän.

  15 ja 16-väylillä tein ekat AA1-luokan ratojen par tulokset, vähänkö tuli ihan huippufiilis! Välillä hieman mietin sitä, että onkohan tuo luokitus ihan kohdillaan… yllättävän helppoa maastoa kuitenkin korkeuserojenkin puolesta (vaikka kavutakin sai), lyhyet väylät ja muutama kovasti pro-pelaajalle helponoloinen väylä. Toisaalta kyllä ne metsäradan puut häiritsevät minun lisäksi myös ammattilaisia ja ”helposta” väylästä tulee äkkiä ihan jotain muuta kuin helppo…

  5/5

  Täysin samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Yksi hienoimpia metsäratoja missä tänä kesänä olen heitellyt, todellinen metsärata. Kuusi-ja mäntymetsää, ei mitään lehtimetsäpöheikköä. Yksin kiersin ja kiekot kyllä löytyivät, kun muistaa tarkemmin seurata kiekon lentorataa. Väylät myös sopivan vaihtelevia, eri kiekkoja oli tarve kokeilla. Tällä radalla pääsee todellakin irti kaupungin sykkeestä.

  Erittäin mukava metsärata joka tarjoaa hyvin vaihtelevia väyliä. Aluskasvillisuutta väylien reunoilla on kohtuullisen reilusti joten pidemmillä heitoilla saattaa olla spotterin käytöstä hyötyä. Kaikenkaikkiaan hieno rata hienossa maastossa joka tarjoaa mukavan kierroksen lisäksi mukavan ulkoiluelämyksen metsässä. Plussana radan keskivaiheilla oleva laavu jossa voi nauttia vaikka kahvit kiessin keskellä.

Vastaa