"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Asikkala DiscGolfPark

Radan kuvaus

Asikkalaan, Kalmarin rannalle, avattu 12-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Rata soveltuu hyvin aloittelijoille, erityisesti loppupään väylillä saa olla tarkkana, ettei heitä kiekkoaan veteen. Kokeneemmat pelaajat pääsevät birkkujahtiin, vaikkakin jokaisella väylällä puut saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Mandoista huolimatta väylillä voi käyttää mielikuvitustaan heittolinjoja suunnitellessa.

Rata on varmastikin yhdessä Suomen kauneimmista paikoista ja siksi ehdottomasti kokemisen arvoinen. Järvimaisemista pääsee nauttimaan jokaisella väylällä ja ympäröivät puistoalueet kutsuvat tekemään pidemmänkin kävelylenkin kanavan ympäristössä.

Kesällä mukaan kannattaa varata uimahousut ja pyyhe. Pelkästään jo 10. väylän takia.

Pysäköintialue sijaitsee Kalmarintien varressa ja sinne täytyy ajaa Kanavatien kautta. Pysäköintialueelta pääsee radalle Jyväskyläntien alta kulkevan tunnelin kautta jalan.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kalmarintie
  17200 Asikkala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Kimmo Kainulainen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Asikkala DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Asikkala DGP #1

Pituus 61 metriä. Par 3

Mando väylän oikealla puolella, kierrettävä vasemmalta puolelta. Suora leijutus putterilla mukille, myös forella pääsee perille.

Väylä 2: Asikkala DGP #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Mando väylän oikealla puolella, kierrettävä vasemmalta puolelta Loivasti oikealle kaartuva väylä, selkeä annukka tai fore.

Väylä 3: Asikkala DGP #3

Pituus 82 metriä. Par 3

Loivasti vasempaan kaartuva väylä.

Väylä 4: Asikkala DGP #4

Pituus 89 metriä. Par 3

Jälleen mennään loivasti oikealle. Väylällä hyvin tilaa suoralle forelle, joka feidaa lopussa.

Väylä 5: Asikkala DGP #5

Pituus 97 metriä. Par 3

Radan pisimmällä väylällä täytyy heittää viivasuora heitto.

Väylä 6: Asikkala DGP #6

Pituus 62 metriä. Par 3

Loiva rystyhysse johtaa mukille. Puut tulevat kiusallisesti tielle, jos kaartaa turhan kaukaa tai jättää vajaaksi.

Väylä 7: Asikkala DGP #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen heitettävä annukkaväylä. Ensisijainen reitti kulkee kahden tuuhean kuusen välistä.

Väylä 8: Asikkala DGP #8

Pituus 77 metriä. Par 3

Suoraa heitto vaaditaan jälleen. Todella ahtaan oloinen väylä, jonka oikealla puolelle ei tee mieli eksyä tiheän puuston takia.

Väylä 9: Asikkala DGP #9

Pituus 54 metriä. Par 3

Puhdas verinen forehysse väylä. Kori pilkottaa puiden takaa.

Väylä 10: Asikkala DGP #10

Pituus 53 metriä. Par 3

Radan yksi hienoimmista väylistä on lyhyt, mutta kutkuttava veden ylitys. Hyssereittikin löytyy, mutta se on kovin ahdas.

Väylä 11: Asikkala DGP #11

Pituus 75 metriä. Par 3

Kenties Suomen hienoin lyhyehkö par 3 väylä pelataan niemeä pitkin. Korin takaa aukeaa näkymät järvelle. Suora kontrolliväylä, jota ei kannata heittää pitkäksi. Korin takana on vain n. 6 m tasaista maata, jonka jälkeen jyrkkä kiviluiska johtaa järveen.

Väylä 12: Asikkala DGP #12

Pituus 69 metriä. Par 3

Viimeinen väylä on radan haastavin. Kori häämöttää vastarinteessä, mutta miten sinne pääsee? Tarjolla on muutama todella ahdas rako puiden välistä.

14 arvostelua radalle “Asikkala DiscGolfPark

  Ratahelmi Päijänteen rannassa! Helppokulkuiset ja vaihtelevat väylät monilajisen, kookkaankin puuston sopivan tiukasti ympäröimiä. Layoutissa myös yksi kapeahko lähemmäs satametrinenkin väylä.

  Vesielementti voi yltää peliin vain kanavan niemen väylillä 10-12. Väyläopasteet ja korit hienot, heittoalustatkin hyvässä kunnossa.

  Parkkipaikalle ajetaan keskustan Kanavatien ja Kalmarintien kautta. Alikulkutunnelin kautta pääsee radalle ja uimarannalle.

  Periaatteessa väylät ei mitään ihmeellisiä, mutta hitto sentään kun tällä radalla aukeaa friban kauneus heittäjän silmiin. Ei puutu kuin korkeuserot. Täällä on mukava nakutella pikku miinukset ja lähteä onnellisena eteenpäin.

  Tätä nykyä melkoista ryteikköä ja tuuli hankaloittaa pelaamista jonkin verran. Uimassa käynnin yhteydessä kiva heittää kierros. Ranta on upea, mutta jos kiekko napsahtaa puuhun, on siinä melkoinen etsiminen. Väyliä 1. ja 10. pääsee harvemmin heittämään väenpaljouden takia jos kesällä käy. Kokonaisuudessaan kohtuullisen helppo, mutta kapea ja tiukka rata ja tulisi käytyä varmaan enemmänkin jos rataa raivattaisiin kunnolla useammin 🙂

  Rata, joka on todella hienolla paikalla, ja vaikka alueella muita käyttäjiä (mm. uimareita) olikin, eivät he liikuskelleet väylien lähellä, joten heittää sai rauhassa. Osalla väylistä on suhteellisen tiheää kasvillisuutta, mutta kiekot löytyivät siitä huolimatta hyvin.

  Viimeiset kolme väylää ovat veden läheisyydessä tyylikkäitä ja hienoja, mutta niitä aloittelevan pelaajan ei kannata välttämättä heittää. Radan lähiseutu on todella miellyttävää aluetta ja kanavalta sai hyvät jäätelöt!

  Rata ja väylät eivät alussa olleet mitään ihmeellisiä, mutta kolme viimeistä väylää sitäkin hienompia. Lisäksi ympäristö, johon rata on rakennettu, on äärimmäisen hieno. Muut alueen käyttäjät tulee huomioida ennen heittoja. Parkkipaikka löytyy siis ison tien toiselta puolelta ja radalle pääsee tunnelin kautta kävellen. Vesi on aina mukava tekijä väylillä 😉

  Mukava, joskaan ei mitenkään erityisen huippu metsärata. Mutta siis mukava. Isoa kättä ei tarvita, menestys perustuu tarkkoihin lähestymisiin. Metsäväylät pääosin kapeita, mutta metsän puusto on sen verran harvaa, ettei sivuun eksyminen useimmilla väylillä haittaa. Parilla väylällä kartta näyttää korille eri paikan kuin missä se on, tai sitten sitä kapeaakaan väylää ei ole, mutta kyllä niistäkin heitettävä reitti löytyy. Lopun väylät kanavan varrella tarjoavat kivan jännittysmomentin heittämiseen, ja lisäksi niillä pitää olla tarkkana maisemia katsomaan tulleiden ihmisten kanssa.

  Joo, ihan kaunis rantamaisema, mutta hirveä ”ryteikkö” ja onnistuin ekan kerran tänä kesänä hävittämään kiekkoja…kaksin kappalein. Toinen hävisi 8-väylän oikealle puolelle mystisesti, eikä puolen tunnin/ kahden ihmisen etsiminen tuottanut tulosta. Joten jos joku löytää Prodigyn F1 300-sarjan lätyn, niin siin on mun nimi ja puh.numero 🙂
  Toinen epäonninen tapahtuma oli väylällä 11. Kevyt heittö putterilla ja kova tuuli käänti hiukan oikealle, osuma mäntyyn ja rollerina kanavaan :´D …R.I.P. uskollinen Aviar DX:ni 😀

  Todella nätti rata, vaikkei tarjoakaan järin suuria elämyksiä heittojen suhteen. Varsinkin viimeisellä kolmella väylällä puitteet ovat sen verran komeat, että silmät kääntyvät väkisin ihailemaan maisemia.

Vastaa