"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."
Huippurata
Heinola DiscGolfPark World

Kippasuo AM DiscGolfPark

Radan kuvaus

UUSI KOTISIVU: www.kippis.org


Kippiksen Am-radan viimeinen vuosi tällä layoutilla sillä talvena 24-25 pelataan uutta Kippis Am -rataa, tästä lisää myöhemmin, mutta nautitaan nyt ensin tästä 2017 avatusta radasta.

Kippasuo Pro DiscGolfParkin viereen rakennettu 18-väyläinen erillinen AM-rata on suunniteltu palvelemaan aloittelijoita ja ensikertalaisia. Väyläpituudet pysyvät alle 80 metrin, ja radan kiertää tarvittaessa ripeästi. Soveltuu loistavasti myös talvipeleihin!

Lue lisää

Radan läheisyydessä Kippasuo Pro DiscGolfPark ja Kippasuo Kids DGP, jotka tarjoavat runsaasti heitettävää niin edistyneemmille kuin aloitteleville frisbeegolfaajille.

Katso myös koko Kippasuo DiscGolfPark Worldin alue-/ratakartta.

Ajankohtaista

27.05.2024
Kippis Championship -rata 27.5.-10.6.
Koko Kippiksellä on 27.5. – 10.6.2024 käytössä vain Championship-rata. Normaalit Pro-, Am- ja Kids-radat  eivät ole pelattavissa ... Lue lisää

12.04.2024
Kippis Pro -rata suljettu 1.5.2024 asti
Koska kevät on märkä ja isoja kisoja on tulossa heti kesäkuun alussa niin annetaan Pro-radan kuivua tovi, joten todetaan Pro-rata ... Lue lisää

22.02.2024
Kippasuo on maailman toiseksi paras frisbeegolfrata
Kippasuo DiscGolfPark World Pro-rata on valittu UDiscin listauksessa maailman toiseksi parhaaksi frisbeegolfradaksi. Huomenna selviää ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Kippasuonväylä 30
  18300 Heinola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  LDG – Heinolalainen frisbeegolfseura

 • Suunnittelija

  LDG

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Radan kotisivuilta: www.kippis.org

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Kippasuo AM DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Kippasuo AM DGP #1

Pituus 53 metriä. Par 3

Jyrkähköön ylämäkeen heitettävä aloitusväylä.

Väylä 2: Kippasuo AM DGP #2

Pituus 57 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä, jossa ennen koria kaksi mäntyä estämässä suorempaa heittolinjaa.

Väylä 3: Kippasuo AM DGP #3

Pituus 56 metriä. Par 3

Suora väylä, avausheitto suoritetaan muutama metri koria alempaa, pidä heitto tarpeeksi korkeana.

Väylä 4: Kippasuo AM DGP #4

Pituus 66 metriä. Par 3

Tarkkaa avausheittoa vaativa väylä, helpoiten korille pääsee oikeakätisen ässä-forella. Kori reilusti lähtöpaikkaa alempana, joten heiton korkeudenhallinta on hyvä olla kunnossa ettet päädy väylän sivuilla olevien puiden joukkoon.

Väylä 5: Kippasuo AM DGP #5

Pituus 63 metriä. Par 3

Hieman vasemmalle kaartava väylä, missä mando pitää suorittaa oikealta puolelta. Tässä testataan kuinka läheltä mandoa pelaaja uskaltaa yrittää heittää.

Väylä 6: Kippasuo AM DGP #6

Pituus 42 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä, mutta pelataan myös "sokkona". Kori on sijoitettu monttuun, jossa on useita puita mihin avausheitto voi osua eikä kiekko olekkaan nostolla kuten luulit.

Väylä 7: Kippasuo AM DGP #7

Pituus 58 metriä. Par 3

Suora ylämäkeen heitettävä väylä, missä kori sijoitettu puita ympäroivälle tasanteelle. Ainoa radan koripaikka mikä on sama kuin jo vuosina 1997-2004 Heinolassa olleella Urheilupuiston radalla. Oi niitä aikoja!

Väylä 8: Kippasuo AM DGP #8

Pituus 64 metriä. Par 3

Heitä upea putteri-liidätys kujaa pitkin! Koita olla osumatta Jättituijaan tai voi korttiasi koristaa kolmonen tai suurempi luku.

Väylä 9: Kippasuo AM DGP #9

Pituus 62 metriä. Par 3

Suora väylä vastarinteeseen. Avausheitto kannattaa saada aivan korin juureen tai putti kannattaa olla kunnossa, muuten voi kiekon nähdä rollailemassa takaisin lähtöpaikkaa päin.

Väylä 10: Kippasuo AM DGP #10

Pituus 61 metriä. Par 3

Erittäin vähän vasemmalle kaartava väylä, kori jyrkässä rinteessä, joten lähestymispeli on hyvä olla timanttisessa kunnossa!

Väylä 11: Kippasuo AM DGP #11

Pituus 66 metriä. Par 3

Suora väylä puukujaa pitkin, hyvä väylä kokeilla ässää!

Väylä 12: Kippasuo AM DGP #12

Pituus 63 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartava alamäkiväylä. Tarkista ennen heittoa ettei seuraavan väylän pelaajat kulje korin takana.

Väylä 13: Kippasuo AM DGP #13

Pituus 60 metriä. Par 3

Suora väylä, jossa pieni levike tehty korialueeksi. Pidä heitto matalana ja suorana tai voit joutua väylän kummankin puolen kulkevien puiden kaveriksi.

Väylä 14: Kippasuo AM DGP #14

Pituus 55 metriä. Par 3

Jyrkästi vasemmalle kääntävä lyhyt väylä. Väylän oikealla puolella vaanii Tarvikekeskuksen aidattu OB-alue.

Väylä 15: Kippasuo AM DGP #15

Pituus 73 metriä. Par 3

Radan vaikein väylä. Heiton tulee kaartaa mandon oikealta puolelta ja pujotella useiden lehtikuusien välistä.

Väylä 16: Kippasuo AM DGP #16

Pituus 54 metriä. Par 3

Suora heitto ylämäkeen. Kori rinteen yläosassa, joten putin on hyvä osua koriin tai muuten voit joutua katselemaan kun kiekko rollailee kohti alarinnettä.

Väylä 17: Kippasuo AM DGP #17

Pituus 53 metriä. Par 3

Lievästi oikealle kaartava väylä, missä pari puuta estämässä suoraa heittoa korille.

Väylä 18: Kippasuo AM DGP #18

Pituus 61 metriä. Par 3

Kestävätkö pelihermosi vielä viimeisen väylän? Sijoita heittosi vinorinteeseen harkiten ellet halua pitkää puttia ylämäkeen.

14 arvostelua radalle “Kippasuo AM DiscGolfPark

  Hyvä aloittelijarata, jonka pelaa nätisti läpi lähes tulkoon jopa pelkällä putterilla. Ainoa miinus on puolenvälin jälkeinen lievä monitonisuus… Itselle jäi fiilis, että heitin samaa jotakuinkin suoraa ~60 metristä putteridraivia todella monella väylällä. Etenkin alussa korkeuserot ja eri suuntiin kaartuvat väylät antoivat alkuun monipuolisemman kuvan radasta, mikä sitten vesittyi jonkin ajan päästä. Olisiko mukaan kuitenkin mahtunut muutama pidempikin väylä? Paikoin jyrkästikin viettävät rinteet tuovat oman mausteensa väylille & griineille. Joka tapauksessa tämän pelasi mielellään läpi ja jos rata olisi lähempänä, sillä vierailisi lähäritreenin merkeissä vielä useampaankin kertaan.

  Kuten ylhäällä mainittu, tämä on loistava putteri/midarirata jossa erittäin mukava heitellä touchia vaativia heittoja ja saa myös lähestymisiä kehitettyä sekä lämmiteltyä pro radalle. Korit hyvässä kunnossa, teepadit pienet (väylät lyhyitä joten pidemmät eivät edes tarpeen), kaiken kaikkiaan radan kunnossa ei valittamista. Väylät 13 ja 14 kosteikkoalueen puolella joten ei kannata jäädä asumaan paitsi jos tykkää hyttysistä ;). Loistava rata aloittelijoille ja kokeneemmallekkin pelimiehelle jos tekee mieli neppailla. Ei mitään valittamista Ehdottomasti kannattaa samalla heittää pro, jos enemmän on pelannut.

  Erinomainen lisäys pro-radan kylkeen. Erinomainen rata aloittelijoille ja toimii myös mainiona lämmittelyratana ennen isomman radan kiertämistä. Puttereilla ja midareilla heitettävä rata. Maasto on helppokulkuista vaikka korkeuserojakin löytyy. Sopii kiertää kärryn/rattaiden kanssa.

  Yläpuolella kommentit pitävät hyvin paikkaansa. Kippasuolle on kehittynyt hiljalleen erinomainen alue frisbeegolfille. Hienoa työtä!

  Hieno metsäinen amatöörirata. DGP -> tiit, korit jne. viimeisen päälle. Väylät lyhyitä, joten tiit ei valtavia, mutta ei niitä tarvitakaan.

  Joka suuntaan vinoja väyliä, heitellään rinteitä ylös ja alas, rinteiden suuntaisesti, ja pari väylää on jopa tasaisiakin. Väylät osittain ahtaita, eli tarkkuuttaa saa olla, muutamilla enemmän tilaa. Viimeisellä väylällä heitetään puiden välistä alas avoimelle kentälle, jolla bunkkeri johon pitää avauksen jäädä. Radan avoimin, ja tuulen takia myös haastavin väylä. Suurella osalla muistakin väylistä on joku kikka joka tekee väyliin haastetta.

  Kokonaisuutena nopeasti pelattava helpohko ja hyvä rata.

  Yllättävän kiva ”neppirata” missä täytyy kuitenkin tarkkuuden olla kunnossa jos haluaa tulosta tehdä. Yleensä pelattavassa kunnossa myös talvella kun Pro Kippasuo on lumen vallassa. Loistorata putteridraivailuun. Suosittelen myös aloittelijoille. 4/5

Vastaa