"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Aittovuori DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata on haastava, mutta äärimmäisen hyvä ja selkeä pelata. Väylät ovat lähinnä pellolla ja lenkkipolulla. Korkeuseroja löytyy jonkin verran. Hyvät opasteet seuraavalle heittopaikalle.

Lue lisää

HUOM! Rata tunnettiin 15.7.2021 asti nimellä ”Uurainen DiscGolfPark”.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Rinnetie 20
  41230 Uurainen


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jari Hotti

 • Suunnittelija

  Jari Hotti/Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Aittovuori DiscGolfPark

Väylä 1: Aittovuori DGP #1

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 2: Aittovuori DGP #2

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylä 3: Aittovuori DGP #3

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 4: Aittovuori DGP #4

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 5: Aittovuori DGP #5

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 6: Aittovuori DGP #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Aittovuori DGP #7

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 8: Aittovuori DGP #8

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 9: Aittovuori DGP #9

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 10: Aittovuori DGP #10

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 11: Aittovuori DGP #11

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 12: Aittovuori DGP #12

Pituus 75 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Aittovuori DiscGolfPark

  Rata on päivittynyt 12 väyläiseksi 2021 alkukesän aikana.

  Uusia väyliä on tullut kolmosen ja nelosen väliin, ja 6 ja seiskan väliin.

  Väylät:
  1 – Par 3 (alkuperäinen)
  2 – Par 3 (alkuperäinen)’
  3 – Par 4 (uusittu, kääntyy mandon jälkeen oikealle metsään)
  4 – Par 3 (kokonaan uusi kuusikossa)
  5 – Par 3 (vanha nelonen)
  6 – Par 3 (vanha vitonen)
  7 – Par 3 (vanha kutonen)
  8 – Par 3 (kokonaan uusi)
  9 – Par 3 (kokonaan uusi)
  10 – Par 3 (vanha seiska)
  11 – Par 3 (vanha kasi)
  12 – Par 3 (vanha ysi)
  Par 37 koko radalle.

  Uuraisten kunnassa koulukeskuksen ja keskustan välittömässä läheisyydessä Uurainen DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää (880m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3000m.

  Rata sisälsi reippaasti korkeuseroja, joten ihan hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät 1, 2, 8 ja 9 sijaitsivat pellolla/puistossa missä paljon heittotilaa ja puut eivät rankaise heikompaakaan heittäjää. Loput väylät kiersivät sitten pururadan linjoja myötäillen. Heittolinjat olivat selkeät. Väylät kohtalaisen helppoja pidemmälle ehtineelle, vaikka väyläpituudet lähes 100m keskiarvolla. Väylissä ei mitään isoja oivalluksia vähän ylä/alamäkeä tai tasamaata 75-150m ja sitten kori kuntopolun vasemmalla tai oikealla puolella metikössä + tietenkin ne avoimet liidätykset. Suosikkiväylä ehdottomasti kakkonen missä hieno alamäkiliidätys. Kasilla jonkinmoinen ylämäki plus lopussa kaarros vasemmalle, mukava ja massasta poikkeava väylä.

  Siirtymät olivat pääosin lyhyet, mutta yksi oli sitten oikea siirtymien siirtymä. Kutoselta seiskalla 100m merkkipaaluja sai ohitella lukemattomia määriä. Kartta ei auttanut yhtään, kun osa poluista oli leikkaantunut pois. Next tee -kylttejä oli tuolla siirtymällä kyllä, mutta silti oli aika arpomista suunnassa. Tämän siirtymän varrella oli myös laavu puineen tulistelua varten. Kyltitykset väylältä toisella muilta osin ihan ok.

  Rakenteet olivat kiitettävän hyvässä kunnossa. Löytyi kentän kyltti isommalta tieltä ( !!! ), infokartta, heittopaikkoja, heittopaikkaopasteita, lukittava löytökiekkolaatikko, koreja suuntanuolineen, myös treenikori löytyy. Roskis oli ainakin lähdössä.

  Suunnittelun pienestä heikkoudesta kertoo kasin ja ysin oleminen liian likekkäin. Vaikka kasi viskotaankin reippaaseen ylämäkeen, niin silti kiekkojen lipeäminen väärälle väylälle jopa todennäköistä.

  Kaiken kaikkiaan oikein monipuolinen ja mukava kattaus väyliä. Tällaista teknisesti heikompaa heittäjää lämmitti kovasti mieltä avoimien väylien runsas määrä, jotka eivät rankaise kuten tiukat metsäpillit joissa linjalta eksyminen tietää monesti rutkasti lisäheittoja ihanien supermegamonsteri ryteikköjen ansiosta. Metsä/pururataväylätkin olivat mukavia heittää. Ei mitään huippuvaikeaa tai mieleenpainuvan erityistä, mutta mukavaa pelata kuitenkin. Voisi hyvin pelata joskus uudestaankin.

  4/5

  Kiva rata, tarjoaa metsäväylien ohessa avoimempia puistoväyliä ja korkeuseroja. Siirtymät 2 – 3 ja 4 – 7 olivat ekalla kiekalla hiukan epäselkeitä, muuten OK. Radan varrelta löytyy laavu, ja vähän matkaa väylän 7 jälkeen rantaa pitkin kuljettaessa löytyy nuotiokatos.

  Hienolta paikalta alkava mukavasti korkeuseroja sisältävä 9. Väyläinen. 4 väylää ns. Puistossa 5 Metsässä. kuudennella seiskalle siirtymä hieman epäselvä.. Ratakartan avulla löytyi. Aluskasvillisuus kätkee hyvin kiekot jos ei pysy väylällä. Pikkuisen kun siistisi ruohikkoa ratojen reunoilta niin ihan kiva rata.

  Hyvin omalaatuinen rata, jossa riittää vaihtelua ja korkeuseroja. Väylistä neljä sijaitsevat hienolla nurmimäellä, joissa pääsee liidättelemään vapaalla kädellä. Loput radan väylistä tarjoavat tosin täyden vastakohdan kapeilla metsäväylillään. Teepaikat ja korit oikein hyvässä kunnossa, siirtymät lyhyitä väylältä 6 väylälle 7 lukuunottamatta, jossa sai jo vähän turvautua ratakarttaankin. Tämä rata jää kyllä mieleen omalaatuisen maastonsa kanssa.

Vastaa