"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Aittovuori DiscGolfPark

Radan kuvaus

Rata on haastava, mutta äärimmäisen hyvä ja selkeä pelata. Väylät ovat lähinnä pellolla ja lenkkipolulla. Korkeuseroja löytyy jonkin verran. Hyvät opasteet seuraavalle heittopaikalle.

Lue lisää

HUOM! Rata tunnettiin 15.7.2021 asti nimellä ”Uurainen DiscGolfPark”.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Rinnetie 20
  41230 Uurainen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jari Hotti

 • Suunnittelija

  Jari Hotti/Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Aittovuori DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Aittovuori DGP #1

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 2: Aittovuori DGP #2

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylä 3: Aittovuori DGP #3

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 4: Aittovuori DGP #4

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 5: Aittovuori DGP #5

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 6: Aittovuori DGP #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Aittovuori DGP #7

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 8: Aittovuori DGP #8

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 9: Aittovuori DGP #9

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 10: Aittovuori DGP #10

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 11: Aittovuori DGP #11

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 12: Aittovuori DGP #12

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 13: Aittovuori DGP #13

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 14: Aittovuori DGP #14

Pituus 94 metriä. Par 4

Väylä 15: Aittovuori DGP #15

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 16: Aittovuori DGP #16

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 17: Aittovuori DGP #17

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 18: Aittovuori DGP #18

Pituus 75 metriä. Par 3

15 arvostelua radalle “Aittovuori DiscGolfPark

  Yllätys oli suuri kun baanoja tuli lisää mitä syvemmälle metsään/hiihtoladulle seikkaili. Näköjään 18 koria nykyään! Tästä olisi voinut mainita jossain – edes käsin suttaamalla alkuperäiseen 12 korin infotauluun! Haastavia väyliä löytyy useampikin – ja on melkoinen ihme jos et hukkaa yhtään kiekkoa.

  Radalla muutama mielekäs väylä, mutta usea väylä oli hyvin ryteikköinen ilman kunnollista heittolinjaa, joka vähentää heittämisen mielekkyyttä, ja lisää kiekkojen katoamis-riskiä. Muutamat väylät olivat mukavia heittää, kuten pellolla kulkeneet väylät sekä parit metsäväylät, mutta useat väylät olivat hyvin epämiellyttävää ryteikköä.

  Elokuussa 2022 kävimme ja rata todettu täällä myös hieman raivausta kaipaavaksi. Ykkönen ja kakkonen todella mukavia väyliä ja suosittelisin, että puisto aluetta käytettäisiin enemmän radan pohjana.
  Metsään saavuttua väylien ideat olivat paikkoin ihan hyviäkin, mutta tuota raivausta tarvisi jonkun verran ja mielestäni pari väylä muutosta.

  Oma arvosanani tuossa kunnossa 2/5. Plussat hyvistä koreista, heittopaikoista sekä kahdesta ensimmäisestä ja viimeisestä väylästä puistossa.

  Bongattu ja miltei pelikevottomaksi todettu. Ensimmäinen ja toinen väylä vielä lupailivat ihan kivaa rataa (kukahan muuten jaksaa pitää koko sen peltoalueen mintissä?) mutta heti kolmannella väylällä meno muuttui. Heti väylän vieressä kummallakin puolella niin mieletön pöheikkö että jos kiekko sinne menee niin turha on lähteä etsimään. Ei sinne edes pääsisi vaikka haluaisi. Ei uskaltanut heittää joten mentiin seuraavalle. 120m metsikössä jossa kiekon pitäisi ensin mennä oikealle, sitten vasemmalle ja lopuksi vielä oikealle. En tiedä mitä tässä on ajateltu. Ehkä par4:nä tuo jotenkin toimisi. Sen jälkeen alkoi mennä maku sekä minulla että pojalla koko radasta kun kasvillisuus sen verran sankkaa ja väylät omituisia. Kävijöitä on selkeästi niin vähän ettei maasto mitenkään kulu eikä kellään tunnu olevan intressejä edes vähän raivata väyliä niin ettei joka heitolla tarvi pelätä kiekon hukkumista. Minkä takia tällaisia ratoja edes tehdään?

  Rata on päivittynyt 12 väyläiseksi 2021 alkukesän aikana.

  Uusia väyliä on tullut kolmosen ja nelosen väliin, ja 6 ja seiskan väliin.

  Väylät:
  1 – Par 3 (alkuperäinen)
  2 – Par 3 (alkuperäinen)’
  3 – Par 4 (uusittu, kääntyy mandon jälkeen oikealle metsään)
  4 – Par 3 (kokonaan uusi kuusikossa)
  5 – Par 3 (vanha nelonen)
  6 – Par 3 (vanha vitonen)
  7 – Par 3 (vanha kutonen)
  8 – Par 3 (kokonaan uusi)
  9 – Par 3 (kokonaan uusi)
  10 – Par 3 (vanha seiska)
  11 – Par 3 (vanha kasi)
  12 – Par 3 (vanha ysi)
  Par 37 koko radalle.

  Uuraisten kunnassa koulukeskuksen ja keskustan välittömässä läheisyydessä Uurainen DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää (880m) ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3000m.

  Rata sisälsi reippaasti korkeuseroja, joten ihan hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät 1, 2, 8 ja 9 sijaitsivat pellolla/puistossa missä paljon heittotilaa ja puut eivät rankaise heikompaakaan heittäjää. Loput väylät kiersivät sitten pururadan linjoja myötäillen. Heittolinjat olivat selkeät. Väylät kohtalaisen helppoja pidemmälle ehtineelle, vaikka väyläpituudet lähes 100m keskiarvolla. Väylissä ei mitään isoja oivalluksia vähän ylä/alamäkeä tai tasamaata 75-150m ja sitten kori kuntopolun vasemmalla tai oikealla puolella metikössä + tietenkin ne avoimet liidätykset. Suosikkiväylä ehdottomasti kakkonen missä hieno alamäkiliidätys. Kasilla jonkinmoinen ylämäki plus lopussa kaarros vasemmalle, mukava ja massasta poikkeava väylä.

  Siirtymät olivat pääosin lyhyet, mutta yksi oli sitten oikea siirtymien siirtymä. Kutoselta seiskalla 100m merkkipaaluja sai ohitella lukemattomia määriä. Kartta ei auttanut yhtään, kun osa poluista oli leikkaantunut pois. Next tee -kylttejä oli tuolla siirtymällä kyllä, mutta silti oli aika arpomista suunnassa. Tämän siirtymän varrella oli myös laavu puineen tulistelua varten. Kyltitykset väylältä toisella muilta osin ihan ok.

  Rakenteet olivat kiitettävän hyvässä kunnossa. Löytyi kentän kyltti isommalta tieltä ( !!! ), infokartta, heittopaikkoja, heittopaikkaopasteita, lukittava löytökiekkolaatikko, koreja suuntanuolineen, myös treenikori löytyy. Roskis oli ainakin lähdössä.

  Suunnittelun pienestä heikkoudesta kertoo kasin ja ysin oleminen liian likekkäin. Vaikka kasi viskotaankin reippaaseen ylämäkeen, niin silti kiekkojen lipeäminen väärälle väylälle jopa todennäköistä.

  Kaiken kaikkiaan oikein monipuolinen ja mukava kattaus väyliä. Tällaista teknisesti heikompaa heittäjää lämmitti kovasti mieltä avoimien väylien runsas määrä, jotka eivät rankaise kuten tiukat metsäpillit joissa linjalta eksyminen tietää monesti rutkasti lisäheittoja ihanien supermegamonsteri ryteikköjen ansiosta. Metsä/pururataväylätkin olivat mukavia heittää. Ei mitään huippuvaikeaa tai mieleenpainuvan erityistä, mutta mukavaa pelata kuitenkin. Voisi hyvin pelata joskus uudestaankin.

  4/5

  Kiva rata, tarjoaa metsäväylien ohessa avoimempia puistoväyliä ja korkeuseroja. Siirtymät 2 – 3 ja 4 – 7 olivat ekalla kiekalla hiukan epäselkeitä, muuten OK. Radan varrelta löytyy laavu, ja vähän matkaa väylän 7 jälkeen rantaa pitkin kuljettaessa löytyy nuotiokatos.

  Hienolta paikalta alkava mukavasti korkeuseroja sisältävä 9. Väyläinen. 4 väylää ns. Puistossa 5 Metsässä. kuudennella seiskalle siirtymä hieman epäselvä.. Ratakartan avulla löytyi. Aluskasvillisuus kätkee hyvin kiekot jos ei pysy väylällä. Pikkuisen kun siistisi ruohikkoa ratojen reunoilta niin ihan kiva rata.

  Hyvin omalaatuinen rata, jossa riittää vaihtelua ja korkeuseroja. Väylistä neljä sijaitsevat hienolla nurmimäellä, joissa pääsee liidättelemään vapaalla kädellä. Loput radan väylistä tarjoavat tosin täyden vastakohdan kapeilla metsäväylillään. Teepaikat ja korit oikein hyvässä kunnossa, siirtymät lyhyitä väylältä 6 väylälle 7 lukuunottamatta, jossa sai jo vähän turvautua ratakarttaankin. Tämä rata jää kyllä mieleen omalaatuisen maastonsa kanssa.

Vastaa