"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ahvenus Disc Golf

Radan kuvaus

9-väyläinen metsärata suositussa Ahvenuslammen metsämaastossa. Väylät haastavat teknisyydellään sekä maaston monimuotoisuudella.

Lue lisää

Radan välittömässä läheisyydessä ulkotulipaikka, seikkailupuisto sekä vesiurheilukeskus.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Vuokatintie 22
  88610 Sotkamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2023

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Vuokatti Sport / Hakkarainen Harri / Nivala Jere

 • Suunnittelija

  Vuokatti Sport

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ahvenus Disc Golf

Ratakartta

Väylä 1: Ahvenus DG #1

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 2: Ahvenus DG #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Ahvenus DG #3

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 4: Ahvenus DG #4

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 5: Ahvenus DG #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 6: Ahvenus DG #6

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 7: Ahvenus DG #7

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 8: Ahvenus DG #8

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 9: Ahvenus DG #9

Pituus 50 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Ahvenus Disc Golf

  Sotkamon kunnassa Ahvenus Disc Golf. Radalla pituutta 9-väylää, 589m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2050m. Pelattu 5.9.2023.

  Ahvenuksen metsärata piti sisällään paljon korkeuseroja, joten ihan mukavasta ulkoilusta siltä osin kävi radan kiertäminen. Radalla oli paljon lyhyitä, mutta vaativia väyliä. Siirtymät kohtuulliset. Itse hain evästä radasta 800m päässä sijainneesta K-Supermarket Vuokatista. Sotkamon keskustan palveluiden äärelle 6km matkaa.

  Ei. Ei. Ei. Ahvenuksen radalla oikeastaan ihan kaikki oli rempallaan, aivan kirjaimellisesti. Hyvin uniikki rata siis kaikessa negatiivisuudessaan. Ratakartta oli, mutta… yksi A4 versio löytyi maasta makaamassa. Toinen köytettynä möhemmin yhteen puuhun, ei kovin tyylikästä. Korit ok dgp, mutta nuolet sojotti välillä aivan minne sattuu, varsinkin 9-väylää etsiessä. Next tee -kylttejä ei ollut raaskittu laittaa yhtään kappaletta, mitä olisi hyvin kipeästi tarvittu! Heittopaikat jotenkin menivät, mutta kolmosella ja ysillä olivat melkosia keinulautoja… Heittopaikkaopasteet ihan vallan kamalan hirveät! Joissakin väylillä oli vain vanhoja Vuokatti dgp opasteita missä mikään väylän tiedoista ei pitänyt paikkaansa. Jossain väylillä päälle oli lätkäisty Ahvenuksen omia infokylttejä joissa tiedot nyt olivat ainakin etäisesti sinnepäin. Navigointipiste ohjasi isohkolle hiekkakentälle mihin auto jonnekin ilmeisesti olisi pitänyt parkkiin jättää. Mitään selkeää p-aluetta ei kuitenkaan ollut. Alueelle osin näytti olevan niin pehmeää hiekkaa, jotta auton parkkeeraaminen oli senkin takia hieman siinä ja tuossa ja vähän muuallakin. Oletetulta p-paikalta meni ruhtinaalliset 10min ja ylikin löytää 1-väylälle, kun minkäänlaista ohjaavaa opastetta ei oltu raaskittu laittaa. 2-väylä ja 5-väylä jo liiankin kapeita puukujia. Heittolinjat muutoinkin kovastikin outoja. 6-väylää risteää ilkeästi kuntopolku ja heittopaikalta et yhtään näe, että tuleeko vasemmalta tai oikealta joku satunnainen lenkkeilijä. 8-9 väylien välisellä siirtymällä tulipaikka ja roskis, muttei tietenkään puita missään.

  Väylät hyvin harmaata ratamassaa, epäselviä heittolinjoja, liian kapeita puukujia, yksi erittäin vaarallinen väylä ja useampi semi-vaarallinen. Opastus harvinaislaatuisen iso fiasko koko radan osalta, alkaen jo heti oletetulta p-paikalta. Ahvenuksen radasta ei oikeastaan hyvää sanottavaa löydy, vaan kaikki on hyvin ontuvaa ja rempallaan. En tiedä miten tällainen rata on päivänvalonsa nähnyt vuonna 2023… maastoon saisi kyllä laadukkaan 9-väyläisen kaikilla fasiliteeteilla. Nyt menee juuri ja juuri jonkinlaisena lajin harjoittelupaikkana.

  0/5

Vastaa