"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ahteen koulun frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Laadukas 4-väyläinen koululaisrata. Rata suunnattu väli- ja liikuntatunti liikuntaan ja myös kyläläisten käyttöön.

Lue lisää

Radalla pdga-hyväksytyt ISport Premium -korit.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pihlajatie 2
  85630 Nivala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  4

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Mika Junttila

 • Suunnittelija

  Mika Junttila

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ahteen koulun frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Ahteen koulu #1

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 2: Ahteen koulu #2

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 3: Ahteen koulu #3

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 4: Ahteen koulu #4

Pituus 40 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Ahteen koulun frisbeegolfrata

  Nivalan kaupungissa Ahteen koulun frisbeegolfrata. Radalla pituutta 4-väylää, 190m ja D1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 910m. Pelattu 7.6.2023.

  Ahteen rata sijaitsi nurmialueella ja hiekalla. Miniradaksi mukaan oli saatu poikkeuksellisen upeasti myös korkeuseroja, niin ylä kuin alamäkien muodossa. Kyseessä oli siirtymiltään lyhyt ja muutoinkin tiivis rata. Suoraa ja lähes esteetöntä heittämistä oli tarjolla neljän väylän verran, mutta samalla myös sopivasti haastetta. 3-väylä jopa haasteellinen ellet omaa tarkkaa heittoa, jos nimittäin lipsautat heiton liikaa erityisesti oikealle tai vasemmallekin, niin seuraavan heiton tekeminen saattaakin olla aika tuskaista. Maisemat korkeuserojen johdosta erinomaiset. Radan kierti läpi muutamassa minuutissa.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikat ja ISport Premium-korit numeroineen löytyivät kuten kuuluukin. Koulun kierrätyspistettä kannattaa myös hyödyntää ettei jätä roskia luontoon! Koulun pihapiirissä lapsille monipuolista tekemistä leikkipaikkojen muodossa. Eväiden syömistä varten oli myös katosta ja kotakin tulisteluun, tosin puita ei ainakaan nyt ollut saatavilla. Kuntoportaatkin löytyi, jos haluaapi sellaista treeniä pelin lomassa harrastaa. Nivalan keskustan palvelut 5km päässä, itse kävin aamukahvilla Kahvila-Konditoria Häggmanilla ja lounastamassa Hotelli-Ravintola Puustellissa ja kummallekin lämmin suositteluni!

  Heittopaikoilla olevia opasteita ei ollut muuta kuin väylän numerokyltti kiinni heittoalustassa. Next tee -kylttejä ei ollut lainkaan, mutta toki tiiviillä ja siirtymiltään lyhyellä radalla pärjäsi ilmankin. Pieniä väylä”puutteitakin” oli, on sitten makuasia voiko niitä oikeasti puutteiksi nimittää… 1-väylä oli hyvä hiekkakentällä ollut väylä, mutta heitettiin suoraan kohden maantietä eli ei kannata ladata aloittelijankaan ihan täysillä ettei vahingossa leijaile kiekko tielle asti. 2 ja 4-väylät aavistuksen verran liian lähekkäin. 4-väylä ihan mukava alamyötäiseen heitettynä. Tosin keskellä väylää meni kuntoportaat jotka saattaneet valmistua vasta radan perustamisen jälkeen. Hieman ärsyttävä maastoeste, mutta ylitettävissä helposti kuitenkin.

  Nivalan kaupunki on hienolla tavalla panostanut laajan kouluverkostonsa frisbeegolfratoihin rakentamalla pieniä suorituspaikkoja ison määrän. Lajiin tutustumisen kannalta erittäin positiivinen ratkaisu! Ahteen koulun rata sijaitsi kauniissa maalaismaisemassa ja mukaan oli saatu hienolla tavalla korkeuseroja. Väylät olivat aika sumpussa, mutta korkeuserojen ja fiksun väyläsuunnittelun johdosta turvallisuusriskit olivat aika pienet. Vois sanoa melkeinpä, että miniradaksi jopa hämmentävän monipuolinen ja hieno kattaus erilaisia väyliä! Heittopaikkaopasteita ei löytynyt mikä oli ikävää, sillä pienikin rata ansaitsisi kaikki radan perusrakenteet. Vaikka pikkiriikkisiä puutteita olikin, niin Nivalan kouluradoista ehdottomasti Järvikylän ohella mukavin ja monipuolisin. Voisi pelata milloin vain uudestaankin!

  4/5

Vastaa