"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Liikuntapuiston frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Toukokuussa 2014 valmistunut 18-väyläinen pururata/kangasmetsään sijoittuva rata. Huomioithan muut ulkoilijat. Parkkipaikka ykköstiin välittömässä läheisyydessä, jalkapallotekonurmen ja jääkiekkokaukalon vasemmalla puolella.

Lue lisää

Lämmittelyalueella on kolme putti-/lähestymiskoria sekä yksi tiipaikka.

Äänekosken viikkokisat pidetään keskiviikkoisin, ilmoittautuminen alkaa ykköstiillä klo 17:00-17:45, jonka jälkeen pelaajakokous. Kisoihin voit myös ilmoittautua netissä, puskaputtaajat.com/revolution. Osallistumismaksu 3 €.

Keskiviikkoisin klo 18:00-20:30 kisaajilla on ”etuajo-oikeus” muihin pelaajiin, joten jos et ole kisassa mukana niin päästäthän kisailijat pelaamaan esteettä.

Pääopastetaulun vieressä on löytökiekkolaatikko, joka avataan ennen viikkokisoja. Laatikosta viedään kiekot Urheilu-Niskaseen josta voit käydä kiekkoasi kyselemässä. Kiekkoja säilytetään 1kk, jonka jälkeen tunnisteet pyyhitään pois ja kiekot luovutetaan koulujen ja vähävaraisten perheiden käyttöön. Pitkämatkalaiset voi kysyä kiekkojensa perään joko frisbeegolf äänekoski facebook-ryhmässä tai afkyry@gmail.com.

Lähimmät WC:t löytyvät urheilukentän huolto- ja pukukoppirakennuksesta. Tulevaisuudessa nämä löytyvät hiihtokopilta, joka rakennetaan ykköstiin välittömään läheisyyteen.

Lähin kiekkomyymälä on UrheiluNiskanen Äänekosken keskustassa

Radan esittelyvideo YouTubessa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Honkolankatu 22
  44120 Äänekoski


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jarno Kolu

 • Suunnittelija

  Jarno Kolu, Janne Pajari

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Koreina väylillä Prodiscus Targetit, treenialueella kolme discatcheria

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Äänekosken liikuntapuiston frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Liikuntapuisto, Äänekoski #1

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 2: Liikuntapuisto, Äänekoski #2

Pituus 220 metriä. Par 4

Väylä 3: Liikuntapuisto, Äänekoski #3

Pituus 164 metriä. Par 4

Väylä 4: Liikuntapuisto, Äänekoski #4

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 5: Liikuntapuisto, Äänekoski #5

Pituus 135 metriä. Par 4

Väylä 6: Liikuntapuisto, Äänekoski #6

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 7: Liikuntapuisto, Äänekoski #7

Pituus 207 metriä. Par 4

Väylä 8: Liikuntapuisto, Äänekoski #8

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 9: Liikuntapuisto, Äänekoski #9

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 10: Liikuntapuisto, Äänekoski #10

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 11: Liikuntapuisto, Äänekoski #11

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 12: Liikuntapuisto, Äänekoski #12

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 13: Liikuntapuisto, Äänekoski #13

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 14: Liikuntapuisto, Äänekoski #14

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 15: Liikuntapuisto, Äänekoski #15

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 16: Liikuntapuisto, Äänekoski #16

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä 17: Liikuntapuisto, Äänekoski #17

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 18: Liikuntapuisto, Äänekoski #18

Pituus 149 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Liikuntapuiston frisbeegolfrata

  Äänekosken kaupungin keskustan likellä Liikuntapuiston (mm. jalkapallo ja hiihtoladut) frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää (1903m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5500m.

  Tämä metsärata tarjosi mukavasti korkeuseroja, joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät lyhyet ja erittäin hyvin opastetut. Väylät suorastaan häkellyttävän vaihtelevia, jokaiselle löytyy varmasti jotain. On pitkää avoimempaa väylää, löytyy tasamaata, loivaa ylä ja alamäkeä. Amatööri tykkää, kuun puut ei jokaisella väylällä kiusaa… Heittolinjat hyvät. Suosikkiväylä nro 7, loiva alamäkiliidätys missä puut kiusallisesti pelissä. Ysin ylämäki, kahdentoista kallioinen ylämäki ja vikan pitkä avoimempi väylä mukavia myös. Väylät menivät osin kokonaan metsässä, osin ylitettiin kuntopolku ja osa oli kokonaan kuntopolullakin, sopivassa suhteessa kaikkea. Kallioista monin paikoin. Kiekot löytyivät pääosin hyvin, mutta ite etin 13-väylällä hyvän tovin kiekkoa, joten hukkaantuminen on aina mahdollista.

  Heittopaikat hyvässä kunnossa ja takuulla riittävän isot. Heittopaikkaopasteet hyvät. Korit hyväkuntoiset. Löytyi muutama roskis. Erityismaininta runsaasta penkkien määrästä, löytyi enemmän kuin mistään radalta tähän mennessä, superhieno juttu! Sisälsi pari ratamestarin erikoista eli 5-väylän korin alusta ja 16-väylän mandoportti mitkä kumpainenkin hienoja. Muutamat mandot ok, mutta ob-kepitykset taas vähän niin ja näin.

  Paljoa ei radalla korjattavaa ole, mutta jotain kuitenkin. Infokartan ja väyläopasteiden tiedot eivät täsmänneet lainkaan. Ehkä radalla on tehty vastikään muutoksia, mutta tietojen pitäisi ehdottomasti olla kunnossa niin radan infokartassa kuin myös fgr:llä, iso miinus tuosta. P-paikalta pitäisi olla jonkinlainen opaste kohden ykkösväylää. Nyt piti kuikuilla, jotta missäköhän mahtaa aloituspaikka olla ja mentävä hieman mutu-tuntumalla. Ei siirtymä pitkä ole, mut kuitenkin.

  Mukava oli pelata, mutta kartan paikkaansapitämättömyys aiheutti närästystä sen verran, että yksi pinna lähtee arvioinnista pois. Muutoin siis upea rata ja yksi monipuolisimmista mitä koskaan pelannu. Voisi hyvin pelata uudestaankin!

  4/5

  Rata pelattu 25.6, amatöörin ajatuksia:
  Juhannus tuli käynnistettyä Äänekosken liikuntapuiston radalla, ja tämä oli hieno rata!

  Ensin huonot puolet:
  Infot FGR:n puolella ei ollut ajan tasalla, ja Äänekosken kaupungin sivuilta löytynyt karttakin oli lähinnä suuntaa antava sen graafisen ilmeen vuoksi. Ei pärjännyt vertailussa esim. DGP:n tai Prodigyn opasteille. Muutamalla väylällä vähän pöheikköä mutta tilanne ei mitenkään kriittinen. Ehkä avoimella olisi voinut pelata jonkin toisen väylän ykkösväylän lisäksi, esimerkiksi nykyisen väylän 18 jälkeen olisi hyvää tilaa jollekin lyhyemmälle avoimen nepille loppuun.

  Sitten plussat:
  Todella paljon monipuolisia väyliä. Oli tykitystä pururataa pitkin, kalliota ylös ja alas, metsässä ylämäkeen ja alamäkeen. Omia suosikkeja väylät 8, 10 ja 16. Kasi kiva alamäkineppi, kymppi ylämäkeen (noin 30 metrin par-lähestyminen kolahti ylärautaan), ja 16 alamäkeen, missä risuaita noin 15 metriä ennen koria.

  Kaiken kaikkiaan varsin positiivinen kokemus, kyllä tuolla seudulla on kiva varmasti asua kun vaihtoehtoina on Suolahden rata ja tämä Liikuntapuiston rata.

  4,5/5.

Vastaa