"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Liikuntapuiston frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Toukokuussa 2014 valmistunut 18-väyläinen pururata/kangasmetsään sijoittuva rata. Huomioithan muut ulkoilijat. Parkkipaikka ykköstiin välittömässä läheisyydessä, jalkapallotekonurmen ja jääkiekkokaukalon vasemmalla puolella.

Lue lisää

Lämmittelyalueella on kolme putti-/lähestymiskoria sekä yksi tiipaikka.

Äänekosken viikkokisat pidetään keskiviikkoisin, ilmoittautuminen alkaa ykköstiillä klo 17:00-17:45, jonka jälkeen pelaajakokous. Kisoihin voit myös ilmoittautua netissä, puskaputtaajat.com/revolution. Osallistumismaksu 3 €.

Keskiviikkoisin klo 18:00-20:30 kisaajilla on ”etuajo-oikeus” muihin pelaajiin, joten jos et ole kisassa mukana niin päästäthän kisailijat pelaamaan esteettä.

Pääopastetaulun vieressä on löytökiekkolaatikko, joka avataan ennen viikkokisoja. Laatikosta viedään kiekot Urheilu-Niskaseen josta voit käydä kiekkoasi kyselemässä. Kiekkoja säilytetään 1kk, jonka jälkeen tunnisteet pyyhitään pois ja kiekot luovutetaan koulujen ja vähävaraisten perheiden käyttöön. Pitkämatkalaiset voi kysyä kiekkojensa perään joko frisbeegolf äänekoski facebook-ryhmässä tai afkyry@gmail.com.

Lähimmät WC:t löytyvät urheilukentän huolto- ja pukukoppirakennuksesta. Tulevaisuudessa nämä löytyvät hiihtokopilta, joka rakennetaan ykköstiin välittömään läheisyyteen.

Lähin kiekkomyymälä on UrheiluNiskanen Äänekosken keskustassa

Radan esittelyvideo YouTubessa.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Honkolankatu 22
  44120 Äänekoski


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jarno Kolu

 • Suunnittelija

  Jarno Kolu, Janne Pajari

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Koreina väylillä Prodiscus Targetit, treenialueella kolme discatcheria

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Äänekosken liikuntapuiston frisbeegolfrata

Väylä 1: Lions

Pituus 208 metriä. Par 4

Avointa kenttää 110 metriä tasaista alkuun, kakkosheittoa pururataa pitkin loivaan ylämäkeen. Kori oikeassa laidassa pururataa. Out-alueet alussa vasemmalla ja oikealla.

Väylä 2: Urheilu-Niskanen

Pituus 92 metriä. Par 3

Metsäväylä, kaartaa loivasti vasempaan. Mando väylän alussa ohjaa heitot pois pururadalta. Kierto oikealta.

Väylä 3: Äänekosken kaupunki

Pituus 95 metriä. Par 3

Pururata-annukka oikeakätiselle. Tarkasta ennen avausheittoa että korilla ei ole ketään!

Väylä 4: Äänekosken kaupunki

Pituus 101 metriä. Par 3

Loivaa ylämäkeä, kori kallioportaalla vasemmassa laidassa.

Väylä 5: K-rautia Äänekoski

Pituus 90 metriä. Par 3

Metsäväylä, kaartaa loivasti oikealle. Pururata vasemmalla OB.

Väylä 6

Pituus 135 metriä. Par 4

Mando oikeassa laidassa, jonka jälkeen väylä kaartuu jyrkästi oikealle ja kapenee reilusti. Avauksessa tilaa on, ei kannata kuitenkaan heittää pitkäksi!

Väylä 7: Käärmemänty

Pituus 74 metriä. Par 3

Loivaan alamäkeen pururataa, dogleg vasempaan metsätaskuun.

Väylä 8: Ääneseudun kuntokeskus

Pituus 207 metriä. Par 4

Peksin kyngäs. Suora, lyhyt väylä, jossa kori kallionreunalla pienen pudotuksen jälkeen.

Väylä 9

Pituus 73 metriä. Par 3

Pururatatykitystä birkkumielisille heittäjille. Loivaa alamäkeä ensin vasemmalle ja sitten avausheiton pituudesta riippuen suoraan tai oikealle kaartuen. Kori vasemmasa laidassa.

Väylä 10

Pituus 101 metriä. Par 3

Kaksilahkeiden metsänpeikko. Oikea suora ja kapea ränni, vasemmalla tilaa enemmän, mutta sitä kautta väylä kaartuu oikealle

Väylä 11: Pitkospuut

Pituus 92 metriä. Par 3

Banaaniränni oikealle metsässä. Alun kosteikon ylityksen jälkeen aukeaa upeaan kangasmetsään.

Väylä 12: metsätunneli

Pituus 78 metriä. Par 3

Isot kuuset muodostaa oksakaton väylän alkuun jotka rajaa tehokkaasti liian korkeat heitot pois. Kori kalliolla vasemmalla jonne nousua n. 5 m.

Väylä 13

Pituus 67 metriä. Par 3

Suora väylä,kori oikeassa laidassa väylää. Ylämäkitykitystä kalliolle, vältä vasenta puolta, siellä on puita...

Väylä 14

Pituus 111 metriä. Par 3

Metsäpillien kuningas. Tikkusuora ja kapea metsäränni.

Väylä 15

Pituus 108 metriä. Par 3

Leveää pururataa. Pari metriä nousua korille joka on vasemmassa laidassa.

Väylä 16

Pituus 79 metriä. Par 3

Loivaa alamäkeä suoraan korille. Nätti metsäväylä.

Väylä 17: Valio Aura Äänekoski

Pituus 98 metriä. Par 3

Alamäkeä alkuun, tasoittuu oikealle kaartavan kurvin jälkeen.

Väylä 18: Cafe Anna

Pituus 103 metriä. Par 3

Suora, alussa kapeampaa pururataa joka aukeaa leveämmäksi n. 100 metrin kohdalla. Huomioi muut ulkoilijat varsinkin risteävällä polulla!

2 arvostelua radalle “Liikuntapuiston frisbeegolfrata

  Äänekosken kaupungin keskustan likellä Liikuntapuiston (mm. jalkapallo ja hiihtoladut) frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää (1903m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 5500m.

  Tämä metsärata tarjosi mukavasti korkeuseroja, joten jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät lyhyet ja erittäin hyvin opastetut. Väylät suorastaan häkellyttävän vaihtelevia, jokaiselle löytyy varmasti jotain. On pitkää avoimempaa väylää, löytyy tasamaata, loivaa ylä ja alamäkeä. Amatööri tykkää, kuun puut ei jokaisella väylällä kiusaa… Heittolinjat hyvät. Suosikkiväylä nro 7, loiva alamäkiliidätys missä puut kiusallisesti pelissä. Ysin ylämäki, kahdentoista kallioinen ylämäki ja vikan pitkä avoimempi väylä mukavia myös. Väylät menivät osin kokonaan metsässä, osin ylitettiin kuntopolku ja osa oli kokonaan kuntopolullakin, sopivassa suhteessa kaikkea. Kallioista monin paikoin. Kiekot löytyivät pääosin hyvin, mutta ite erin 13-väylällä hyvän tovin kiekkoa, joten hukkaantuminen on aina mahdollista.

  Heittopaikat hyvässä kunnossa ja takuulla riittävän isot. Heittopaikkaopasteet hyvät. Korit hyväkuntoiset. Löytyi muutama roskis. Erityismaininta runsaasta penkkien määrästä, löytyi enemmän kuin mistään radalta tähän mennessä, superhieno juttu! Sisälsi pari ratamestarin erikoista eli 5-väylän korin alusta ja 16-väylän mandoportti mitkä kumpainenkin hienoja. Muutamat mandot ok, mutta ob-kepitykset taas vähän niin ja näin.

  Paljoa ei radalla korjattavaa ole, mutta jotain kuitenkin. Infokartan ja väyläopasteiden tiedot eivät täsmänneet lainkaan. Ehkä radalla on tehty vastikään muutoksia, mutta tietojen pitäisi ehdottomasti olla kunnossa niin radan infokartassa kuin myös fgr:llä, iso miinus tuosta. P-paikalta pitäisi olla jonkinlainen opaste kohden ykkösväylää. Nyt piti kuikuilla, jotta missäköhän mahtaa aloituspaikka olla ja mentävä hieman mutu-tuntumalla. Ei siirtymä pitkä ole, mut kuitenkin.

  Mukava oli pelata, mutta kartan paikkaansapitämättömyys aiheutti närästystä sen verran, että yksi pinna lähtee arvioinnista pois. Muutoin siis upea rata ja yksi monipuolisimmista mitä koskaan pelannu. Voisi hyvin pelata uudestaankin!

  4/5

  Rata pelattu 25.6, amatöörin ajatuksia:
  Juhannus tuli käynnistettyä Äänekosken liikuntapuiston radalla, ja tämä oli hieno rata!

  Ensin huonot puolet:
  Infot FGR:n puolella ei ollut ajan tasalla, ja Äänekosken kaupungin sivuilta löytynyt karttakin oli lähinnä suuntaa antava sen graafisen ilmeen vuoksi. Ei pärjännyt vertailussa esim. DGP:n tai Prodigyn opasteille. Muutamalla väylällä vähän pöheikköä mutta tilanne ei mitenkään kriittinen. Ehkä avoimella olisi voinut pelata jonkin toisen väylän ykkösväylän lisäksi, esimerkiksi nykyisen väylän 18 jälkeen olisi hyvää tilaa jollekin lyhyemmälle avoimen nepille loppuun.

  Sitten plussat:
  Todella paljon monipuolisia väyliä. Oli tykitystä pururataa pitkin, kalliota ylös ja alas, metsässä ylämäkeen ja alamäkeen. Omia suosikkeja väylät 8, 10 ja 16. Kasi kiva alamäkineppi, kymppi ylämäkeen (noin 30 metrin par-lähestyminen kolahti ylärautaan), ja 16 alamäkeen, missä risuaita noin 15 metriä ennen koria.

  Kaiken kaikkiaan varsin positiivinen kokemus, kyllä tuolla seudulla on kiva varmasti asua kun vaihtoehtoina on Suolahden rata ja tämä Liikuntapuiston rata.

  4,5/5.

Vastaa