"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Aakonvuoren frisbeegolfrata

#aakonvuorenfrisbeegolfrata

Radan kuvaus

Haapaveden Urheilijat ja Haapaveden Latu ovat yhteistyössä rakentaneet Korkatin urheilu- ja ulkoilualueelle kiinteän 18-väyläisen frisbeegolfradan. Hankkeen rahoitti Keskipiste-Leader.

Lue lisää

Aakonmajalle tullessa jatka aakonmajan takaa oikealle laavun ohi ja näet rataopasterungon n. 170 m päässä edessäsi. 1. väylä lähtee rataopasteen takaa. Hankkeessa mukana Keskipiste-Leader ja Suomen Latu ry.

Korien pohjassa olevat next tee -nuolet on pyritty suuntaamaan seuraavaa heittopaikkaa kohti (18-väyläinen layout) ja siirtymät on merkitty oranssilla metsurinauhalla.

Radalla on 1 – 2,5 metrin pystysuoria kallioseinämiä, joista on putoamisvaara, joten käytä väylille tehtyjä portaita!

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Turvetie 1272
  86600 Haapavesi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Prodigy-opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Niko Palokangas

 • Suunnittelija

  HaU Disc Golf Club Haapavesi

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Aakonvuoren frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Aakonvuori #1

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 2: Aakonvuori #2

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 3: Aakonvuori #3

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 4: Aakonvuori #4

Pituus 146 metriä. Par 4

Väylä 5: Aakonvuori #5

Pituus 137 metriä. Par 4

Väylä 6: Aakonvuori #6

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 7: Aakonvuori #7

Pituus 149 metriä. Par 4

Väylä 8: Aakonvuori #8

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 9: Aakonvuori #9

Pituus 141 metriä. Par 4

Väylä 10: Aakonvuori #10

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 11: Aakonvuori #11

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 12: Aakonvuori #12

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 13: Aakonvuori #13

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 14: Aakonvuori #14

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 15: Aakonvuori #15

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 16: Aakonvuori #16

Pituus 123 metriä. Par 4

Väylä 17: Aakonvuori #17

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 18: Aakonvuori #18

Pituus 153 metriä. Par 4

4 arvostelua radalle “Aakonvuoren frisbeegolfrata

  Haapaveden kaupungissa Aakonvuoren frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 2118m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4570m. Pelattu 28.9.2023.

  Aakonvuoren kallioinen metsärata sisälsi oikein mukavasti korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylillä oli tarjolla kaunista kalliomaisemaa ihan alkumetreistä viimeiselle väylälle asti. Väyliltä löytyi monipuolisesti niin ylä ja alamäkeä kuin myös täysin tasaistakin. Väylät 14 (ylämäki) ja 15 (alamäki) ehdottomasti radan hienoimmat kallioineen. Siirtymät kohtuulliset muutoin, mutta kakkoselta kolmoselle turhan pitkä.

  Rakenteet kohtuullisessa kunnossa. Ratakartta, heittopaikat (17-väylällä hajalla), heittopaikkaopasteet (17-väylällä nurin maassa) sekä korit suuntanuolinen + harkkakori hyvässä hapessa. Radalta löytyi myös lukittava löytökiekkolaatikko, roskis sekä grillikatos puineen. Myös pikkusiltoja ja portaita oli kiitettävästi laitettu. Tosin osa kallioiden silloista oli vain luiskia ilman porrastuksia jolloin liukkaalla kelillä erittäin huono ratkaisu! Haapaveden keskusta palveluineen 11km päässä. Erittäin lämmin suosittelu taukopaikaksi Kahvila Konditoria Häggman. Sain sellaisen sepustuksen paikallisten herkkujen historiasta jotta suorastaan hämmentynyt olin ja ilman muutahan sitä oli herkkuja ostettava.

  Mutta, että, ei. Ei. Ja vielä kerran ei. Aakonvuoren radalla oli kolmasosa väylistä laskettavissa korkean hasardin/riskin väyliksi missä muiden pelaajien ja erityisesti muiden alueella liikkuvien turvallisuus isosti uhattuna. Se vei peli-ilon aika minimiin, kun ketutti aika vahvasti moinen. Mentiin vasten purua tai ylitettiin pururata vaarallisesti erityisesti väylillä 2, 5, 9, 10, 17 ja 18. Näistä 2-väylä heitettiin sokkona vasten rullahiihtoväylää. Tuolla hiihtosuunnan piti olla sama kuin heittäjilläkin eli ylämäkeä kohden, mutta niin sieltä vaan ukkeli tuli laskuun väärään suuntaan vain pieni hetki sen jälkeen, kun oli oman kiekon heittänyt. 9-väylän heittopaikalta ei nähnyt yhtään, että heittolinja leikkaa kuntoradan kanssa ja vielä, että kuntoradan jälkeen pieni lampi ennen koria. 17-väylää ei osannut hahmottaa, ei ollenkaan. Vartin yritin tuumailla, mutta sitten meni hermo ja jätin väylän heittämättä. 18-väylä oli kaikkien hasardi-väylien äiti ja isoäiti ja isoisoäiti. Reilusti alamäkeen ja luonnollisesti rullahiihtorata risteää kahdessa kohdassa ja näkyvyys 0-tasoa.

  Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa yhtään kappaletta, vaikka useammassa kohden niitä olisi kaivannut, eniten kakkosen ja kolmosen välisellä megasiirtymällä. Rata pelattu syyskuussa ja erittäin märkää oli koko ajan. Uskon, että kuivemmallakin kelillä kannattaa tuolla varautua pitkävartisilla kengillä tai sitten vain hyväksyä jalkojen kastuminen.

  Aakonvuoren radan maasto oli koko ajan erittäin kaunista kalliota mikä miellyttää aina suuresti. Kuitenkin peräti kolmasosa väylistä oli hyvin vaarallisia lenkkeilijöiden ja rullahiihtäjien kannalta. Erittäin iso harmi, että erittäin surkea rataturvallisuus peitti alleen kauniin ympäristön ja ihan hyvät väylät. Rata oli selvästi jossakin kehitysvaiheessa, varsinkin 17-väylä oli siitä hyvä esimerkki. Paljon pitäisi muutoksia rataan tehdä, jotta se olisi oikeasti turvallinen. Jos turvapuutteet tulisi kuntoon, niin helposti ainakin jopa 3 pykälää korkeampi arviointi mahdollinen. Ennakko-odotuksiin nähden valtaisan suuri pettymys! Sääli.

  1/5

  Hieno rata metsä- ja kalliomaastossa. Avaria väyliä, mutta myös tiukkoja metsäväyliä. Pienen lammen ylityskin löytyy. Muutama väylä pururataa pitkin. Radan korkeasta sijainnista johtuen tuuli saattaa pyörittää haasteellisesti. Kallioille nousuihin ja laskuihin rakennettu kiitettävästi portsita.

Vastaa