"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

USDGC puolivälissä, McMahon jatkaa johdossa

7.10.2016 11:52

Etelä-Carolinan Rock Hillissä parhaillaan käynnissä oleva Yhdysvaltain mestaruuskilpailu, USDGC, on edennyt puoliväliin. Kilpailun 2. kierros pelattiin eilen haastavan tuulisessa mutta aurinkoisessa säässä. Eagle McMahon pitää Disc Golf World Tourin päätöskilpailun johtopaikan itsellään varmoin ottein.

McMahon ottaa johdon itselleen

2. kierrokselle lähdettäessä Eagle McMahon jakoi 1. sijan Patrick Brownin kanssa. Kaksikosta McMahon jatkoi 1. päivän tyyliin hyökkäävää peliään, mikä siivitti nuorukaisen eilen päivän parhaaseen tulokseen, -7 (59). Tulos on vain yhden heiton edeltävää kierrosta heikompi, joten McMahonin yhteistulos on kahden kierroksen jälkeen -15. Rohkeasta strategiastaan huolimatta McMahon pelaa huolellisesti eikä ota tarpeettomia riskejä. Tuloskorttiin ei livahtanut tälläkään kertaa kuin yksi bogey, vaikka hänelle merkittiin eilen peräti 5 rangaistusheittoa.

McMahonin päättää hyökätä vielä 18. väylälläkin hakemalla avausheittonsa uskomattoman pitkälle. Lisää vastaavia videoita katsottavissa täällä.

McMahonin kanssa johtoaseman jakaneen Brownin peli takkusi 2. kierroksella, mistä kielii jopa 11 heittoa edeltävää kierrosta huonompi tulos (+3), minkä myötä Brown on nyt yhteistuloksessa -5 ja jaetulla 8. sijalla.

Koling nousee 2. sijalle kotiyleisön edessä

McMahon ei ollut ainoa, jonka peli kulki myös 2. päivänä. Jeremy Koling pelasi niin ikään -7 tuloksen ja on nyt kilpailun 2. sijalla neljän heiton päässä McMahonista. Rock Hillin lähettyvillä Charlottessa asustava Koling on kahdella ensimmäisellä kierroksella ilahduttanut paikallisyleisöä pelaamalla etenkin radan jälkimmäisellä puoliskolla loistavasti.

Kolingin nappaa birdien väylältä 12. Lisää vastaavia videoita katsottavissa täällä.

Wysocki kompuroi lopussa, Locastro tasoihin

Eilen 3. sijalta startannut hallitseva maailmanmestari Ricky Wysocki aloitti kierroksen vahvasti kaventamalla eron kärkeen parhaimmillaan vain heiton päähän, mutta kaksi bogey’a ja yksi tuplabogey viimeisellä viidellä väylällä käänsivät tilanteen totaalisesti. Lopputuloksella 2. kierrokselta -3 ja yhteistuloksella -8 Wysocki pysyy kuitenkin 3. sijalla seitsemän heiton erolla kärjestä.

Locastro nousi hyvän 2. kierroksen myötä jaetulle 3. sijalle. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Locastro nousi hyvän 2. kierroksen myötä jaetulle 3. sijalle. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Keskiviikon jäljiltä 5. sijalla ollut Nikko Locastro puolestaan petrasi peliään ja nousi eilisellä -5 tuloksellaan kärkiryhmän neljänneksi pelaajaksi ja tasoihin Wysockin kanssa. Locastro pelasi 2. kierroksen tasaisesti. Hänen tuloskortistaan löytyi McMahonin tapaan useita rangaistusheittoja, mutta ainoastaan yhdeltä väylältä tuli par-tulosta heikompi suoritus.

Stoor ja Koivu parhaat eurooppalaiset

Eurooppalaisista pelaajista parhaiten suoriutuivat Jalle Stoor ja Pasi Koivu. Kummatkin pelasivat eilen hienosti -3 tuloksen kapeista väylistä tunnetulla Winthropin radalla ja ovat nyt jaetulla 10. sijalla yhteistuloksella -4. Stoor säilyttää paikkansa 3. ryhmässä, Koivu puolestaan nousee Stoorin ryhmätoveriksi.

Stoorilla on kokemusta Winthropin radalta aiemmilta vuosilta. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Stoorilla on kokemusta Winthropin radalta aiemmilta vuosilta. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Eilen Stoorin kanssa samassa ryhmässä pelannut Teemu Nissinen ei pystynyt 2. kierroksella selättämään rataa ja olosuhteita. Par-tuloksen myötä hänen yhteistulon nyt -2, millä irtoaa 13. sija. Nissinen on 3. parhaiten sijoittunut suomalaispelaaja.

Lähestyvä hurrikaani tuo sateita ja nostaa tuulia

Tänään pelattavasta 3. kierroksesta on tulossa erittäin haastava. Karibian merellä tuhoa aiheuttanut hirmumyrsky Matthew nousee Yhdysvaltojen itä-rannikkoa pitkin kohti pohjoista. Hurrikaani on parhaillaan Floridan kohdalla ja sen odotetaan saapuvan Etelä-Carolinan kohdalle lauantaiaamuna. Tänään myrsky tuo Rock Hilliin sateet ja tuuli voimistuu. Kilpailun järjestäjät ovat varautuneet myrskyyn, mutta viimeisimpien tietojen mukaan kilpailu voidaan pitää normaalisti n. 250 kilometrin päässä Atlantin rannikosta sijaitsevassa Rock Hillissä.

Yleisesti ”Moving Day”-nimellä tunnetusta toiseksi viimeisestä kierroksesta odotetaan siis tulevan mielenkiintoinen. 3. kierros käynnistyy klo 16.00 Suomen aikaa ja kärkiryhmä on radalla klo 19.40. Täällä voit seurata tuloksia ja tilastoja reaaliajassa.

Lisää aiheesta

USDGC:n livetulokset ja -tilastot Disc Golf World Tourin sivuilla
Tästä FGR:n artikkelista poimit kätevät vinkit tapahtuman seuraamiseen.
2. kierroksen koostevideo
FGR.fi – McMahon ja Brown jakavat johdon 1. kierroksen jälkeen

Kuvat: Eino Ansio / DGWT.


0 kommenttia:

Jätä kommentti