"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ratabongaajien ykkösnimi – Markus Lindqvist

26.8.2014 17:23

Suomessa on yli 400 frisbeegolfrataa ja lisää rakennetaan koko ajan. Hyvät harrastusmahdollisuudet mahdollistavat suomalaisten menestymisen, josta saatiin todiste viime viikonloppuna käydyissä EM-kilpailuissa. FGR.fi listaa kaikki Suomen frisbeegolfradat, mutta myös eniten eri ratoja kiertäneet henkilöt. Markus Lindqvist on henkilö, joka ohitti pelattujen ratojen määrässä lajilegenda Jussi Meresmaan ja otti näin itselleen listan ykköspaikan. FGR.fi -toimitus otti selvää, kuka tämä ratabongaajien uusi ykkösnimi oikein on.

35-vuotias Markus Lindqvist on kotoisin Vantaalta ja hänen maantieteellinen kotirata on Siltamäen frisbeegolfrata. Hän on myös mukana pyörittämässä Keravan Keinukallion toimintaa, joka toimii enemmän ns. henkisenä kotiratana.

Kuinka kauan olet harrastanut frisbeegolfia ja miten löysit lajin?
2009 myöhään syksyllä näin siltiksessä merkillisiä metallipömpeleitä joihin viskeltiin muovikiekkoja. Pienen selvittelyn jälkeen ostettiin kaveriporukalle DX-Beastit ja sitten jotain naksahti päässä. Pidin itseäni aivan pöpinä friba-addiktina kunnes tutustuin Frisbeegolf Club Keinukallion kautta muihin harrastajiin ja huomasin että en oikeastaan ole edes hulluimmasta päästä.

Kuinka usein harrastat frisbeegolfia?
Vuodesta on kulunut tähän mennessä 237 päivää joista 124 päivänä olen käynyt viskelemässä. Eihän tuo joka toinen päivä NIIN älyttömältä kuulosta kunnes laskee että tuossa oli jonkinlaista talven tynkääkin alkuvuodesta. Olen huono istumaan paikoillani, joten tässä tulee hoidettua sosiaaliset kontaktit kavereiden kanssa samalla.

Vaikuttiko FGR uudistus uusien ratojen bongailuun?
Kyllä se vaikutti. Oli meillä pientä kisailua FGCK:n veijareiden kanssa, kuka kiertää eniten ratoja, mutta tuo uudistus teki ”kisasta” maanlaajuisen. Yhtäkkiä tuli valittua matkojen varrella olevat radat täysin sen mukaan missä ei ole vielä käynyt, sen sijaan että mitkä ovat varmasti hyviä. FGR-sivusto on alusta asti ollut erittäin isona apuna kun olen valkkaillut pelattavia ratoja.

Oletko käynyt ulkomailla frisbeegolfaamassa?
Kyllä, Californiassa on tullut useampia ratoja kierrettyä ja Euroopassakin muutama. Löytyy sieltäkin ihan hyvää settiä, mutta tässä tapauksessa ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Suomessa on erittäin hyvä fribakulttuuri jopa jenkkeihin verrattuna ja meidän radoillamme ei ole mitään hävettävää muiden maiden ratoihin nähden. Valtavat kiitokset Jussi Meresmaalle, Seppo Niemiselle ja muille lajin pioneereille tästä.

Mikä on suosikkiratasi ja miksi?
Tämä on todella vaikeaa kysymys. Joka puolella Suomea törmää loistaviin ratoihin, joiden eteen on selkeästi vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä. Ajattelin ensin listata tähän muutamia lemppareitani, mutta siitä listasta tulisi aivan liian pitkä. Vedetään törkeästi kotiinpäin ja kehutaan Keinukallion frisbeegolfrataa, koska rata jonka eteen on itse tehnyt töitä, tuntuu aina rakkaimmalle. Suosittelen kaikille kotiseutunsa ratatalkoissa käymistä ja seuratoimintaan sekaantumista.

Bägi ja sen sisältö?
Bäginä toimii nykyään Grip EQ, joka on täytetty aivan liiaksi vain nopeilla draivereilla (enimmäkseen Innovaa). Vain yksi vibramin putteri ja Atlas harvoin käytettynä midarina. Jonain kauniina päivänä opettelen viskomaan niitäkin.

Koska on tavoite tulla Mestariksi eli bongata 150 rataa?
Tämän kesän alussa pidin 100 radan rajapyykkiä mahdottomana. Uusia ratoja kuitenkin rakennetaan sellaista tahtia, että eiköhän tuo 150 rataakin ensi vuonna täyty (jos en järkiini tule jossain välissä).

Vinkki FGR-seuraajille:
Mitä vaaditaan hyvältä ratabongarilta?

– Mahtava vaimo joka ei valita harrastuksesta, vaan tulee silloin tällöin itsekin mukaan viskomaan (löytyy myös top-kympistä ja johtaa käsittääkseni naisten sarjaa ylivoimaisesti).

– Halpoja hotellidiilejä ympäri Suomea & auto.

– Ei lapsia.

– Tarpeeksi pimahtaneita ystäviä joiden kanssa voi tehdä fribamatkoja. Esimerkkinä viime viikonlopun 152 väylää kahdessa päivässä 8 hemmon voimin.

– Kevyttä pakkomiellettä lähentelevä rakkaus lajiin.


1 kommenttia:

Jarno Trogen | 20:28 08.09.2014

Jeah oon varmaan antanut hyvän esimerkin siitä mitä lapsien omistaminen aiheuttaa friban harrastamiselle. KADEHDITTAVAA perkele! Löydät mut ainakin lähes joka kerta takapenkiltä jos se mahdollistetaan. =)

Jätä kommentti