DiscGolfPark.net - Suomen suosituimmat frisbeegolfradat
InnovaStore.fi - Suomen suurin frisbeekauppa
"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Keinukallion frisbeegolfrata, "Keinis", "Keinari" | Kerava. Huom! 2. väylä eroaa ratakartassa olevasta. Lisätietoja väyläkuvauksessa.

Lue lisää

Kesällä 2007 perustettu rata sijaitsee vanhassa laskettelurinteen ympäristössä, josta johtuen osalla väylistä huimia korkeuseroja.

Loppuvuodesta 2010 radalle perustettiin uusi seura Frisbeegolf Club Keinukallio. Lisää tietoja seurasta löydät ratablogista. Ratablogista sekä seuran facebook-sivuilta löytyy myös muuta ajankohtaista tietoa sekä viikkokisojen ja erilliskisojen aikataulut.

Seuran aloittaessa radalla oli 9 väylää jotka olivat päässeet kasvamaan jo pahasti umpeen. Aktiivisella talkootoiminnalla kunnostettiin vanhat väylät pelikuntoon, mutta jo pian alettiin haaveilla laajemmasta uudistuksesta. Osa vanhoista suosikkiväylistä jäi käyttöön ja uusia suunniteltiin, ensin 12-13 väylän laajennuksella ja lopulta kesän 2013 aikana täydet 18 väylää näki päivänvalon.

Nykyään Keinukallio on yksi Etelä-Suomen ratojen helmistä. Väylät ovat erittäin monipuolisia ja haastavia ja testaavat pelaajan taitotason kaikki osa-alueet. Joillain saattaa olla vanhoja huonoja muistoja useamman vuoden takaa, mutta Keinukallio vuosimallia 2013 on täysin eri kaliiberin rata uusittuine tiipaikkoineen ja väyläopasteineen.

***

SEURAN JÄSENYYS

Frisbeegolf Club Keinukallio ry:n (FGCK ry) jäsenmaksu vuodelle 2014 on 12€ aikuiselle. Juniorien (v. 1995 tai sen jälkeen syntyneet) jäsenmaksu on puoleen hintaan, eli 6€.

Jäsenmaksu sisältää sekä FGCK:n jäsenmaksun, 10 € aikuiselta että Suomen Frisbeeliiton jäsenyyden, 2 € aik. (junioreilla vastaavat: 5€ ja 1€)

Seuran jäsenelle viikkokisamaksu on 2 € (ei-jäsenille 3 €, junioreille 1€), lisäksi ainoastaan jäsenet voivat ostaa 5 tai 10 viikkokisan sarjakortteja á 8€/15€. Jos kuulut jo toiseen seuraan, mutta haluaisit pelata useampia viikkokisoja Keinukalliossa näillä alehinnoilla, kannatusjäsenyys FGCK:ssa kustantaa tuon saman 10€, joka ei päätä huimaa, ja jonka nuo alehinnat maksavat nopeasti takaisin.

Jäsenet saavat lisäksi komean FGCK:n bägilätkän ja alennuksia useammasta frisbee-kaupasta! (Frisbeepoint, Innovastore.net ja Powergrip.fi) Kesän aikana järjestetään myös muutamia ainoastaan jäsenille avoimia kilpailuja ja tapahtumia, jotka ovat olleet hyvin suosittuja.

JÄSENMAKSULLA TUET KEINUKALLION RADAN YLLÄPITOA, TOIMINTAA JA SEN KEHITTÄMISTÄ – RATAA SIIS YLLÄPIDETÄÄN VAPAAEHTOISVOIMIN!!

Jäseneksi ilmoittautuminen:

Lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen fgclubkeinukallio@gmail.com:

- etu ja sukunimet
- täydellinen osoite
- puhelinnumero
- sähköposti
- syntymäaika
- sukupuoli
- mahdollinen PDGA-numero

- Kirjoita aihe-kenttään sanat jäsenyys ja oma etu ja sukunimesi.

- Jos haluat lisäksi A- tai B-lisenssin ilmoita myös se
sähköpostissasi

Kilpaileminen:

Suomen frisbeeliiton (SFL) järjestämiä kisoja on kauden mittaan useita kymmeniä ympäri Suomen. Lisäksi Suomessa ja euroopassa järjestetään euro- tai major-statuksella kansainvälisiä kilpailuja.
Näihin osallistumiseen vaaditaan jäsenyyden lisäksi joko A- tai B-lisenssi.

- A-lisenssi aik. 55 € / jun. 30 € (sisältää PDGA-jäsenyyden)
- B-lisenssi aik. 20 € / jun. 10

Lisenssiä EI siis tarvitse jos ei aio osallistua SFL:n tms. kilpailuihin!

Jos kilpaileminen kiinnostaa, käy tutustumassa vaihtoehtoihin alla olevasta linkistä ja ota yhteyttä meihin fgclubkeinukallio@gmail.com , niin kerromme lisää…

http://frisbeeliitto.fi/sfl/jasenyys/

Ajankohtaista

27.09.2013
FGCK Seuranmestaruuskisat 5.10.
Keinukallion frisbeegolfradan rakennustyöt ovat nyt valmiit. Radalla on 18 väylää, laadukkaat tekonurmitiipaikat (paitsi #18 vielä ... Lue lisää

23.08.2013
K.O. 2013 – Keinukallio Open
Keinukallion radalla järjestetään kilpailut tulevana viikonloppuna. Lisätietoja kilpailusta Suomen Frisbeegolfliiton sivuilta, sekä ... Lue lisää

28.06.2013
FGCK goes YouTube!
http://www.youtube.com/watch?v=MRWcRXXIUZM Lisää videoita seuraa myöhemmin. Etenkin 18-väyläistä rataa esittelemme ylpeänä kunhan se ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Keinukalliontie 47
  04250 Kerava


 • rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Useita

 • Suunnittelija

  Useita

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Kerava
  Kauppakaari 10 04200 KERAVA puh. 09-2745180

Väyläkuvaukset

Keinukallio, Kerava

Väylä 1

Pituus 87 metriä. Par 3

Vanha 8. Suora metsätunneli. Maa viettää oikealle, mikä saattaa saada kiekot pyörimään pitkällekin sinne suuntaan...

Väylä 2

Pituus 227 metriä. Par 4

Tii 1. väylän korin takana oikealla, n. 30m päässä. Pitkä väylä, koria ei näy tiille, eikä luultavasti vielä avauksenkaan jälkeen. Tiiltä katsottuna edessä näkyvän suuren kummun takana, vasemmalla puolella. Kyseisen kummun etuvasemmalla näkyvä suuri kuusi on mando, kierrettävä vasemmalta puolelta. VARO 3. VÄYLÄN PELAAJIA!

Väylä 3

Pituus 113 metriä. Par 3

Vanhan kakkosen tii on nyt kukkulan laella. Nyt saa tykittää!

Väylä 4

Pituus 62 metriä. Par 3

Uusi väylä on metsäpillien isä. Vasemmalla vaanii OB-oja. Alussa myös mando. Nyt pitäisi osata heittää suora.

Väylä 5

Pituus 121 metriä. Par 4

Vanha 3. Radan haastavimpia väylä, par nostettu neloseen. Tien linjaa loivasti vasemmalle ylös rinteeseen. Liian jyrkkä vasen päätyy umpimetsään, seiftaus kannattaa jos käsi ei riitä yläristeykseen. Kori erillisellä "terassilla" teeboxin tasosta erittäin paljon korkeammalla.

Väylä 6

Pituus 78 metriä. Par 3

Vanha 4. Vasen kaarre kumpareen toiselle puolelle. Ensin polkulinjaa mukaillen, sitten hieman jyrkemmin kaartaen. Kori ennen isompia puskia, hieman polun tasoa ylempänä. Ehdottomasti kannattaa käyttää spotteria.

Väylä 7

Pituus 110 metriä. Par 3

Radan jännittävimpiä väyliä. Riskiavaus täällä voi mennä TODELLA paljon pieleen. Avaus huipun alimmalta "tasolta", kori puiden suojaamana useita (kymmeniä) metrejä alempana. Birkku vaatii jo huippusuorituksen, kolmonen ihan otettavissa.

Väylä 8

Pituus 70 metriä. Par 3

"Peikkometsän" hämärissä vaaditaan tarkka heitto oikealle. Heität sitten annukkana tai forella, varo joutumasta vasemmalla puolella vaanivalle suolle. Liian ahneet heitot poimii oikeanpuoleinen kallio. Korista ei kannata myöskään lähestyä pitkäksi, tie on kohta jyrkänteen takana.

Väylä 9

Pituus 75 metriä. Par 3

Uusi väylä, "SuperG". Suora heitto TODELLA jyrkkään alamäkeen, kiekko pitäisi saada jäämään korikummulle. Keskellä väylää tuplamando, jonka missaaja joutuu Drop Zonelle. Koria ympäröivä oja ja tie on normaali OB.

Väylä 10

Pituus 128 metriä. Par 4

"Mastodontti" kohottaa taas sykettä, kyllä tämä liikunnasta käy. Ensin pitäisi päästä kallion päälle hyvän matkaa, sitten lähestyä korille joka on toisen kallion päällä. Birkkupaikoille pääsy kysyy jo kovaa kättä.

Väylä 11

Pituus 63 metriä. Par 3

Metsäväylää taas vaihteeksi ja himpun verran oikealle pitäisi taas päästä. Heitä fore tuplaa score, vai?

Väylä 12

Pituus 51 metriä. Par 3

"Holarihoukutin" jossa kori on korotettu. Ahneet saattavat joutua kauas tielle, feidaajat joutuvat myös puskaan. Juureen heitto ja helppo kakkonen vaikeampaa kuin luulisi.

Väylä 13

Pituus 112 metriä. Par 3

Vaikea par 3 jossa alkuun vaaditaan pitkä suora joka ei saisi pahemmin feidailla. Kori on jonkinverran väylää ylempänä ja muutaman havupuun suojelema.

Väylä 14

Pituus 152 metriä. Par 4

Jälleen pitkä ja vaikea jossa väylällä pysyminen on edelleen valttia. Ensin pitkähkö suora pätkä jonka päässä mando kierrettävä oikealta ennenkuin saa lähestyä korille paria vaihtoehtoista väylää pitkin.

Väylä 15

Pituus 131 metriä. Par 4

Kolmas pitkä putkeen. Pieneen alamäkeen ensin sweet spotille taitteeseen ja siitä on vielä toinen pitkä suora heitettävänä. Tiipaikalla mando joka estää suuruudenhullut pellon yli korille heitot.

Väylä 16

Pituus 71 metriä. Par 3

Mikä menee alas, sen täytyy tulla ylös - eikun miten se meni. Hyvä heitto pääsee linnuntietä suoraan korille, pelaaja saa kävellä hyvän matkaa alas ja takaisin ylös.

Väylä 17

Pituus 65 metriä. Par 3

Oikea dogleg-väylä se on miniatyyrikokoinekin sellainen. Mando estää metsän läpi seikkailut. Helppo kolmonen mutta birkkuun saa taiteilla, fakiirit tietävät kyllä salaiset temput tähänkin.

Väylä 18

Pituus 86 metriä. Par 3

Jos et saanut vielä tarpeeksesi korkeuseroista, tarjoaa viimeinen väylä kierroksen loppuun vähän lisää samaa herkkua. Kori kaukana alhaalla, ja kori on vielä vaikeassa paikassa kallion päällä. VARO #2 VÄYLÄN PELAAJIA

6 arvostelua radalle “Keinukallio

  Keinukalliosta ennakkoon saadut tiedot lisäsivät odotuksia radan suhteen. Ensimmäisen pelatun kierroksen jälkeen jäi radasta kuitenkin hieman ristiriitaiset tunteet. Muutaman mielestäni loistavan väylän (3, 7 ja 15) lisäksi radalta löytyi joitakin yleisarvosanaa laskevia väyliä, joilla kiekoistaan oli mahdollisuus ihan liian helppoa päästä eroon vaikkapa pienellä puuosumalla. Lisäksi sateinen kesäkuu paljasti koruttomasti radan muta-savisen pohjan monella väylällä. Kuitenkin lopulta plussalle jäävä pelikokemus ja suurimmat pisteet radan vahtelevuudesta ja korkeuseroista.

  Kiva rata, vain kakkosväylän löytyminen tuotti hankaluuksia, kun se ei enää olekaan kartan näyttämässä paikassa, vaan heittopaikka on nyt ykköskorin välitömässä läheisyydessä ja kori sijaitsee kukkulan, jolla kolmosväylän heittopaikka on, takana.

  Väylä #2
  Pituus 227 metriä. Par 4.

  Kartta päivittynee.

  Hyvä, monipuolinen rata, hienot maisematkin vielä. Väylä 4 on liian puustoinen, pitkälti tuurista kiinni tuleeko birdie vai koliseeko puuhun bogien arvoisesti, muuten väylät (muistaakseni) kaikki hyvin suunniteltuja. Isot korkeuserot lisää radan vaihtelevuutta.

  Varsin monipuolinen ja haastavakin 18-väylän rata. Korkeuseroja melko mukavasti. Uusi 227m kakkosväylä mukava lisä layoutiin. Ysiväylälle tarvittaisiin ehdottomasti opasteet edelliseltä korilta! Tämä rata ei kuitenkaan kuulu suosikkeihini kahdesta syystä: Sateella tai sateen jälkeen rinteet on liukkaita ja mutaisia ja – ennenkaikkea – radalla on liian helppoa hukata kiekkoja. Yksin en tätä rataa lähtisi kiertämään, koska spottaajaa tarvittaisiin useammallakin väylällä. Esim. 7- ja 9-väylillä kaartuvien kiekkojen laskeutumiskohdat voivat jäädä näkymättömiin. Lisäksi radalta löytyy joitain pöheikköjä, joista kiekon saa takaisin pelkällä tuurilla. Ainakin kahdesti saman kierroksen aikana oli oma kiekko hukassa ja puihinkin näkyi muilla jäävän kiekkoja. No, ainahan vikaa löytyy heittäjistäkin, mutta rata, jossa joutuu luopumaan kiekoistaan, ei suuremmin houkuta. EHDOTTOMASTI kaveri mukaan tälle radalle – yksin ei kannata!

  Ensimmäinen kierros keinukalliolla meni suhteellisen vaihtelevilla fiiliksillä. Vaikka ennakkoon lueskelin väyläopasteiden ja next-tee -kylttien olevan kunnossa oli väylien löytäminen välillä vaikeaa vaikka ratakartta oli apuna. Uutta kakkostiitä ei löytynyt joten heitettiin vanhalta, ysin tee löytyi 10min harhailun jälkeen, loput löytyikin suht kivuttomasti. Rata itsessään mukavan haastava, nelos väylä ehkä turhankin vaikea. Väylät kapeita ja ulkopuolella tiheää pöpelikköä monella väylällä. Rata ei päässyt lemppareiden joukkoon muttei huonoimpienkaan. Pelaan varmasti joskus uudestaan.

Vastaa