"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vesaniemi FBG – frisbeegolfhelmi Pirkanmaalla

8.6.2023 09:53

Frisbeegolfradat kävi selvittämässä kaupallisen yhteistyön merkeissä Virroilla Vesaniemessä, millainen rata on hyviä arvosteluja kerännyt Vesaniemi FBG ja erityisesti, millainen kohde se on matkailijan näkökulmasta.

Vesaniemi FBG:stä tuli yksi toimituksen lempiradoista. Jutusta selviää miksi.

Vesaniemi

Vesaniemi on Juha ja Päivi Salon omistama yksityinen majoitustila hieman Virtojen keskustasta pohjoiseen. Tien 66 varrella sijaitseva upea tila ja neljä vuokramökkiä sijoittuvat järven rannalle. Se on myös Juha Salon kotitila.

”Tontille kehitetty frisbeegolfrata on poikamme Mikael Salon suunnittelema 18-väyläinen frisbeegolfrata. Meillä on myös itse rakennettu 9-väyläinen pallogolfkenttä tontilla. Tontilla on paljon korkeuseroja ja monipuolista maastoa, joten halusimme tehdä myös laadukkaan kilpatason frisbeegolfradan.” Juha ja Päivi Salo kommentoivat.

Vesaniemi FBG frisbeegolfrata

Vesaniemi FBG

Aloitamme päivän pihaan pystyteltytä harjoitteluverkolta ja puttikorilta, jonka jälkeen siirrymme lopulta ykkösväylälle, toteamme heti tulleemme erilaiselle – muista Suomen radoista poikkeavalle frisbeegolfradalle.

Perustiedot

  • Nimi: Vesaniemi FBG
  • Päivämaksu: 5 euroa
  • Osoite: Liedenpohjantie 804, 34800 Virrat
  • 18 väylää
  • Par 60
  • Radan luokitus: AA1
  • Suunnittelija: Mikael Salo

Kierros alkaa mukavalla alamäkeen heitettävällä par4 liidätysväylällä, joka vetää paatuneenkin fribaajan hymyn huulille. Kun ensimmäinen väylä on pelattu, tajuamme vasta kuinka upeasta paikasta on kyse.

Aikaisemmin peltomaana ollut mäkinen alue on nykyään hieno pallogolfkenttä, jossa on myös noin puolet frisbeegolfin väylistä. Frisbeegolfaaja saa harvemmin nauttia näin hyvin hoidetusta nurmikosta, jota värittää hyvin säilytetyt puut ja monipuoliset korkeuserot. Ratasuunnittelussa on otettu hienosti mallia Yhdysvalloista nähtävistä radoista.

Vesaniemi FBG
Vesaniemi FBG – Väylä 2

Toinen väylä jatkuukin isännän vanhan kotitalon ohi metsän puolelle saariväylälle. ”Tämä väylähän on kuin suoraan Major-kilpailusta.” toteamme meidän mukana olevalle Juha Salolle. Alamäkeen heitettävä 90 metrinen heitto pitää saada jäämään OB-alueelle, jonka rajaa luonnon puro sekä toisella reunalla metsä.

Seuraavat väylät yllättävät edelleen meidät pelillisellä haasteella ja monipuolisella ratasuunnittelulla. Muutamat tiukat metsäväylät ja golfkentällä olevat avoimet väylät varmistavat radan monipuolisuuden. Yhdysvalloista tuttuja bunkkereita on myös hyödynnetty aukealla hienosti, joten aukealla olevat väylät vaativat myös tarkkuutta.

Tässä vaiheessa on selvää, että radalla helpottaa iso käsi, mutta myös alle 100 metriä heittävälle radalla on silti reilusti birdie-väyliä. Radalla riittää siis pelillisesti myös monipuolisuutta.

Ensimmäiset kahdeksan väylää lasketellaan alamäkeen, jonka jälkeen pääsemme kipuamaan ylös rinnettä, kohti parkkipaikkaa ja ”klubitaloa”, joka toki maalaishengessä on isäntäperheen kotitalo. Ylämäkeen heitettäviin väyliin on saatu pelillistä haastavuutta, jossa jätetään mukavasti valinnanvaraa myös pelaajalle.

”Olemme suunnitelleet, että voisimme tarjota jatkossa myös juotavaa ja syötävää pelaajille. 11 väylän jälkeen kuljetaan klubitalon ohi, jossa voisi tulevaisuudessa haukata välipalaa ja nauttia virvoketta ennen viimeisiä väyliä.” Päivi avaa suunnitelmia.

Vesaniemi FBG
Vesaniemi FBG – Väylä 12

Loput väylistä tarjoavat jälleen monipuolista haastetta heittäjälle autotien varrella ja golfkentän miljöössä. Tiukat metsärännit viestivät selvän linjan, jota pelaajalta vaaditaan birdien saamiseksi. Golfkentällä taas saa liidätellä kiekkoa vielä viimeiset kerrat ennen kierroksen päättymistä.

”Rata kehittyy koko ajan palautteen perusteella. Ylläpidämme ja hoidamme rataa itse. Siivoamme tonttia pikkuhiljaa ja kuuntelemme, miten saisimme tehtyä tästä vielä paremman pelaajille. Esimerkiksi uudistimme paria väylää viime syksynä saatujen palautteiden perusteella. Haluamme järjestää kilpailuita radalla.” Juha kommentoi radan kehitystä ja suunnitelmia.

Vesaniemi matkakohteena

Jo Vesaniemen upea frisbeegolfrata tekee siitä todella kiinnostavan matkakohteen, mutta myös muut aktiviteetit houkuttelevat pidemmälle reissulle Virroille. Tontilla on 10 euroa maksava 9-väyläinen golfkenttä ja jopa tenniskenttä innokkaille.

Heillä on myös reilusti majoitustilaa – neljä mökkiä järvenrannalla on jo varattu tämän kesän osalta, mutta vain 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee idyllinen Villa Keituri Virtain keskustassa, joka majoittaa frisbeegolfmatkailijat tänä kesänä. Villa Keituri on vanha pappila, jossa on tarjolla monipuolista majoitusta pienemmälle ja isommallekin ryhmälle. Varaa majoitus täältä.

Niin ja kävelymatkan päässä Villa Keiturista on myös 18-väyläinen Virtain frisbeegolfrata Pukkivuori DiscGolfPark ja laivaranta, josta löytyy ravintola.

Frisbeegolfradat.fi Instagramissa ja Facebookissa on käynnissä kilpailu 22.6. asti, jossa arvotaan ilmaiset pelioikeudet ja majoitukset neljälle! Osallistu arvontaan Facebookissa tai Instagramissa.

Juttu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Rentoutumaan.fi kanssa.


0 kommenttia:

Jätä kommentti