"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tampereelle aukeaa maailmanluokan frisbeegolfkeskus

31.5.2018 10:33

Tampereelle avataan maailmanluokan mitat täyttävä frisbeegolfkeskus sunnuntaina 1.7. Frisbeegolfkeskusta on suunniteltu vuodesta 2015 ja sen toteuttamisesta on vastannut Tampereen kaupunki. Frisbeegolfrata sijoittuu Ruotulan golfkentän ja Alasjärven väliin. Tampereen frisbeegolfkeskus on ensimmäinen täysimittainen frisbeegolfrata Tampereella.

Kaikille avoin avajaistapahtuma alkaa klo 12.00. Paikalla rataa avaamassa ovat frisbeegolfammattilaiset Simon Lizotte (GER) ja Nathan Sexton (USA), sekä frisbeegolfin hallitseva Euroopanmestari Leo Piironen (FIN). Tapahtumassa on mukana myös Tampereen Frisbeeseura edustajineen opastamassa lajiin ja näyttämässä frisbeegolfkeskusta vieraille. Tapahtumaan odotetaan satapäin yleisöä.

Heinäkuussa aukeava rata toimii SM-kisojen näyttämönä jo heinäkuun lopulla. Kuva: Eino Ansio / DiscGolfPark.

Tampereen frisbeegolfkeskuksen suunnittelusta ovat vastanneet Jussi Meresmaa ja Tommi Vesala. Rakennuttamisesta on vastannut Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö, rakentamisesta vastaa Tampereen Infra ja työt on toteuttanut Infran puitesopimuskumppani Hämeen Viherrakennus Oy. Rakennustöiden aikana lajin harrastajat ovat myös tehneet radan eteen mittavan määrän talkoita.

20-vuotisen urani aikana en ole ollut mukana yhtä merkittävässä rataprojektissa. Tämä on ensimmäinen todellinen frisbeegolfkeskus Suomessa. Suuri kiitos Tampereen kaupungille, joka uskoi visioon ja oli toteuttamassa tätä lajin tulevaa ”Mekkaa”. Keskus mahdollistaa tuhansien vieraspelaajien virran Tampereelle ja on riittävä myös MM-kisojen pitopaikaksi.”, kertoo radan vastaava suunnittelija Jussi Meresmaa.

Tampereen Frisbeeseuran puheenjohtaja Mikko Putaja on myös hyvillään uudesta radasta: ”Radan avauduttua harrastajien pitkäaikainen haave toteutuu. Samalla vuosien määrätietoinen työ lajin edistämiseksi Tampereella palkitaan. Kiitos Tampereen kaupunki yhteistyöstä, ja mahtavasta liikuntapaikasta.

Radaan monien haastavien elementtien joukkoon lukeutuvat myös vesiesteet, jotka tuovat oman näyttävän lisänsä radalle. Kuva: Eino Ansio / DiscGolfPark.

Tulossa oleva rata löytyy jo FGR:n sivuilta. Voit seurata radan tiedotusta radan sivujen kautta, sekä myös sen facebook-sivuilla.

Frisbeegolf on noussut nopeasti suosituksi kesälajiksi Suomessa. Harrastajia on jo yli 100000 ja ratoja yli 600. Tampereen alueella on arvioiden mukaan
3000–5000 lajin harrastajaa. Vuonna 2013 Tampereella toteutettiin frisbeegolfin olosuhdekartoitus, missä todettiin puutteita suorituspaikoista. Tämän selvityksen pohjalta aloitettiin suunnittelemaan Tampereelle ensimmäistä täysimittaista frisbeegolfrataa. Tampereen Frisbeegolfkeskus on ensimmäinen kansainväliset mitat täyttävä 27-väyläinen harjoitus- ja kilpailukeskus Suomessa.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DiscGolfPark.


0 kommenttia:

Jätä kommentti