"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Miten heitetään birdie jokaiselle European Openin väylälle?

19.7.2023 12:15

European Open kilpaillaan 20.-23.7.2023 Nokian frisbeegolfradasta rakennetusta radasta. Rata tunnetaan kansainvälisesti nimellä ”The Beast”.

Mutta voiko huippuvaikeaa rataa pelata täydellisesti, eli heittää birdie jokaiselle väylälle? Fribakansana tunnettu kaksikko Aarne Ahvenainen ja Esa Salonen lähtivät yrittämään täydellistä suoritusta The Beastilla. ”How to birdie every hole?” videosarjan The Beast -versio julkaistiin keskiviikkona Fribakansan Youtube-kanavalla.

Mikä on Fribakansa ja mistä se on saanut alkunsa?

Fribakansa tunnetaan siis erityisesti Youtube-kanavastaan. Kaikki lähti siitä, kun Aarne osti kameran ja pyysi Esaa kuvaamaan frisbeegolfvideoita Vesalan monttuun. He halusivat tehdä Vesalan montulle esittelyvideon. ”Totesimme, että olemme melko hyviä frisbeegolfissa, joten miksi emme koittaisi heittää birdietä jokaiselle väylälle.” Kaksikko kertoi toimitukselle.

Näin syntyi ”How to Birdie Every Hole” -konsepti.

Kun video heti ensimmäinen video sai suosiota Youtubessa, syntyi ajatus Fribakansasta ja videoiden tekemisestä laajemminkin muillakin haastavilla radoilla Suomessa.

Kaikkiaan kaksikko on tehnyt How to Birdie Every Hole -oppaan lähes viidellekymmenelle haastavalle radalle Suomessa.

European Open – The Beast

Ainoastaan siitä puhuminen aiheuttaa kylmiä väreitä.

Aarne Ahvenainen, Fribakansa

Mikä tekee Beastista ainutlaatuisen radan, joka houkuttelee vuosi toisensa jälkeen huippupelaajat Nokialle? ”Beast on jollain tavalla majesteettinen rata. Ainoastaan siitä puhuminen aiheuttaa kylmiä väreitä. Kaikki elämykset, tapahtumat, kamppailut ja fanit… Ja millä muulla radalla jännitys pysyy tällä tavalla viimeisille väylille asti?” Aarne hehkuttaa.

Molemmat herrat ovat vielä kisanneetkin radalla European Openissa, joten he tietävät mistä puhuvat.

”Beast on tosi haastava rata. Kaikista radoista puhutaan, että ne ovat monipuolisia, mutta Beast on sitä oikeasti. Jokainen heitto ja väylä on niin erilainen, että sitä ei voi uskoa. Beastilta ei löydy mitään lepoväyliä, jossa voisi huokaista hetkeksi.” Aarne avaa Beastia.

Valitettavasti Aarne joutui jäämään kotiin lepäämään, joten Esa pääsi itse haastamaan Beastin. ”Vaikeimmat väylät ennakkoasetelmissa olivat väylät 11 ja 17. Väylällä 11 pitää heittää 140 metrin hyzer-heitto. Väylä 17 on taas hieman alamäkeen, joka vaatii lähes 140 metrisen kämmenheiton jyrkkään rinteeseen, johon kiekon jättäminen on vaikeaa.” Esa analysoi.

Esa Salonen Beast European Open
Fribakansan Esa Salonen Beastin väylällä 17. Kuva: Fribakansa

”Monesti meillä on käynyt sillä tavalla, että ennakkoasetelmissa vaikein väylä vaatii lopulta vähän heittoja. Nyt väylällä 17 kävi siten. Sain sen ykkösellä purkkiin.” Esa hehkuttaa. ”Väylällä 11 saikin sitten heittää useamman kiekon, että siihen sai birdien.” Esa nauraa.

Katso Fribakansan video täältä:

Fribakansan tulevaisuus

Fribakansa on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti. ”’How to Birdie Every Hole’ videot tulee jatkumaan tuttuun tapaan, mutta teemme jatkossa myös erilaista sisältöä. Riippuu pitkälti yleisön palautteesta. Tehdään sitä, mitä kansa toivoo.” Aarne avaa lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Tutustu Fribakansan muihin videoihin heidän Youtube-tilillään tai nettisivuilla.

Seuraa European Openia 20.-23.7.2023 Frisbeegolfmedian sivuilla. Frisbeegolfmedia on European Openin virallinen mediakumppani ja uutisoi kaiken European Openista.


0 kommenttia:

Jätä kommentti