"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Viikonlopun ratabongausvinkit

16.9.2016 13:16

Syksyinen katsaus tänä vuonna valmistuneisiin ratoihin on edennyt jo toiseen osaansa. Tällä kertaa esittelyvuoroon pääsee viisi keskenään varsin erilaista rataa eri puolilta Suomea.

 Itä-Suomen radoista vuoron saa tällä kertaa Enonkoski DiscGolfPark. Enonkosken ensimmäinen rata on yltää luokitukseen A1, kun väyliä radalta löytyy täydet 18. Väyläpituuksiltaan rata ei Suomen kärkeä havittele, mutta pururataa myötäilevällä radalla saa olla tarkkana heittojensa kanssa pysyäkseen väylillä ja mukaan mahtuu myös kaksi par 4 -väylää. Radan maastosta löytyy myös korkeuseroja ja muutama väylä ovat muita selvästi avoimempia, joten kyseessä on varmasti heittämisen arvoinen ja monipuolinen rata.

 Pirkanmaalle on tänä vuonna valmistunut useampikin uusi rata ja niistä yksi on Lempäälässä sijaitseva Hakkari DiscGolfPark. Hakkarinkin rata kulkee ulkoilureittien läheisyydessä ja vaatii heittäjiltä varmasti tarkkuutta. Yhdeksänväyläiseltä radalta löytyy ainoastaan par kolmosia, mutta niistä osa yltää pituudeltaan kuitenkin yli sataan metriin, joten ihan pelkkä neppailurata ei ole kyseessä.

 Pernå Discgolf sijaitsee Loviisassa ja on tänä kesänä laajentunut viisitoistaväyläiseksi radaksi. Pernajan rata ei ole ihan tyypillinen suomalainen metsärata, vaan rata on osittain peltorata, joten maasto on varmasti vaihtelevaa. Rata on saanut arvostelijoiltaan kiitosta haastavuudesta, joten ainakin kokeneempien pelaajien kannattaa käydä bongaamassa Pernå Discgolf. Pernån lisäksi Loviisasta löytyy myös arvostelujen perusteella Suomen rataeliittiin kuuluva A1-luokituksen 18-väyläinen Loviisan frisbeegolfrata, joten Loviisassa on potentiaalia vaikka koko päivän frisbeereissulle.

 Käyrälampi DiscGolfPark täydentää Kouvolan ja Kymenlaakson kattavaa ratatarjontaa 18-väyläisellä AA1-luokituksen radalla. Käyrälammen rata on kerännyt jo tähän mennessä useamman arvostelun fgr.fi:ssä ja rataa on kehuttu paljon. Radan suunnittelun on hoitanut Pasi Koivu ja sen ylläpidosta vastaa paikallinen seura Kouvolan Lentävät Lautaset ry, joten radan pitäisi pysyä hienossa kunnossa jatkossakin. Käyrälammen radalta löytyy vaihtelevan pituisia metsäisiä väyliä, jotka vaativat erilaisten heittolinjojen hallintaa. Radalta löytyy peräti viisi par nelosta, joten myös pitkistä heitoista on varmasti hyötyä.

 Viimeisenä esittelyvuorossa tällä viikolla on Jämsästä löytyvä Lamminsuo DiscGolfPark. Lamminsuo DiscGolfPark on keskellä Jämsää sijaitseva yhdeksänväyläinen puistorata. Keskimäärin väylät ovat hieman alle satametrisiä ja väylät eivät toista itseään, vaikka puistosta tilaa löytyykin. Puistoradoille ominaiseen tapaan radalla täytyy olla tarkkana, koska puistossa liikkuu myös muita ulkoilijoita. Lamminsuon ratakin on saanut jo tämän kesän aikana arvostelijoiltaan kiitosta, joten jos suunnitteilla on frisbeegolfreissu Keski-Suomeen, kannattaa Lamminsuo DiscGolfPark lisätä ilman muuta bongattavien ratojen listalle.

Kuva © Eino Ansio / Innova Champion Europe.


0 kommenttia:

Jätä kommentti