"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

European Pro Tourin Estonian Open virolaisjuhlaa – Paul McBethille kylmää kyytiä

4.6.2023 21:53

European Pro Tourin kolmas osakilpailu Estonian Open kilpailtiin viikonloppuna Virossa. Kilpailu päättyi virolaisjuhliin, kun virolainen voitti sekä avoimen, että naisten luokan kilpailut.

Mauri Villman jatkaa vakuuttamistaan

Virolainen Mauri Villman otti jopa ylivoimaisen voiton tuloksella -32. Kolmipäiväisen kilpailun hurja viimeinen kierros siivitti Villmanin kuuden heiton turvin voittoon. Toiseksi ylsi niin ikään hyvän viimeisen kierroksen ansiosta Ville Ahokas (tulos -26). Kolmannen sijan jakoivat Severi Saviniemi ja Mikael Häme tuloksella -24.

Maailman paras frisbeegolfaaja jäi telineisiin

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Paul McBethin läsnäolo teki kilpailusta äärimmäisen kiinnostavan. Lähes kaikki maailman parhaat pelaajat kiertävät Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Touria lähes koko vuoden ajan. Paul McBeth teki talvella monia hätkähdyttäneen päätöksen kilpailla Euroopassa lähes kahden kuukauden ajan. McBeth voitti mm. viime vuonna maailmanmestaruuden, joten ei ole kyse mistään hiipuvasta tähdestä.

Estonian Open oli Paulin ensimmäinen kilpailu Euroopassa, mutta siitä tuli pelillisesti todellinen pannukakku. McBeth tuskaili heittonsa kanssa niin pahasti, että hän jäi lopulta sijalle jaettu 31 tuloksella -12.

Frisbeegolfissa käytetään varsin monimutkaisella laskukaavalla toimivaa rating-järjestelmää, jonka avulla eri kierroksia voidaan verrata keskenään. Paulin toinen kierros oli ratingin mukaan huonoin kierros, jonka hän on pelannut yli kymmeneen vuoteen. Paul pelaa seuraavan Euroopan kilpailunsa ensi viikonloppuna Kroatiassa.

Naisissa upea nousutarina

Virolainen Teele Toomsalu nousi yllätysvoittajaksi naisten kilpailussa tuloksella +2. Teele pääsi karsinnan kautta ylipäätään kilpailemaan viikonloppuna ja nousi sensaatiomaisesti viimeisillä väylillä voittajaksi. Tunteikkaana kilpailun jälkeisessä haastattelussa esiintynyt Teele ei voinut uskoa tapahtunutta.

Toiseksi sijoittui Anneli Tõugjas-Männiste, joka jäi viimeisillä väylillä Toomsalun taakse tuloksella +3. Kolmanneksi sijoittui niinikään virolainen Kaidi Allsalu.

Suomalaiset Tinja Väisänen (+17) ja Silva Saarinen (+18) jäivät sijoille 7 ja 8.

European Pro Tour jatkuu ensi viikonloppuna Nokia Openilla Nokian tunnetulla ”The Beast”-radalla, jossa on käytössä paljon Nokian DiscGolfParkin väyliä. Nokia Openia voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta ja live-tuloksia UDisc Live-palvelusta. Lisää kiertueen aikataulusta voit lukea kiertue-ennakostamme.

Lisää aiheesta Frisbeegolfmedian uutisesta.0 kommenttia:

Jätä kommentti