"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Konopiště Open alkaa huomenna – Mukana kovin kattaus koskaan

11.7.2018 08:56

Tšekissä torstaina starttaava Konopiště Open on ensimmäinen PDGA Major -tapahtuma, joka pidetään Euroopassa Pohjoismaiden ulkopuolella. Tapahtumapaikkana on upea Konopiště -linnapuisto, joka tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön frisbeegolfturnaukseen. Pelattava Franz Ferdinand -rata on eittämättä yksi pisimmistä ja vaativimmista radoista koko Euroopassa.

Aiemmin DGWT:n osakilpailuna tunnettu Konopiště Open on nelipäiväinen kilpailu, joka käydään 12.-15.7.2018. Tässä vuoden ensimmäisessä PDGA Major -tapahtumassa kaikki rekisteröityneet pelaavat kolme kierrosta; yhden per päivä. Top-50% jatkaa sunnuntain finaalikierrokselle. Vuoden 2018 Konopiště Openin yhteydessä on myös Konopiště Challenger -tapahtuma, joka on suunnattu amatööripelaajille.

Yleisöä tullaan näkemään myös tänä vuonna sankoin joukoin paikan päällä seuraamassa. Kuva: Eino Ansio

McBeth löysi McBeast -moodin juuri sopivasti

Ällistyttävän, ESPN -urheilusivustollekin päätyneen kierroksen heittänyt Paul McBeth löysi niin kutsutun McBeast -moodiinsa juuri sopivasti menneenä viikonloppuna. McBeth heitti 18 väyläisen radan 18 alle par -lukeman.

Disc Golf Pro Tour – Great Lakes Openin toinen kierros toi McBethille 1108 taikapistettä ja totta kai myös voiton.

Jomez Productionsin kuvaama kooste ESPN:n nettisivuilla.

McBeast -mode ON or OFF? Kuva: Eino Ansio

Wysockilla alla kolme perättäistä voittoa

Hallitsevalla Konopiště Open -mestarilla Ricky Wysockilla on voittosuma meneillään. Kolme voittoa putkeen kauhonut Wysocki on varteenotettava voittajasuosikki myös vuonna 2018.

Kaksi viimeisintä voittoa on tullut Suomesta ja Ruotsista.

Vuoden 2017 Top-3. Kuva: Eino Ansio

Ei pidä unohtaa myöskään näitä herroja

Kaikki Konopiště -mestarit ovat tänä vuonna koolla. Vuonna 2015 voittoon heitti tanskalainen Karl Johan Nybo. Vuonna 2016 mieleenpainuvan unelmavoiton otti saksalainen Simon Lizotte.

Vähällä huomiolla ollut Will Schusterick otti voiton erinomaista kautta pelaavasta Eagle McMahonista menneenä viikonloppuna Innova Baltic Tour Pärnu Open 2018 -tapahtumassa. Eroa herroilla oli lopulta vain heiton verran, kun McMahon painoi vikalle kierrokselle hieman kaasua.

Simon voitti vuonna 2016 vasta ratkaisupeleissä. Kuva: Eino Ansio

Konopiště Open kilpailijalistoilta löytyy myös nimet Seppo Paju, Teemu Nissinen, Jalle Stoor, Gregg Barsby, Nate Sexton, Avery Jenkins, Paul Ulibarri, Leo Piironen, sekä monet muut, jotka voit käydä itse lukaisemassa täältä.

Naisissa tasaista vääntöä

Viikonloppuna Skellefteå Openissa sudden death -voiton Paige Piercestä, Catrina Allenista ja Kristin Tattarista ottanut Eveliina Salonen on löytänyt pelivireensä. Salonen sijoittui vuonna 2017 Tšekissä toiseksi.

Valkeakosken lahja frisbeegolfmaailmalle. Kuva: Eino Ansio

Viime vuonna Konopiště Openin voittoon heitti naisissa Vanessa Van Dyken. Van Dyken löytyy myös tänä vuonna Franz Ferdinand -rataa kiertämästä, kuten löytyy myös Eurooppaa kiertävä jo mainittu Allen, Tattar ja suomalaisista muun muassa Henna Blomroos. Naisten luokassa on yhteensä 16 kilpailijaa.

Vanessa Van Dyken heitti voittoon vuonna 2017. Kuva: Eino Ansio

Vinkit vuoden 2018 Konopiště Openin seuraamiseen

Konopiště Openin kotisivuilta löytyy viimeisimmät uutiset ja aikataulut. Tulospalvelu Disc Golf Metrixissä ja tapahtuman PDGA -sivut löytyy tästä.

The SpinTV:n Youtube -kanava näyttää kierroskohtaiset videot miesten avoimesta luokasta, sekä naisten kärjen viimeisen kierroksen.

Konopiště Openin Facebook -sivua ja Instagram -tiliä kannattanee seurata lisämateriaalin toivossa.

FGR:n toimitus seuraa ja raportoi Konopiště Openin tapahtumia koko loppuviikon ajan.

Artikkelikuva: Eino Ansio0 kommenttia:

Jätä kommentti