"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Salonen voittoon! Eveliina päihitti Catrinan, Paigen ja Kristinin sudareilla

9.7.2018 14:59

EuroProTourin kolmas osakilpailu käytiin viikonloppuna Ruotsissa. Kolmepäiväinen Skellefteå Open keräsi kilpailijoita laajasti myös Ruotsin ulkopuolelta. Suomalaisedustus oli hyvin kattava ja Suomessakin vierailleet yhdysvaltalaiset lähtivät myös naapurimaahan kisailemaan.

Naisten avoimessa luokassa neljä heitti tasatulokseen

Uskomattoman tiukka kolmen päivän taisto sai mielenkiintoisen lopun naisten avoimessa luokassa. Paige Pierce ja Eveliina Salonen kirivät viimeisellä kierroksella Catrina Allenin ja Kristin Tattarin kiinni, jolloin jopa neljän naisen ratkaisupelit ykkössijasta olivat osa todellisuutta.

Tulokseen 197 (+8) heittäneet naiset aloittivat lisäväylien pelaamisen 350 metriseltä väylältä numero 1 (par 6). Tattar ja Pierce putosivat ykkössijan tavoittelusta tällä väylällä, jolloin par -tulokseen väylän pelanneet Salonen ja Allen jatkoivat kaksin taistelua.

Seuraavana vuorossa oli kuumottava, mutta lyhyt saariväylä numero 2. Salonen avasi lyhyeksi, eikä Allenkaan osunut saareen, joten drop zone kutsui molempia. Sekä Salonen että Allen hakivat DZ:lta puttia sisään, eikä se kaukana ollut kummallakaan, kun molemmat ottivat laiteosuman. Bogeyt korttiin ja matka jatkui väylälle numero 3.

Salonen piti päänsä kylmänä ja otti lopulta voiton Allenista tällä kolmannella lisäväylällä. 174 metriseltä par 4 -väylältä helpon näköinen birdie Eveliinalle ja juhlat saivat alkaa. Salonen voitti toisen osakilpailun putkeen ja pitää EuroProTourin kärkeä 290 yhteispisteellään. Tattar toisena ja Hannele Määttä kolmantena.

Salonen voitti jälleen. Kuva: Eino Ansio / DGWT

Miesten avoimessa luokassa ei aivan yhtä jännää

Eurooppa on kohdellut Ricky Wysockia hyvin. Suomessa voitto Tyynestä alle ja nyt Ruotsista kirkkain pysti matkaan. Skellefteå Openin voitto oli Wysockille jo kolmas voitto putkeen. Wysocki heitti kolmen kierroksen yhteistulokseksi 164 (-25).

Toiseksi heitti toinen yhdysvaltalainen, Devan Owens, tuloksella 167 (-22). Kolmanneksi sijoittui ruotsalainen Emil Dahlgren, joka jäi kahden heiton päähän toisesta sijasta. Gregg Barsby neljäs ja Philo Brathwaite viides.

Paras suomalainen oli tällä kertaa Teemu Nissinen tuloksella 175 (-14). Tuloksella irtosi kuudes sija. Juho Parviainen heitti seitsemänneksi yhdessä Mikael Räsäsen kanssa.

Wysockille jo kolmas perättäinen voitto. Kuva: NBDG / Marika Salmi

Räsäsellä unelmastartti

Vasta 16 -vuotias frisbeegolflupaus Mikael Räsänen aloitti Skellefteåssa jäätävästi. Bogey-free, 51 (-12) heiton kierros takasi junnulle kärkisijan ensimmäisen kierroksen päätteeksi yhdessä Wysockin kanssa.

Toiselle kierrokselle muut kärkikorttiin yltäneet olivat Owens ja Barsby, joten kovaan seuraan pääsi Räsänen.

Räsäsestä kuulemme vielä. Kuva: SFL / Vuorelan Veikot

Miesten avoimen luokan EuroProTourin kärkeä pitää tällä hetkellä Gregg Barsby. Mikael Räsänen toisena ja Teemu Nissinen kolmantena. Mitä vain voi vielä sattua, kun viimeinen osakilpailu, The Open, käydään 20.-22.7. Ruotsin Alessa.

Kaikki Skellefteå Openin väyläkohtaiset tulokset voit käydä kurkkimassa täältä. Ratingit ja kierrostulokset löytyy tutusti PDGA:n sivuilta. Kuvia mm. SO Disc Golfin Facebook -sivulla.

Artikkelikuva: Kajsa Wickström1 kommenttia:

Konopiště Open alkaa huomenna – Mukana kovin kattaus koskaan - Frisbeegolfradat.fi | 08:57 11.07.2018

[…] Skellefteå Openissa sudden death -voiton Paige Piercestä, Catrina Allenista ja Kristin Tattarista ottanut Eveliina […]

Jätä kommentti