Powergrip Pro Tourin mestarit selvillä

18.9.2017 15:11

Suomalaisen Powergrip Pro Tourin neljäs ja samalla kauden viimeinen osakilpailu käytiin menneenä viikonloppuna 16.-17.9.2017 Siilinjärvellä, Tarinalaakso Disc Golf -radalla. Kaksipäiväinen kilpailu sisälsi kolme kierrosta 19 väyläisellä radalla ja sen järjesti Vuorelan Veikot. Viikonlopun päätteeksi koko Pro Tourin mestarit ja muut sijoitukset olivat selvillä.

Avoin luokka aloitti lauantaina vauhdikkaasti isoillakin miinuslukemilla. Kaverukset Jukka Leinonen ja Matias Söderström jakoivat ensimmäisen sijan tuloksella 51 (-10), kun Väinö Mäkelä seurasi kahden heiton päässä ja nippu muita kilpailijoita kolmen heiton päässä.

Toisella kierroksella Mäkelä lisäsi panoksia ja heitti viikonlopun parhaan kierrostuloksen 48 (-13), joka nosti hänet ensimmäiselle sijalle. Söderström piti toista sijaa toisen kierroksen päätteeksi ja Leinonen jakoi kolmannen sijan Leo Piirosen kanssa. Kaikilla sijoituksilla oli eroa vain yhden heiton verran.

Viimeisellä väylällä voittoon

Helpolla ei voitto tässäkään osakilpailussa irronnut. Leinonen kiri Mäkelän kiinni viimeisellä kierroksella hienolla 49 (-12) heiton tuloksella. Mäkelä voitti lopulta yhdellä heitolla ottaessaan viimeisellä väylällä birdien korttiin. Mäkelän lopputulos kolmen kierroksen jälkeen 151 (-32) ja Leinosen täten 152 (-31). Kolmanneksi avoimessa sarjassa sijoittui Piironen tuloksella 154 (-29).

Avoimen luokan voittajat viimeisessä osakilpailussa. Kuva: Vuorelan Veikot / SFL.

Blomroos jälleen naisten luokan voittajaksi

Naisten avoimessa luokassa Henna Blomroos oli jo aiemmin varmistanut koko kiertueen voiton, mutta hän kävi silti vielä ottamassa yhden osakilpailun. Blomroosin kierrokset olivat tasaiset 62, 59 ja 61 heittoa, mikä riitti yhdeksän heiton turvin voittoon. Kolme kierrosta Blomroos pelasi yhden alle par -lukeman.

Toiseksi naisissa sijoittui kokenut Hannele Määttä, jonka lopputulos kolmelta kierrokselta oli 191 (+8). Kolmanneksi heitti Anna-Sofia Haipus, jolle toinen kierros (+12) tuotti vaikeuksia. Haipuksen lopputulos kolmelta kierrokselta oli 200 (+17) heittoa.

Naisten avoimen luokan voittajat Siilinjärvellä. Kuva: Vuorelan Veikot / SFL.

Miehet-40 luokassa tuttu kasvo ykköspallilla

Miehet-40 luokassa Marko Hämäläinen voitti lopulta kolmen heiton erolla tuloksella 167 (-16). Toiseksi sijoittunut Teemu Holappa käväisi ykköspaikalla kolmannella kierroksella, mutta sai tyytyä hopeaan. Kolmanneksi Siilinjärvellä pelasi eaglen siivittämänä Jani Winterhalter tuloksella 174 (-9).

Marko Hämäläinen väylällä 11. Kuva: Vuorelan Veikot / SFL.

Naiset-40 luokassa sudaroitiin

Naiset-40 luokassa osakilpailun voittaja selvitettiin ratkaisupelien kautta. Kristiina Sylman ja Riitta Savolainen pelasivat kolme kierrosta tasatulokseen 218 (+35). Heti ensimmäisellä sudariväylällä Sylman ratkesi voittajaksi. Osakilpailun kolmanneksi heitti Riina Kotamäki, joka jäi viisi heittoa Sylmanille ja Savolaiselle.

Muut senioriluokat

Markku Tohni kilpaili viikonlopun yksinään miehet-60 luokassa ja luonnollisesti voitti. Miehet-50 luokassa sen sijaan taisteltiin vielä kunnolla Janne Sandholmin ja Ville Kotamäen jakaessa ensimmäisen sijan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kotamäki otti johtoaseman toisen kierroksen päätteeksi, mutta tipahti kolmannella kierroksella sijalle kolme. Sandholm sijoittui toiseksi ja ensimmäiseksi kiri upealla 55 (-6) kierroksella Jari Niskanen.

Tarinalaaksoa parhaimmillaan. Kuva: Vuorelan Veikot / SFL.

Koko Pro Tourin voittajat kaudella 2017

Powergrip Pro Tour koostui neljästä kaksipäiväisestä osakilpailusta. Kiertueen kunkin luokan voitti eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Yhteispisteisiin laskettiin jokaisen pelaajan kolme parasta kilpailua.

Seppo Paju ei osallistunut viimeiseen osakilpailuun, mutta hän voitti avoimen sarjan kiertueen. Väinö Mäkelä kiri kiertueen toiseksi osakilpailuvoiton turvin. Kolmanneksi sijoittui Leo Piironen ja neljänneksi Jukka Leinonen.

Hallitseva Suomen mestari ja Powergrip Pro Tour voittaja Seppo Paju. Kuva: Jari Huotari / SFL.

Kuten aiemmin tuli jo mainittua, niin Henna Blomroos voitti naisten avoimen kiertueen tänä vuonna. Vanessa Van Dyken tuli toiseksi ja Hannele Määttä kolmanneksi. Neljänneksi heitti nuori lupaus Anna-Sofia Haipus.

Naiset-40 luokassa voittoon heitti Kristiina Sylman. Riina Kotamäki sijoittui toiseksi ja Riitta Savolainen kolmanneksi.

Miehet-40 luokan voitti Marko Hämäläinen. Ville Piippo toinen ja Erkka Leivo kolmas. Miehet-50 luokan voittajaksi kruunattiin Jari Niskanen. Toiseksi sijoittui Ville Kotamäki ja kolmanneksi Janne Sandholm. Miehet-60 luokan voitti kirkkaasti Markku Tohni. Toiseksi heitti Jouko Rosenqvist ja kolmanneksi Björn Lindholm.

Kiertuepokaalit. Kuva: Vuorelan Veikot / SFL.

Osakilpailun tulokset nähtävillä täällä. Koko kiertueen tulokset nähtävillä täällä.

Suomen frisbeegolfliiton Pro Tour saa jatkoa jälleen ensi vuonna.

Artikkelikuva: Vuorelan Veikot / SFL.