"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Urheilupuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Paavo Nurmi -stadionin rata sijaitsee Turun ytimessä. Rata on päivitetty uuteen uskoon kaudelle 2012, ja nyt rata soveltuu hyvin lajiin tutustmiseen ja koululiikuntaan. Alueella liikkuu myös paljon muita käyttäjiä, joten varmista aina, että väylä on vapaa.

Lue lisää

Urheilupuiston rata soveltuu ensikosketukseksi lajin pariin, mutta ensimmäisen väylän lampi voi kiekon viedessään viedä myös peli-ilon, joten hyvä vaihtoehto on aloittaa ensimmäisellä kerralla kakkosväylältä. Ykkösväylä on mittaluokassaan varmasti Suomen hienoimpia väyliä. Samoin 8-väylän lampi saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia.

Urheilupuistossa pelatessa on tärkeää muistaa, että alueella on paljon muita liikkujia. Koska frisbeegolfrata kulkee julkisilla alueillta, heittäjän tehtävänä on varmistaa, että väylällä ei ole muita ihmisiä ja heittäminen on turvallista.

Ajankohtaista

18.05.2010
Urheilupuiston turvallisuus
Turun Sanomissa oli tänään – aiheesta – mielipidekirjoitus Urheilupuiston frisbeegolfradasta. Kirjoittajan lasten viereen ... Lue lisää

26.03.2010
Tapahtumia
Urheilupuistossa pelaamista harkitessa, kannattaa selvittä ensin, onko siellä jokin tapahtuma. Pahimmillaan urheilupuisto on niin ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Paavo Nurmen puistotie 11
  20810 Turku


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2003

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Juho Rantalaiho

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Megastore Länsikeskus
  Viilarinkatu 10 20320 TURKU puh. 02-4120100

  Megastore Hansa
  Eerikinkatu 15 20100 TURKU puh. 02-2335222

Väyläkuvaukset

Urheilupuisto, Turku

Väylä 1

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä toivottaa pelaajan tervetulleeksi tarjoamalla lammenylityksen. Lammenylityksen lisäksi tulee osua matalaan aukkoon, jonka takana kori näkyy. Avauksen osuessa nappiin, birdie mahdollinen, muutoin pariin riittää tekemistä.

Väylä 2

Pituus 55 metriä. Par 3

Jyrkkään ylämäkeen heitettävä lyhyehkö väylä, joka monelta vaati kuitenkin draiverin käyttöä. Hyväkin avaus saatetaan palkita taidokkaalla rollilla takaisin jalkojen juureen. Lisäksi kori sijaitsee jyrkkäreunaisen kummun päällä, joten hyvä avauskaan ei takaa mitään.

Väylä 3

Pituus 73 metriä. Par 3

Kenties radan epämiellyttävin väylä, silti haastava. Raffia on joka puolella, paitsi metrin levyisellä väylällä ja korin ympärillä. Raffi on ruusunpiikkejä, joten tällä väylällä on hyvä pysyä, tai heittää suoraan griinille.

Väylä 4

Pituus 64 metriä. Par 4

Kinkkinen anhyzer-väylä, jolla hyvät heitot usein valahtavat korin takana olevaa jyrkännettä pitkin alas, ja vähän ujommat heitot jäävät lyhyeksi, jolloin jyrkänne vaanii korin takana. Vaikeahko, mutta palkitseva birdie huolimatta väylän lyhyydestä.

Väylä 5

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä pelataan alamäkeen kapeasta aukosta kohti näyttävää nurmigriiniä. Välissä kulkee kulkuväylä, joten varmista AINA ennen heittoasi, ettei ulkopuolisia ole väylällä. Oman mielenkiintonsa väylään tuovat vasemmalla alhaalla sijaitsevat tenniskentät, jotka ovat luonnollisesti ob-aluetta.

Väylä 6

Pituus 69 metriä. Par 3

Ennen heittoasi joudut valitsemaan mitä reittiä käytät, muutoin saatat joutua pahaankin pulaan. Kori sijaitsee vaikeasti saavutettavalla griinillä, jonka oikealla puolella suuret pajupuskat estävät hyzerit, ja lisäksi griini viettää jyrkästi vasemmalle, joten jos osaat kämmenheiton, käytä sitä tällä väylällä.

Väylä 7

Pituus 77 metriä. Par 3

Puskan suojista puskaan suojiin, välissä nurmiväylää. Kuulostaa helpohkolta, mutta liian ahnaasti korille suuntautuvat heitot rankaisevat ylikääntyessään paljon. Lisäksi lähestymisen tulee olla tarkka, jottei joudu puttaamaan puskasta.

Väylä 8

Pituus 89 metriä. Par 3

Pienen siirtymän jälkeen päästään takaisin kallioalueelle. Radan pisin väylä heitetään kiekkoja ja pelaajien hermoja hajottavaan ylämäkeen. Paikoitellen yli miehen korkuiset lohkareet vaikeuttavat kiekon kulkua. Väylän pituuden ja korkeuseron vuoksi birdie on todella työn ja tuskan takana. Väylä pelataan samaan koriin kuin väylä nro 3, joten huomioi kanssapelaajat.

Väylä 9

Pituus 41 metriä. Par 2

Lievästi oikealle kaartuva radan lyhin väylä pelataan lammen rantaan samaan koriin kuin väylä nro 1. Korin vasemmalla puolella häämöttävä lampi vetää alamäestä johtuen kiekkoja yllättävän voimakkaasti veden valtoihin. Valitse siis jokin muu heitto kuin rysty, jos vain suinkin osaat. Muista varoa myös väylän 2 avauksia, koska ne heitetään tämän tiin ylitse.

Vastaa