"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Siltamäen frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Siltamäen Frisbeegolfrata | Helsinki

Lue lisää

Siltamäen frisbeegolfrata on kaikille avoin ja ilmainen rata. Radan kunnossapidosta huolehtii Helsingin kaupunki.

Rata on suunnattu aloittelijoille. Urheilupuistosta löytyy myös alueita pituusheiton harjoitteluun. Puiston keskusaukion käyttöä on kuitenkin vältettävä, jos alueella on muita liikkujia!

Kaunis ympäristö ja avoimet kentät vetävät puoleensa kesäpäivinä paljon käyttäjiä harrastamaan moninaisia lajeja.

Chillout ja nauti!

Lisätiedot ja keskustelu radasta: http://www.tallaajat.org/foorumi/

 

 

Ajankohtaista

05.09.2014
Siltamäen radalla 6.9.2014 SiSu-päivän kisat
Lauantaina 6.9.2014 pelataan normikaavan mukaisesti SiSu-päivän kisat kuten neljänä edellisenäkin vuotena. Ilmoittautuminen alkaa ... Lue lisää

11.12.2013
Uusi ratakartta
Siltamäen radalla on nähty paljon muutoksia viimeisen vuoden aikana. Viimeisin ratakartta on nyt saatavilla. Erityisesti uudehkoon 9. ... Lue lisää

09.09.2013
SiSu-päivän 2013 kisatulokset..
Kiitoksia jälleen kerran kaikille osallistujille rennosta kisasta! Kelit olivat kohdallaan tänä syksynä kun lämpötila nousi +20:een ... Lue lisää

Radan tiedot

Väyläkuvaukset

Siltamäen frisbeegolfrata, Helsinki

Väylä 1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylällä on tuplamandoportti (pakollinen kierto). Avausheiton on kuljettava molempien mandopuiden välistä. Jos avausheitto ohittaa jomman kumman puun väärältä puolelta, heitetään uusi heitto tiiltä yhden rangaistusheiton kera. Vasemmalla oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB. Jalkapallokentän metalliaita ja jalkapallokentän puoleinen alue OB.

Väylä 2

Pituus 86 metriä. Par 3

Jalkapallokentän metalliaita ja jalkapallokentän puoleinen alue OB.

Väylä 3

Pituus 51 metriä. Par 3

Jalkapallokentän metalliaita ja jalkapallokentän puoleinen alue OB.

Väylä 4

Pituus 59 metriä. Par 3

Kävelytie ja sen toinen puoli OB. Varovaisuutta avaukseen. Kiekko saattaa osua puihin ja kimmota kävelytielle.

Väylä 5

Pituus 63 metriä. Par 3

Kävelytie ja sen toinen puoli OB. Varovaisuutta avaukseen. Kiekko saattaa osua puihin ja kimmota kävelytielle.

Väylä 6

Pituus 61 metriä. Par 3

Oikealla kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli OB. HUOM! Käytä spotteria. Varmista, että korilla ei ole ketään. Kori sen verran tiitä ylempänä, että korille on huono näkyvyys.

Väylä 7

Pituus 66 metriä. Par 3

Oikealla kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli OB. Korin takana kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

Väylä 8

Pituus 77 metriä. Par 3

Kori lammen toisella puolella. Pelattava lammen vasenta puolta. Mando (pakollinen kierto) väylän oikealla puolella, avausheiton täytyy ohittaa mandopuu sen vasemmalta puolelta.

Väylä 9

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylällä on tuplamandoportti (pakollinen reitti). Jos heitto ei mene portista, heitetään uusi heitto aiemmalta heittopaikalta yhden rangaistusheiton kera. Pelattava puuränniin ensimmäisten puiden muodostamasta portista. Huomioi 10. väylän tiillä olevat pelaajat!

Väylä 10

Pituus 81 metriä. Par 3

Suorahko heitto puiden lomaan.

Väylä 11

Pituus 72 metriä. Par 3

Oikeakätiselle rystyheittäjälle perusheitto. Oikealla puolella oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

Väylä 12

Pituus 94 metriä. Par 3

Huomioi 15. väylää pelaavat pelaajat!

Väylä 13

Pituus 92 metriä. Par 3

Huomioi #14 teen pelaajat ja teen vieressä olevan puistonpenkin tilanne.

Väylä 14

Pituus 67 metriä. Par 3

Kävelytie ja sen oikeapuoli OB.

Väylä 15

Pituus 61 metriä. Par 3

Huomioi 12. väylän pelaajat!

Väylä 16

Pituus 108 metriä. Par 3

Nykyisen layoutin pisin väylä. Oikealla oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

Väylä 17

Pituus 76 metriä. Par 3

Oikeallla ja vasemmalla olevat kävelytiet ja niiden toiset puolet OB. Huomioi 16. ja 18. väylän pelaajat!

Väylä 18

Pituus 35 metriä. Par 2

Oikealla oleva kävelytie ja sen toinen puoli OB.

8 arvostelua radalle “Siltamäen frisbeegolfrata

  Hieman erilainen suomalainen rata. Suuri osa väylistä avoimia, lyhyitä väyliä eli rata sopii hyvin aloittelijoille. Aukeille sijoitetut väylät ovat usein myös tuulisia, joka lisäävät hieman haastavuutta. Puistoalueella liikkuu paljon muitakin ulkoilijoita, jotka pelaajien on syytä ottaa huomioon. Kaiken kaikkiaan hyvin pääkaupunkiseudun ratatarjontaa täydentävä kokonaisuus.

  Erinomainen rata aloittelijoille, jossa myös kokeneemmat viihtyvät maisemien ja loistavan ylläpidon ansiosta. Näkymät ovat kuin windows 95:n perustaustakuvasta varustettuna joella. Erinomaisuudella on hintansa, rata voi nätteinä kesäiltoina olla äärimmäisen ruuhkainen, eli varaudu odottelemaan ainakin 1, 2, ja 9-väylän teellä. Puistossa on liikkuu paljon myös sivullisia joten kannattaa tarkkailla miten viskoo.

  Kaunis puistoinen, monipuolinen rata. Muutamat väylät vähän turhan avoimia, ja aurinkoisella säällä nahankäristäjien kansoittamia. Mutta väliin mahtuu riittävästi mielenkiintoisia, sopivan haastavia väyliä. Pari tuplamandoa lisää jännitystä.

  Mukava, avoin ja aloittajaystävällinen 18 väylän rata. Ympäristö siisti, hyvin hoidettu, kumpuileva. Väylät pääsääntöisesti lyhyitä, kuitenkin melko vaihtelevia, joskin korkeuseroja on hyvin vähän. Ratamuutosten jälkeen kentän layout on hieman kärsinyt: osa väylistä heitetään ”väärään suuntaan” mikä lisää siirtymäpituuksia ja kierrokseen kuluvaa aikaa. Muutoin radan kiertäminen on ollut sujuvaa, vaikka heittäjiä on usein ollutkin. Tämä luultavasti siksi, että ryhmäkoot on pysyneet inhimillisinä (1-4 henkilöä) vasta-alkajien suosiessa 9-väyläisiä ratoja.

  Radalla on paljon turhantuntuisia ob-alueita ja mandoja. Paljon samanlaisia väyliä vailla suurempia esteitä. Puisto oli täynnä pelaajia ja välillä sai odottaa tiillä heittovuoroa monia minuutteja, osa ryhmistä liian suuria radalle. Mukava neppailurata josta löytyy myös muutamia pidempiä väyliä. Ei yllä talin ja kivikon tasolle mutta ei rataa missään nimessä voi huonoksi luokitella.

  Hyvin hoidettu rata! Pientä miinusta tulee surkeista koreista ja pienehköistä teepaikoista, mutta siitä huolimatta yksi suosikeista. Ei vaadi mitään isoa kättä, joten aloittelijatkin voivat kokea täällä onnistumisen tunteita ja napata ensimmäiset birdiet. Suurin osa väylistä sisältää edes jonkinlaisen jipon, ainoastaan pari turhaa lyhyttä ja avointa. Täältä on hyvä ottaa vauhtia jos Talissa tulee pahasti turskaa.

Vastaa