"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Säläisjärvi

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Jurvan täysipitkä 18-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Säläisjärven vaihtelevissa maastoissa. Alkuperäinen 10-väyläinen rata laajentui syksyllä 2012 kahdeksalla väylällä. Lisäksi vanhan radan väylistä kaksi siirrettiin uusille paikoille sujuvamman kierron vuoksi, joten rata sisältää kaikkiaan kymmenen uutta väylää. Vanha rata koostui enimmäkseen melko lyhyistä "pro-kakkosista", mutta mm. viiden yli satametrisen väylän ansiosta uudessa radassa on nyt mukavasti enemmän vaihtelua ja haastetta. Vaativuutta lisäävät myös muutamat mandot sekä kapeat metsäväylät. Väylät sijaitsevat pääosin pienten hiekkakuoppien ympärillä ja alueella kiertävän pururadan varrella. Fysiikka on ehkä hieman kovemmalla kuin "normiradoilla" mäkiä kavutessa ylös ja alas, joten radan kiertäminen käy myös pienestä kuntoilusta. Tiit ovat tekonurmimatoilla päällystettyjä ja uudet väyläoppaat on tarkoitus lisätä tämän kesän aikana. Pelailun arvoinen rata, joka kannattaa tulla kokeilemaan kauempaakin!

Lue lisää

Ajo-ohje

Käänny päätieltä (Kauhajoentie) kohdassa ”Säläshalli”, jonka pihaan on hyvä jättää auto (kuitenkin paikkaan, jossa se ei ole minkään väylän esteenä, katso tarkemmin ratakartasta).


Viikkokisat

Viikkokisat kesäisin keskiviikkona klo 18.
Ei osallistumismaksua, vapaaehtoinen holaripotti (1 €).


Rataennätys (tiedossa oleva)

Toni Mäenpää 43 (-11)


Hole-in-one -lista (tiedossa olevat)

Hole-in-one tehty väylillä:
3, 7, 8, 9, 10, 13, 15, 16, 17

(Myös vanhan radan väylillä 7 ja 10, joita ei enää ole, tehtiin hole-in-one.)


Lisätietoa

Frisbeegolf Jurva -ryhmä Facebookissa.
Frisbeegolf Jurva -blogi.


Ajankohtaista

07.06.2010
Elmo Sport Tour 2010
Koostui kolmesta osakilpailusta viikolla 22 Teuvalla, Jurvassa ja Kauhajoella. Tulokset löytyvät tuolta: ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Venerannantie
  66300 Kurikka


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ville Kontas

 • Suunnittelija

  Alkuperäinen rata: Seppo Nieminen, Minna Hankaniemi, Mikko Peräaho ja Jukka Vieri. Laajennus (2012): Marko Marttila ja Harri Viitaluoma

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Elmo Sport Kauhajoki
  Puistotie 50 61800 KAUHAJOKI puh. 0400911272

  Sportia Harjunpää
  Laulajantie 7 61300 KURIKKA Puh. 06 450 2305

Väyläkuvaukset

Säläisjärvi, Jurva

Väylä 1: Kukkulan kuningas

Pituus 84 metriä. Par 3

Vasemmalla puolella pelottelemassa pieni puurykelmä, joka ulottuu hieman väylälinjalle. Avaus esimerkiksi loivalla s-heitolla nyppylän juurelle, josta putti ylöspäin koriin. Korin takana avautuu "laskettelurinne", jossa kiekot usein (lyhyessä ruohossa) lierivät kauas epäonnistuneen putin jälkeen.

Väylä 2: Monttu

Pituus 90 metriä. Par 3

Tilaa on runsaasti avaukselle eikä hiekkamontun ylittäminen yleensä tuota suurempia vaikeuksia hieman kovempikätiselle heittäjälle. Hyvälle kakkospaikalle pääseminen vaatii kuitenkin tarkkaa heittoa. Korin läheisyydessä olevat puut aiheuttavat silloin tällöin päänvaivaa lähestymisheitoissa.

Väylä 3: Holarikeidas

Pituus 52 metriä. Par 3

Jotenkin eksoottinen väylä. Avaus harjanteelta laakson yli toiselle puolelle. Puttaus "kuilun partaalla" sijaitsevaan koriin hieman pitkäksi menneen avauksen jälkeen on hermoja raastava hetki. Kuten nimikin vähän vihjailee, suurin osa radan holareista on tehty tällä väylällä (toki sen lyhyydestä johtuen).

Väylä 4: Uutta putkeen

Pituus 119 metriä. Par 3

Laajennetun radan ensimmäinen uusi väylä, jossa vaativuustaso nousee seuraavaan pykälään. Pitkähkö "putki" on melko kapea alusta loppuun, joten suoria heittoja tarvitaan eikä suuriin lipsahduksiin ole varaa. Yksi radan hankalimpia väyliä.

Väylä 5: Kanjoni

Pituus 102 metriä. Par 3

Radan näyttävin väylä, joka on kuin kopio kolmannesta väylästä, mutta tässä kaikki on vain suurempaa. "Kanjonin" yli pääseminen tekee homman helpommaksi, mutta jos käsi ei riitä ihan niin pitkiin heittoihin, kannattaa avaus tähdätä korilinjan vasemmalle puolelle, josta jatkaminen on helpompaa.

Väylä 6: Pirunportti

Pituus 66 metriä. Par 3

Numerotkin sen jo kertovat, että jotain "jännää" täytyy olla luvassa. Alkupäässä olevan tuplamandon eli puiden muodostaman melko kapean portin johdosta avausheitossa on normaalia enemmän tutinaa ja ylimääräistä puristusta. (Drop zone -paikka on merkitty punaisella kepillä.)

Väylä 7: Pikku kiusaaja

Pituus 55 metriä. Par 3

Helpolta vaikuttava lyhyt väylä, joka saattaa avausheiton myötä muuttua yhdeksi tuskaksi, jos kiekko kopsahtaa puuhun ja kimpoaa kauas tiheään metsikköön. Avauksen tärkeys luo samankaltaista jännitystä kuin edellisellä väylällä, vaikka mandoa ei tässä olekaan.

Väylä 8: Mäkilähtö

Pituus 60 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä väylä, jossa reilun puolenvälin jälkeen alkava metsä muodostaa kapenevan reitin. Melko kova, suora avaus on tässä siis valttia. Pro-heittäjät voivat kokeilla myös upsia. Avauksella tärkeintä päästä "hyllyn" päälle tai pysyä väylällä, muuten voi mennä hankalaksi.

Väylä 9: Mutkat suoriksi

Pituus 64 metriä. Par 3

Suhteellisen leveä metsäväylä, jossa lopussa vasemmalle kaartuvaa pururataa pitkin heittämällä pääsee usein hyvälle iskuetäisyydelle. Kiekko on järkevintä saada korin oikealle puolelle, sillä vasemmalla puolella puttireitit ovat melko tukossa.

Väylä 10: Radan ylitys

Pituus 54 metriä. Par 3

Tällainen lyhyt "siirtymäväylä" ennen tulevia haasteellisempia koitoksia. Toki lepsuilemaan ei voi ruveta, ja avausheitto täytyykin ottaa tarkasti, ettei kiekko lipsahda puihin. Ne kun selvittää, on kiekko jo korilla.

Väylä 11: Kohti neulansilmää

Pituus 138 metriä. Par 3

Pururataa pitkin loivasti alamäkeen etenevä ja hieman vasemmalle kaartuva radan pisin väylä. Kori sijaitsee pururadan muodostaman neulansilmän päässä. Niitä väyliä, joissa jokaisen heiton on onnistuttava.

Väylä 12: Äkkikäännös

Pituus 91 metriä. Par 3

Haastava mando-väylä, jossa heittotekniikka ja tarkkuus korostuvat. Alkupäässä olevan, vasemmalta puolelta kierrettävän puun jälkeen väylä kääntyy melko jyrkästi oikealle ja jatkuu kapeana korille asti. Ehkä radan vaikein väylä, jossa bogey ei vielä ole katastrofi. (Drop zone -paikka on merkitty punaisella kepillä.)

Väylä 13: Metsään meni

Pituus 68 metriä. Par 3

Simppeli, suora ja lyhyehkö metsäväylä. Puuta ja estettä löytyy, mutta par-tulokseen riittää perusheitot. Kakkosen ottaminen vaatii jo hieman tuuriakin, että kiekko selvittää matkalla kaikki risut ja männynkävyt.

Väylä 14: Pakkokierto

Pituus 125 metriä. Par 3

Käytännössä esteetön väylä, mutta alkupäässä oleva valotolppa täytyy kiertää oikealta puolelta. Kori sijaitsee tolpasta katsoen jonkin verran vasemmalla puolella, joten väylän pituudesta johtuen avausheitto on tärkeä saada suuntautumaan vasemmalle. (Drop zone -paikka on merkitty punaisella kepillä.)

Väylä 15: Pesupaikka

Pituus 49 metriä. Par 3

Suora, matala heitto hitaalla lätyllä korille. Korin takana virtaa puro, joka on luonnollisesti OB-aluetta. Melkein pakkokakkonen, joka saattaa niin helposti muuttua joksikin aivan muuksi. Jos purosta pitää sanoa jotain hyvää, niin ainakin kiekko on suht helppo ottaa sieltä pois.

Väylä 16: Plumps!

Pituus 72 metriä. Par 3

Yksi radan helpoimmista väylistä, ellei helpoin. Esteitä ei juurikaan ole. Oman pienen jännityksensä tuo väylän oikealla puolella sijaitseva Säläisjärvi, jonne kiekkoja aina silloin tällöin sukeltelee. Järvi, hiekkatie sekä Säläshallin katto ja avonainen alapohja ovat OB-alueita.

Väylä 17: Kiitorata

Pituus 99 metriä. Par 3

Pitkällä, oikealle kaartavalla heitolla korille, jos vain kättä riittää. Vapaata "lääniä" löytyy reippaasti, mutta oikealla puolella oleva metsäalue aiheuttaa aina joskus pientä harmia. Hyvä väylä myös pitkien heittojen treenaamiseen.

Väylä 18: Pullonkaula

Pituus 115 metriä. Par 3

Vanha kymppiväylä toisinpäin käännettynä ja hieman pidennettynä. Lähtöpaikka on pienessä notkelmassa, josta avaus heitetään hieman ylempänä olevan hiekkatien yli. Tämän jälkeen avautuu hiekkamonttu, jonka toisella puolella väylä jatkuu "pullonkaulan" muotoisena korin sijaitessa kaulan päässä.

2 arvostelua radalle “Säläisjärvi

  Lyhykäisyydessään: Säläisjärvi tarjoaa monipuolisia heittoja ja perus metsärataa. Metsäratana ei ole haasteellisimmasta päästä, joten birkkujen nappailu on helppoa.
  Väyläopasteet ovat monin paikoin joutuneet ilkivallan kohteeksi, tiipaikat ovat hyviä ja korit ovat ikävä kyllä Amexpoja, ja sitä vanhempaa mallia.
  Next tee kylttejä ei radalla ollut, joten muutaman kerran ratakarttaa täytyy tutkailla. Suurinosa väylistä kuitenkin löytyy helposti ympärille katsoessa.
  Arvosanani radalle on 3/5

  Mukava rata, vaihtelevia väyliä, lyhyehköjä kovakätisille, perusharrastaja nautti. Tii-paikkojen sijoitus hiukan erikoinen, monella väylällä siirtymä korilta seuraavalle tiille 10-20m. Radan tuntevat osaavat varoa mutta ensikertalaisille tulee yllätyksenä että korilta poistuvat pelaajat ovatkin avaamassa puiden takana korin lähellä. Paarmoja tuntui olevan melko reilusti :(

Vastaa