"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Viidentienristeys

Radan kuvaus

Kankaanpään Viidentienristeyksessä sijaitsee tasokas kilparata, joka on toiminut useiden Suomen frisbeegolfliiton kilpailujen isäntänä.

Toukokuussa 2022 rata on päivitetty 18-väyläiseksi. Myöhemmin kauden 2022 aikana loppulenkki (vanhat väylät 18-22) muokataan harjoitusalueeksi.

Lue lisää

Kankaanpään Viidentienristeyksessä elokuussa 2010 avattu kilparata tarjoaa haastetta kaikille harrastajasta kilpapelaajaan. Alkuperäinen rata on kokenut ajan mittaan pieniä muutoksia ja kehittynyt yhdeksi Suomen pidetyimmistä ja haastavimmista metsäradoista.

Rata sijaitsee Niinisalon varuskunnan lähistöllä komeassa kangasmaastossa, jossa isot puut, hiekkakuopat ja lukuisat polut muodostavat haastavia ja vaihtelevia luonnollisia väyliä.

Viidentienristeyksessä pääsee pelaamaan metsäpillejä ja myös siivuttamaan ihan kunnolla. Väylät ovat vaihtelevia ja jokaista heittoa tarvitaan, parhaiten luultavasti pärjääkin jos osaa heittää molemmilla käsillä rystyä, kämmentä ja upsia. Radan väylien keskipituus on yli 120 metriä, joten aloittelijalle rata on varsin pitkä.

Radalla on tekonurmitiit ja selkeät opasteet. Laajalle levittyvällä radalla ratakartta on silti hyvä olla ensimmäisellä kerralla mukana, jos vaikka radalla ei satu paikallisia olemaan.

Radan varustukseen kuuluu ulkovessa, nuotiopaikka, laavu, kaivo. Huom, Hämeenkankaalla on omatoiminen jätehuolto, joten ethän jätä mitään roskia maastoon.

Rata-alueella liikkuu myös muita liikunnan harrastajia ja ajoittain myös Niinisalon varuskunnan harjoitusjoukkoja.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kivistönkankaantie
  38840 Kankaanpää


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Tapani Aulu

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa, Tapani Aulu, Tomoottajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Viidentienristeys, Kankaanpää

Ratakartta

Väylä 1: Viidentienristeys #1

Pituus 75 metriä. Par 3

Lyhyt neppiväylä kierroksen aluksi. Radan ainoa "pakkokakkonen". Tällä hyvä lämpö päälle ja tosiväylien kimppuun. Skippiholari tähän on monella haaveissa. Rata pääsee toden teolla vauhtiin laavun läheltä Pirkan uran kyltin alta. Väylän alku suht kapeaa putkea ensimmäiset 50 m, lopussa aukeaa vähän ja kaartaa oikealle. Putille vaaditaan tarkka oikurin rystyflippi tai kova kämmen. Radan vaikeampia birdieitä.

Väylä 2: Viidentienristeys #2

Pituus 114 metriä. Par 3

Rata pääsee toden teolla vauhtiin laavun läheltä Pirkan uran kyltin alta. Väylän alku suht kapeaa putkea ensimmäiset 50 m, lopussa aukeaa vähän ja kaartaa oikealle. Putille vaaditaan tarkka oikurin rystyflippi tai kova kämmen. Radan vaikeampia birdieitä.

Väylä 3: Viidentienristeys #3

Pituus 207 / 192 metriä. Par 3

Kaksi sadan metrin hysseä ja nostopirkku, vai mitä? Suht leveätä baanaa voi heittää kovaa, kunhan välttää ob-polun vasemmalla ja tiheähkön metsän oikealla. Väylällä on kaksi eri tiipaikkaa.

Väylä 4: Viidentienristeys #4

Pituus 112 metriä. Par 3

Suoraan, pienellä ässällä, forella, antsalla vai millä? Pidempi kuin miltä vaikuttaa ja täysin avoin green usein tuulinen.

Väylä 5: Viidentienristeys #5

Pituus 104 metriä. Par 3

"100 m hysse on lajin helpoin heitto". ...paitsi jos välillä on aukko, johon pitäisi osua, nousuakin on pari metriä ja kori kummulla.

Väylä 6: Viidentienristeys #6

Pituus 102 metriä. Par 3

Tiukkaa putkea 60 m, sitten oikealle ja takaisin vasemmalle ja kiekko on mukin alla. Forella pääsee kokeilemaan puttia 10-15 metristä.

Väylä 7: Viidentienristeys #7

Pituus 225 metriä. Par 4

Visuaalisesti näyttävä väylä, jossa heitetään sähkölinjan alla reilut 200 m kumpuilevaa maastoa. Kilpailuissa pelataan välillä niin, että vasen puoli on kokonaan hazardia. 20 m ennen koria väylällä on puska, joka nappaa liian varovaiset lähestymiset.

Väylä 8: Viidentienristeys #8

Pituus 92 metriä. Par 3

Ei erikoisuuksia, birdien saa kun osaa heittää suoran määrämittaisen suht kapeaan väylään. Rinkiin pitäisi aina päästä, mutta liian usein tuloskortista löytyy nelonen kakkosen sijasta.

Väylä 9: Viidentienristeys #9

Pituus 175 metriä. Par 4

Ensin 95 m suoraan, sitten loivasti leveämpää väylää 80 m ja putti sisään. Kovimmat kädet heittävät 150 m annukoita ja pääsevät eaglekoitolle. Ensimmäistä heittoa ei kannata heittää yli leveän väylän, jos ei halua päätyä radan tiheimpään pyltsiin.

Väylä 10: Viidentienristeys #10

Pituus 115 metriä. Par 3

Komea kovakätisen väylä yli soramontun stadionin ylätasanteelle. 115 m hysse löytyy greeniltä, lyhyemmät jäävät "krematorion" puolelle. Heikkokätisemmät sijoittavat alas, josta pelataan kolmosta. Liikaa yritystä ja kiekko flippaa oikealle vanhalle greenille, josta par jää haaveeksi.

Väylä 11: Viidentienristeys #11

Pituus 128 metriä. Par 3

Klassikkojen klassikko. Ehkä Suomen paras metsäväylä kautta aikain. Ja yksi vaikeimmista. Tarkka s-kurvi pari metriä ylämäkeen todella tiukkaa väylää. Siinä resepti radan vaikeimpaan kakkoseen. Kolmosta varmistelemallakin huomaa usein pelaavansa nelosta tai vitosta. Huomaa mando heti väylän alussa. Ei siis oikaista viereistä uraa pitkin, vaan heitetään puun vasemmalta puolelta.

Väylä 12: Viidentienristeys #12

Pituus 187 metriä. Par 4

Radan harvoja "lyhyitä" väyliä. Pirkkuun pääsee kahdella midarilla tai jopa putteriavauksella, jousikäsiltä on nähty jopa eagleja. Kaunis ja kaikille sopiva tarkkuusväylä.

Väylä 13: Viidentienristeys #13

Pituus 100 metriä. Par 3

Turhankin vähälle huomiolle jäävä erikoisen muotoinen väylä. Yllättävän vaikea satametriseksi, koska linja ei ole luonnollisen muotoinen oikein millekään kiekoille tai heitolle. Siksi tässä nähdään ehkä eniten erilaisia heittoja.

Väylä 14: Viidentienristeys #14

Pituus 100 metriä. Par 3

Ei ehkä vaikein, mutta ehkä hienoin väylä pirkuttaa. Vaaditaan tarkka ja määrämittainen heitto putille, sillä väylä on kapea ja viimeiset 20 m ennen koria feidaavat heitot nappaa 5 m syvä soramonttu, josta pirkkuputti on jo selvästi hankalampi. Niitä harvoja väyliä, jossa haetaan tarkoituksella skippiä.

Väylä 15: Viidentienristeys #15

Pituus 195/105 metriä. Par 4/3

Ylätiiltä par 4 ja alatiiltä par 3. Kaksi aivan erilaista väylää, joissa omat haasteensa. Ylätiiltä avaus on kriittinen, ja molemmilta heittopaikoilta puttaamista haastaa monttu juuri korin vieressä.

Väylä 16: Viidentienristeys #16

Pituus 75 metriä. Par 3

Radan ainoa kunnon ylämäkiväylä. Heiton korkeus on ratkaisevassa osassa. Vähän liian matala ja jäät helposti parikymppiä lyhyeksi, korkea ja kova ja olet 20 m pitkänä rinteen toisella puolella.

Väylä 17: Viidentienristeys #17

Pituus 120 metriä. Par 3

Kovan oikurin unelmaväylä, vasurille myrkkyä. Vakaata kiekkoa flättinä tai pienellä hyssellä ja skipin jälkeen saa nostella kiekon koriin.

Väylä 18: Viidentienristeys #18

Pituus 193 metriä. Par 4

Sweet spot on 100 m kohdalla, mutta jättiantsat löytävät väylän jopa 150 m paremmalta puolelta. Tällä väylällä molemmilla puolilla reunoilla runsaasti puita, joten keskelle väylää kannattaa hakea. Yksi alkuperäisiä klassikkoväyliä.

2 arvostelua radalle “Viidentienristeys

  Viidentienristeys on itselle sellainen ”hyvän fiiliksen rata”, jonne ajelee vähän kauempaakin. Metsäpohja ja väyläprofiilit ovat hienoja ja rata on todella mukava pelata. Haastavuutta on riittävästi pitkien tai kapeiden väylien vuoksi. Myös heittoteknisesti monipuolinen rata.

Vastaa