"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Valorannan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Oulaisten keskustaan elokuussa 2013 valmistunut frisbeegolfrata. Syksyllä 2023 rata koki Pasi Koivun suunnittelemana täydellisen uudistuksen väyliä ja kaikkia rakenteita myöten.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Reservikomppaniankatu 3
  86300 Oulainen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Juha Lehtikangas

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Valorannan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Valoranta #1

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 2: Valoranta #2

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 3: Valoranta #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4: Valoranta #4

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 5: Valoranta #5

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 6: Valoranta #6

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 7: Valoranta #7

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 8: Valoranta #8

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 9: Valoranta #9

Pituus 60 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Valorannan frisbeegolfrata

  Oulaisten kaupungissa Valorannan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 708m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1540m. Pelattu 10.10.2023.

  Valorannan rata sijaitsi täysin tasaisella puistoalueella, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Puistoalue oli kovasti nättiä koko ajan ja erityisen hyvin hoidettua. Väylät helppoja ja paljon heittotilaa tarjolla mitä amatööri kovasti osaa arvostaa. Puut ja pensaat kuitenkin hieman vaikeuttamassa heittoja. Vesi on todella kauniisti läsnä maisemallisesti koko radan osalta. Kiekon veteenpäätymisen riski on jonkinmoinen, jos kiekko oikein pahasti käteen jää rantaa lähimpänä olevilla väylillä. Tilaa on kuitenkin runsaasti kiertää vasemman kautta, joten tällainen vesikammoinenkin pärjäsi oikein mainiosti. Rata oli pelihetkellä selvästi kehitysvaiheessa ja tiedossa on, että pelihetken puutteet on kokonaisuudessaan laitettu myöhemmin kuntoon. Uudistuneessa radassa ei esim. enää onneksi heitetä yhdelläkään väylällä toisen väylän kanssa samaan koriin, näitä ratkaisuja oli edellisessä radassa peräti 4kpl. Siirtymät lyhyet, rata hyvin tiiviillä alueella.

  Radan rakenteet olivat tosiaan uudistumassa ja paikoillaan oli jo korit mitkä laadukkaat DGP:t suuntanuolineen. Ratakartan ja heittopaikkaopasteen kohdalla oli tarjolla vain tyhjät kehykset, eivät olleet Spin18:n tekemiä opasteita vielä ehtineet laittamaan paikoilleen. Heittopaikat oli myös uudistettu ja tehty tekonurmesta. Muoto oli kummallisen neliönmuotoinen, mutta ajoivat kyllä hyvin asiansa siitäkin huolimatta. Löytyi myös roskis ja puistonpenkkejä huilailuun. Oulaisten keskusta aivan vieressä. Lämmin suositus taukopaikaksi Cafe Herkutella missä sisällä erinomaisen hieno sisustus ja, kun tuotteissa ja palvelun laadussakaan ei mitään vialla ollut, niin kovasti paljon mielellään tauon kyseisessä paikassa piti.

  Jotain pientä ongelmaa muutoin varsin erinomaisella radalla kuitenkin oli. Pelaamishetkellä ongelmana oli oikean kiertojärjestyksen hahmottaminen korinuolista huolimatta, kun heittoipaikkaopasteita ei oltu vielä asennettu. Jotkut täysin turhat mandot lähinnä huvittivat Valorannan tyyppisellä radalla. Mandojen jalo ajatus oli varmastikin suojella puiston poluilla kulkevaa kevyttä liikennettä, mutta näkyväisyys oli erittäin hyvä koko radan osalta eikä mitään konkreettista vaaraa ihmisosumista ole, kun vain muistaa normaalin varovaisuuden. Turhat mandot päinvastoin vaikeuttavat radalla pelaamista aika olennaisesti ja vesiosumien riski kasvaa hyvinkin paljon.

  Valorannan rata sijaitsi kauniilla ja hyvin hoidetulla puistoalueella missä vesi kauniisti koko ajan maisemallisesti läsnä. Vesi ei onneksi muodosta kovin suurta riskiä aloittelijallekaan, kun kiertää rannan mandoista välittämättä hieman kauempaa. Pelihetkellä rata oli kehitysvaiheessa ja opasteet kokonaisuudessaan puuttuivat. Yksittäiset mandot lähinnä huvittivat. Kokonaisuutena kuitenkin upea puistorata ja nappiin onnistunut uudistus!

  4/5

  Harvoin toimiva idea on pelata samaan koriin usealta heittopaikalta. Tämä rata on siihen poikkeus, joskaan kisoja ei haasteitta täällä pystyne järjestämään em. syystä. Väylät itsessään ovat kovin samankaltaisia, vaikka puisto on siisti.

Vastaa