"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Utran frisbeegolfrata

#utranfrisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Utran metsäinen, 18-väyläinen, kilpatason frisbeegolfrata Joensuussa.

Lue lisää

Rata- ja väyläkartat sekä esittelyvideot löytyvät kootusti myös Joen Liitokiekon sivuilta.

Utran frisbeegolfradan perusilme muodostuu haastavista metsäväylistä, jotka kiertävät polkuja ja raivattuja aukkoja pitkin. Rataa kiertäessä kannattaa suunnata erityistä tarkkaavaisuutta heittoväylien ympäristöön, koska rata sijaitsee erittäin suositulla ulkoilualueella. Väylillä, joilla korille ei ole suoraa näkyvyyttä, spotterin käyttö on erittäin suositeltavaa.

Joen Liitokiekko järjestää Utran frisbeegolfradalla myös viikkokilpailuja ympärivuotisesti, kesäisin pelataan tiistaisin ja muina vuoden aikoina sunnuntaisin. Viikkokisoihin ovat tervetulleita kaikki frisbeegolfista kiinnostuneet – tarkat pelipäivät ja kellonajat sekä muut ohjeet löydät Disc Golf Metrixistä.

Huomaathan myös että kaikkien radalla järjestettävien kilpailuiden aikaan rata on varattu vain kilpailijoiden käyttöön. Anna siis kilpailijoille pelirauha – kiitos!

Elokuussa 2019 kuvattiin radasta uusi esittelyvideo ja se löytyy seuraavista linkeistä: Etuysi & Takaysi

Radan tiedot

 • Osoite

  Miilunpolttajantie 13
  80170 Joensuu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Joen Liitokiekko ry

 • Suunnittelija

  Joen Liitokiekko ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Puttikorit (3 kpl) harjoittelua/lämmittelyä varten löytyvät radan viereisten hiekka- ja nurmikenttien läheisyydestä. Ratamestarin yhteystiedot: jlk.ratamestarit@gmail.com

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Utran frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Utra #1

Pituus 153 metriä. Par 4

Avausheitto kannattaa heittää pyörätien ja ojan suuntaisesti kohti ojan vasemmalla puolella sijaitsevaa "sweetspottia" (n. 90 m). Tämän jälkeen korin suuntaan avautuu  parikin esteetöntä reittiä (n. 60 m).

Väylä 2: Utra #2

Pituus 167 metriä. Par 4

Alku on kapeaa väylää pururataa pitkin. Väylä tekee loivan vasen-oikea-mutkan, jonka jälkeen se tulee avoimemmaksi. Tiukat OB-rajat vaikeuttavat heittämistä. Tämä väylä on myös kenties radan vaikein - birdieputille pääsy vaatii parhaimmiltakin heittäjiltä kaksi todella hyvää heittoa ja monille muille bogikin tästä on jo kelpo suoritus.

Väylä 3: Utra #3

Pituus 153 metriä. Par 4

Noin 90 metrisen suoran avausheiton jälkeen avautuu n. 60-metrinen lähestymisväylä korille komeaa koivukujaa pitkin.

Väylä 4: Utra #4

Pituus 111 metriä. Par 3

Vasemmalle koko matkan jyrkästi kaartava väylä. Tällä väylällä on syytä varmistaa ettei korilla ja heittolinjalla ole muita liikkujia.

Väylä 5: Utra #5

Pituus 87 metriä. Par 3

Pienen mäen päältä heitettävä suorahko heitto väylää pitkin. Väylän oikeassa reunassa ja korin takana vaanii OB-linja.

Väylä 6: Utra #6

Pituus 96 metriä. Par 3

Heitto tapahtuu mandoportin läpi, pienoiseen ylämäkeen. Heiton mennessä portin väärältä puolen on mäen päällä dropzone, josta lähtee kolmas heitto. Kori löytyy mäen takaa loivasti vasemmalla. Hyvällä suoralla ja lopussa hieman vasemmalle kaartuvalla heitolla kiekko voi mennä lähelle koria.

Väylä 7: Utra #7

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä kulkee pienimuotoisen harjun päällä, joten heitto sivulle ja pusikkoa löytyy. Väylän loppuosa on erittäin kapea, joten avausheitto on hyvä saada tarkalla heitolla ns. sweetspotiin.

Väylä 8: Utra #8

Pituus 82 metriä. Par 3

Heitto tapahtuu metsän reunasta jyrkkään rinteeseen, jonka päältä kori löytyy. Korin oikealla puolella on väylän #10 heittopaikka, joten muista huomioida muut pelaajat.

Väylä 9: Utra #9

Pituus 91 metriä. Par 3

Heittopaikka kävelypolkujen risteyksessä. Väylä kaartuu lopussa oikealle jyrkähköön rinteeseen ja kori sijaitsee rinteeseen rakennetulla pienellä tasanteella. Ennen avausheittoa on varmistettava ettei edellinen ryhmä ole korilla, koska suoraa näkyvyyttä korille ei kesäisin ole.

Väylä 10: Utra #10

Pituus 88 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee #8-väylän korin lähistöllä. Väylä kaartuu oikealle, mutta parhaiten korille päässee oikean käden "rystyannukalla", johtuen väylän lopussa olevasta lyhyestä koivikkotunnelista.

Väylä 11: Utra #11

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä on kapeahko koivujen saattelema tunneli alamäkeen ja lopussa loivasti vasemmalle kaartuva eli ns. "lyhyt mutta tekninen tunneliväylä". Liian kovalla heitolla kiekko voi karata pitkälle, mutta tarkat putteriliidätykset tai mellakkaupsit palkitaan usein "pirkoilla". Spotterin käyttö on suositeltua.

Väylä 12: Utra #12

Pituus 79 metriä. Par 3

Aukeahko vasemmalle kaartuva väylä, jonka korotettu kori tuo puttaamiseen lisähaastetta. Spotteria on nyt käytettävä, koska koria ei heittopaikalle näe ja korin vieressä kulkevaa polkua pitkin voi tulla kävelijöitä nurmikentän suuntaan.

Väylä 13: Utra #13

Pituus 72 metriä. Par 3

Lyhyehkö, runsaiden pusikoiden reunustama, väylä, jonka ylämäen huomiointi vaatii taitoa. Liian pitkät tai oikealle karanneet/skipanneet avaukset ja lähestymiset johtavat usein mahdottomiin puttipaikkoihin. Ennen avauksia tulee varmistaa, että edellinen ryhmä on poistunut korilta - huomioi tiillä myös väylältä #14 tulevat avaukset - etiketin mukaan jäljempänä tuleva ryhmä väistää aina edellä pelaavia.  

Väylä 14: Utra #14

Pituus 121 metriä. Par 4

Lyhyehkö par 4 -väylä, jossa ihannereitiltä eksyminen voi johtaa murheellisiin väylätuloksiin. OB-raja kulkee väylän vasemmassa laidassa. Ennen avauksia on varmistettava, ettei pyörätiellä ja ruohokentälle johtavalla oikopolulla ole muita liikkujia.

Väylä 15: Utra #15

Pituus 77 metriä. Par 3

Suora väylä, jossa puusto ympärillä näyttää selvän väylän. Pieni nyppylä ennen koria antaa oman mausteensa suoraan heitettäessä.

Väylä 16: Utra #16

Pituus 85 metriä. Par 3

Metsäautotietä pitkin kulkeva väylä. Väylä tekee loivan oikea-vasen-mutkan ennen koria, joten oikeakätisillä hieman ylikääntyvä ja lopuksi palautuva heitto on selkein vaihtoehto.

Väylä 17: Utra #17

Pituus 80 metriä. Par 3

Alamäkeen vasemmalle tai oikealle kaartavaan puuränniin heitettävä väylä. Väylän oikealla puolella korille johtaa kaksikin eri linjaa, mutta ne ovat kapeita verrattuna vasemman puoleiseen reittiin - näin ollen oikeakätiselle heittäjälle kämmenheitto tai ylikääntävä rystyheitto saattaa olla se varmin valinta.

Väylä 18: Utra #18

Pituus 146 metriä. Par 4

Metsäautotietä mukaileva suorahko väylä. Sweetspot on väylän puolivälissä, joten kahdella tarkalla 70 metrisellä heitolla pääsee jo korin tuntumaan.

8 arvostelua radalle “Utran frisbeegolfrata

  Rata pelattu 16.6, amatöörin ajatuksia:
  Kaverin kanssa tuli tämä rata kierrettyä. Monipuolisia väyliä, lyhyttä ja pitkää, ylä- ja alamäkeen, mutta päällimmäinen ajatus näin reilu viikko pelaamisen jälkeen on se että voi kunpa niitä nokkospuskia ja pöheikköä olisi vähän vähemmän ollut. Etenkin väylä 10 oli melko karseassa kunnossa, kiekon etsimiseen meni hyvä tovi.

  Edessä muutto takaisin Joensuuhun joten tuolla tulee varmasti vierailtua useamminkin, toivottavasti silloin roughit ovat paremmassa kunnossa! 4/5.

  Joensuussa Utran koulun lähellä Utran frisbeegolfrata. 18-väyläinen (1880m) ja AA1-luokituksen omaava metsärata. Aloittelijan ajatuksia.

  Yli 10 vuotta asuin aikoinaan lähellä rataa, mutta nyt vasta ekaa kertaa koko radan kierto. Kuntoiltua tuli, sillä kapuamista on runsaasti. Heittopaikat hyvässä kunnossa. Heittopaikkaopasteet kohtuullisessa kunnossa ottaen huomioon kuinka paljon niitä näköjään tuhotaan/vahingoitetaan. Lepopenkkejä riittävästi.

  Suosikkiväylä kaikesta huolimatta nro 11, vaikka 10 min meni kiekon etsimiseen. Mielenkiintoinen sokkoväylä missä kori alhaalla ja rinnettä joka suunnalla. Mielenkiintoinen ”ratamestarin erikoinen” oli 8-väylän jälkeen, kun korin vieressä oli uusi heittopaikka ja vasta pari heittoa heitettyäni tajusin pelaavani 10-väylää, kun 9-väylä olikin sitten ihan toiseen suuntaan, olkaattehan tarkkoina!

  HUOM! Käyttäkää ihmeessä niitä spottereita/tähystäjiä, jos ette näe heittopaikalta korille tai tsekatkaa ihan ite! Väylällä nro 11 kiekko kopsahti n. parin metrin päähän ja heti seuraavalla toinen porukka heitti kiekon viiden metrin päähän! Kiva, kun jotkut vähät välittävät toisten pelaajien turvallisuudesta!

  Kokonaisuutena vaikea rata, voisi sanoa jopa, että hyvinkin vaikea. Heittojen pitää olla tarkkoja, mutta niinhän se monesti metsäradoilla on. Nyt harhautuneet kiekot löyti hyvin, mutta kesällä lehden ollessa puussa ja pusikoiden tuuheampia, niin kiekot katoavat Utrassa helposti.

  Puutteista huolimatta kuitenkin oikein mukava rata pelata ja kuntoilla, vaihtelevuutta oli riittävästi. Suosikkiratojen joukkoon mahtumisen estää oikeastaan vain surkeat väyläopasteet! Kaikissa koreissa ei suuntanuolia, vain muutama puinen opaste. Ei maalitäpliä, karttaa sai vilkuilla hyvin tiuhaan. Opasteiden kanssa on varmasti aika epäkiitollista touhuta, kun niitä tuhottaneen paljon, olettaisin. Nykytilanne ei kuitenkaan ole kovin kummoinen hyvään luokitusarvoon (AA1) nähden.

  4/5

  Vaikea rata. Jonkinnäköiset heittolinjat oli mörrin keskellä, mutta silti mielestäni liikaa puita edessä. Vie jo mielenkiintoa pois, vaikka saisikin hyvän avauksen. Väyläopasteita ei näkynyt alun jälkeen. Suurimmaksi osaksi tiheää puskaa ja mäntymetsää lukuunottamatta se puska oli vain nokkosia täynnä melkein kaikkialla. En suosittele kellekään muulle, kuin luotisuoraan heittävälle hyvälle pelaajalle.

  Ohikulkumatkalla nopeasti tsekattu Utra oli erittäin positiivinen yllätys. Vaihtelua ja dynamiikkaa löytyy, korkeuserot sekä maaston pinnanmuodot oli käytetty suunnittelussa esimerkillisesti hyödyksi. Muutama aivan omalaatuinen ja poikkeuksellinen väylä. Näistä esimerkkinä radan lyhin väylä #11, en tosin vieläkään osaa päättää oliko se hyvä vai huono… Varmasti jakaa mielipiteitä. Parhaita olivat 6-9 sekä 13-14. Tällä radalla pelaisi mieluusti lisää, muutama väylä jäi vielä ratkaisematta. 🙂

  + Haastavia ja vaihtelevia väyliä
  + Heittoalustat ja polut siistissä kunnossa
  + Koettelee sekä henkistä että fyysistä kuntoa

  – Monipuolinen metsärata, mutta muutamat radat eivät viehätä silmää

  = 4 / 5

  Mukava ja haastava rata noin 5km keskustasta. Radalla on korkeuseroja, väylät ovat haastavia eivätkä liian helppoja. Radalle tehty muutama muutos talkoissa: 3 väylän koria on viety noin 25 m pidemmälle ja ysillä on korin alla rinteessä seiftitasanne.

Vastaa