"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Urheilupuiston turvallisuus

18.5.2010 09:32

Turun Sanomissa oli tänään – aiheesta – mielipidekirjoitus Urheilupuiston frisbeegolfradasta. Kirjoittajan lasten viereen oli osunut kaukaa heitetty kiekko ja heittäjät olivat kirjoituksen mukaan kohdelleetkin häntä vielä epäkohteliaasti.

Frisbeegolfradat sijaitsevat pääasiallisesti julkisilla mailla. Siksi frisbeegolfradan käyttäjän vastuulla on varmistaa, että väylälle voi pelata turvallisesti. Toisin on tenniksessä, jääkiekossa ”oikeassa” golfissa tai missä tahansa muussa lajissa, niille on varattu oma suorituspaikka, jossa muista ei tarvitse välittää. Frisbeegolf on eri laji, eikä radan olemassaololla voida vedota siihen, että silloin saa heittää. Urheilupuiston radalla on paljon suosittuja piknik-paikkoja, joten kesällä väyliä ei välttämättä edes pysty pelaamaan. Se on vain hyväksyttävä ja siirryttävä seuraavalle väylälle.

Toivottavasti jaatte tätä informaatiota lajin parissa liikkuville. Vaikka vaikuttaa siltä, että frisbeegolf valtaa alueita, asia ei kuitenkaan ole näin. Heittäjä on vastuussa jokaisesta heittämästä kiekostaan ja aina tulee varmistaa, ettei ulkopuolisia radalla ole. Edellämainitulla käyttäytymisellä rata voidaan joutua siirtämään, joten toivottavasti näin ei enää tapahdu.


1 kommenttia:

fgr.fi | 13:21 26.05.2010

Itse mielipidekirjoitus ei tullut enää vastaan, mutta osoitteesta http://www.ts.fi/online/mielipiteet/lukijoilta/133261.html löytyy varsin hyvä vastine aiheeseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *