"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Uotilan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Metsää ja peltoa yhdistävä vuonna 2012 valmistunut rata Raumalla Uotilan kaupunginosassa.

Lue lisää

Rauman ensimmäinen 18-väyläinen rata on rakennettu Nikulanmäen pururadan maastoon. Parkkipaikka (pieni) löytyy Laaksotien varrelta, suurempi parkkipaikka Sippolankujalta, palloiluhallin parkkipaikka.

Pääosa radasta heitetään metsämaastossa, mutta myös muutama peltoväylä löytyy, jossa saa hieman kovempaakin heittää!

Radan tiedot

 • Osoite

  Laaksotie
  26510 Rauma


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Rauman Frisbee ry

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Uotilan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1

Pituus 65 metriä. Par 3

Tiipaikka pieneltä parkkipaikalta ylös mäkeä ja oikealle, 20m päässä oikealle polku, josta löytyy 1. tii. Väylä on suora pilli. Kori sijaitsee hieman oikealla, kallionkielekkeellä.

Väylä 2

Pituus 155 metriä. Par 4

Ensin 65m suoraan, mutka oikealle, jonka jälkeen n. 20m mutka vasemmalle, kori n. 65m päässä.

Väylä 3

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt neppi, vaarana kiekon karkaaminen pitkälle alamäkeen vasemmalle.

Väylä 4

Pituus 50 metriä. Par 3

Puron yli heitettävä kapea ja lyhyt & jyrkkä alamäki. Kori normaalia matalammalla.

Väylä 5

Pituus 204 metriä. Par 4

Avoväylä, OB-alue vasemmalla, mutta tilaa on heittää leveällä linjalla. Korin ympärillä hieman tiukempi OB-raja (n. 10m takana ja sivuilla). Mikäli kiekko karkaa pellon puolelle, ennen koria on silta, josta pääsee noutamaan kiekkoja. HUOM: mikäli pellolla viljelystä, varothan tallomasta turhaan, jotta saadaan jatkossakin käyttää aluetta!

Väylä 6

Pituus 175 metriä. Par 4

Uusittu tii löytyy heti väylän #5 korin takaa pellon reunasta. Väylä rajautuu vasemmalle #5:n ja oikealla #10:n OB-alueisiin. Sweet spot katajarivin ja metsän väliin jäävä aukko, jonne matkaa n. 120m lievään ylämäkeen. Sweetiltä vielä metsikön puolella olevalle korille n. 60m.

Väylä 7

Pituus 66 metriä. Par 3

Kapean alun jälkeen kurvi oikealle, kori kallion päällä n. 30m suuaukolta.

Väylä 8

Pituus 100 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartava ja lopussa alamäkeen viettävä väylä. Korin edessä mäntyjä ja takana loiva kallio kalastelemassa pitkäksi meneviä kiekkoja. Alussa väylän oikealla puolella pakollinen kiertosuunta.

Väylä 9

Pituus 88 metriä. Par 3

Kapea ja suora metsäränni.

Väylä 10

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä heitetään alamäkeen metsästä aukeavalle pellolle. Pellolla tiukka käännös vasemmalle, kori pellon reunalla. OB-rajat väylän oikeassa reunassa. Huomioi edessä näkyvä seuraava tii! Mando vasemmalla ja oikealla dropzone, mandosta 10m, normaali ob-sääntö ob-linjoissa.

Väylä 11

Pituus 141 metriä. Par 4

Tii pellon reunalla, josta väylä seuraa pellon reunaa ja kääntyy n. 100m jälkeen vasemmalle ylämäkeen. Väylän oikeassa reunassa OB-raja. Pellon jälkeen puiden oksat laskevat alaspäin, osaatko heittää matalana? Väylän loppupäässä mando, kierto oikealta.

Väylä 12

Pituus 73 metriä. Par 3

Siirry 11 korilta vasemmalle polkua pitkin, tii löytyy heti pururadan toiselta puolelta. Suora heitto ylämäkeen, väylällä  tuplamando.

Väylä 13

Pituus 78 metriä. Par 3

Tii on pururadan vieressä. Suoraa heittoa vaaditaan, korin jälkeen maa viettää alas joten hillitse voimasi.

Väylä 14: Pulkkamäki

Pituus 90 metriä. Par 3

Iso alamäkiväylä, jossa tila vähenee loppua kohden. Kori näkyy mäen pohjalla vanhan tiipaikan etupuolella. Mikäli kiekko karkaa vasemmalle puolelle väylää, älkää häpeilkö huutaa keuhkojenne pohjasta FOOOOOOOOOOOOREEEEEEE, sillä uusittu väylä 15 menee aivan puurajan vieressä.

Väylä 15

Pituus 80 metriä. Par 3

Aiemmin "pakkokakkoseksi" kutsuttu väylä heitetään nyt alhaalta ylös. Tii löytyy helpoiten, kun väylän #14 korilta lähtee suoraan vasemmalle polkua pitkin. Korotettu kori näkyy kiven päällä suoran metsäväylän päässä.

Väylä 16

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylän alussa muutama puu häiritsemässä helppoa heittoa, puolivälin jälkeen lähes 90° käännös oikealle. Kori pururadan vieressä. Huomioi pakollinen kiertosuunta (ei oikaista pururataa pitkin!)

Väylä 17

Pituus 154 metriä. Par 4

Vasemmalla mando. Tiukka metsäränni.

Väylä 18

Pituus 105 metriä. Par 3

Suora, reilu 100 metrinen väylä. Kori sijaitsee alamäessä joka viettää vasemmalle. Mukava päättää rata pirkkuun? Heitä suoraan. ;)

19 arvostelua radalle “Uotilan frisbeegolfrata

  Suuntanuolet oli ainakin nyt joten niiden avulla väylät löyty, Ainoa mitä jäin ihmettelemään oli väylän 5 jälkeen eli kun opasteita ei ollut ei oikein tajunnut 6 ja 11 väylillä kumpi on kumpi? Eli opasteet olis hyvä saada vielä kuntoon. Varmaan joskus kun ilmeisesti on jotain muutoksia tehty niin opasteethan niistä muutoksista menee sitten piloille.

  Kuiteskin musta ihan pelattava rata ja kun tuli tuo uusi rata Raumalle niin tää on aianakin helpompi ja sopii paremmin aloittelijoille ja huonomille pelaajille. 3/5

  Täytyy sanoa, että oli melkoinen slummi kokemus frisbeegolfradasta. Niin kuin muutkin sanoneet… kaikki väyläopasteet ja suuntanuolet yms tuhottu. Siihen kun lisää sen, että monet koreista ei näy tiille, niin saa koko ajan luurista etsiä karttaa, että mistäs päin seuraava kori mahtaa löytyä.
  Väylien ja korien etsiminen pilaa kyllä itse väylät koska huomio kiinnittyy kaikkeen tuhottuun ja erittäin roskaiseen maastoon. Roskiksia oli kyllä mutta silti joka tiin ympärillä roskia joka paikassa. Lisäksi oli 2 suo väylää aivan veden vallassa 16 ja 17 muistaakseni.

  Hmm, väylät ihan mielenkiintoisia korkeuseroineen ja pinnanmuotoineen.
  Muuten vierailukokemus oli aika tyly:
  kaikki väyläoppaat oli rikottu ja paiskottu pitkin metsiä, heittopaikat kuin kaatopaikkoja roskineen ja siirtymismerkkeja löytyi myös heiteltynä sieltä täältä.
  Ei tullut kovin edustava kuva Uotilasta.

  Pelattu kesällä 2020. Hieno metsärata jossa pääsee paiskomaan myös avoimelle nurmelle. Rataan selkeästi panostettu, plussat siitä, mutta ratakartta oli ehdottomasti tarpeen. Kokemuksen perusteella kuitenkin paikka jossa kävisi ehdottomasti uudelleen!

  Rata kierretty.
  Väylät vaihtelevia ja haasteellisia, ylös ja alas välillä kapeaakin ränniä. Muutama puistomaisempikin väylä OB maustein. Tykkäsin , mutta opasteita tarvittaisiin reilusti lisää!

  Rata tarjoaa haasteita myös suunnistajile. Muutama väylä todella vaikea löytää ja kartta ei pidä paikkaansa paikoitellen ollenkaan..
  Väylä 12 ainakin todella vaikea löytää ja heitettiin no:15 koriin, meniiköhän oikein.. siitä eteenpäinkin aika hakusessa. Reittiopasteita oli joitain mutta käännettynä väärään suuntaan.. oikein hauskaa…

  Mielenkiintoinen rata, joka on sopivan vaativa jo jonkin aikaa pelanneille. Ihan aloittelijoille en suosittele tätä rataa, sillä väylien pituudet ovat keskimääräistä pidemmät ja pysyminen kohtuullisissa väyläkohtaisissa tuloksissa edellyttää taitoa heittää pitkiä ja suoria heittoja. Kokeneemmalle heittäjälle rata tarjoaa haasteita. Kuten ylempänä todettiinkin, ihan huonoilla jaloilla ei kiertämään kannata lähteä. Radalla on aika paljon korkeuseroja ja usein liikutaan kallioisessa maastossa, joka käy jalkojen päälle. Opasteet ovat hyvät, vaikka muutaman kerran olikin pakko turvautua myös ratakarttaan. Rata oli hyvin ylläpidetty.

  Liekkö nuo kehut peräisin joltain vanhalta layoutilta sillä rata ei todellakaan ole, minun mielestäni, lähelläkään suomen kärkeä. Lähes pelkkää ylä- ja alamäkeä höystettynä muutamalla peltoväylällä. Lähettiin kaverin kanssa tätä päiväksi heittämään, mutta yksi kierros riitti ja sekin tuntui liian pitkältä. Polvivaivaisen ei kannata mennä 50 km lähemmäksi tätä rataa.

  4/5 ja rata bongattu. Hieno 18-väyläinen rata, minne kannattaa tulla kauempaakin. Rata on suunniteltu järkevästi se muodostuu siirtymineen ja opasteineen selkeän kokonaisuuden. Osalle tiimattoja on rakennettu kunnon heittolavetti ja kuulemma vähitellen niitä rakennetaan vielä lisää. Täytyy kehua erityisesti par4-väyliä – hienoja väyliä. Suosittelen!

  Ja kiitokset myös paikalliselle oppaalle (T.E.). Sai kuulla paljon rataan liittyvää tietoa ja suunnitelmia radan kehittämisestä. Tulipa sitä vahingossa yksi holarikin heitettyä (väylä 17). On siis erinomaisen hyvä rata 😉

  Ai, että on Raumalaisilla täyden 5 tähden metsärata!! Itse kävin tällä päivämäärällä heittämässä ja on toi kuin toinen rata kun viimeksi kävin 2012. Yksi parhaista metsä/niittyradoista länsisuomessa!!!!

  Aikamoinen positiivinen yllätys. Opasteet (tai niiden puute) ja netistä löytyvä ratakartta ei antanut odottaa mitään ihan huipputason rataa, mutta sellainen sieltä metsän siimeksestä löytyi. Todella kivoja ja sopivan haastavia metsäratoja, jotka eivät toistaneet mitään samaa kaavaa. Mukaan oli mahdutettu myös oikein oivalliset puistomaiset avoimet väylät, joissa sai kiskoa ihan tosissaan.

  Todella hieno kokonaisuus, joka vaatisi oikeastaan vain paremmat opasteet ja tiit, jotta sille kehtaisi viisi tähteä antaa. Nyt netissä oli par’it väärin, eikä mitään ratakarttataulua paikan päältä löydy, niin ensikertalaisena piti vähän sovellella ja etsiä väyliä, muttei kuitenkaan turhautumiseen asti.

  On hieno rata ja yksi suosikeistani mutta päivittäkää väyläkuvaukset oikeiksi.
  tietääkseni väylää 5 ympäröi OB alueet, 11 on pidennetty eli kori siirretty ja par 4 , 14 on pidempi eli kori siirretty ja par 4, 15 on pidennetty eli tii siirretty, 16 on pidennetty eli tii siirretty ja taisi olla kanssa par 4. en ole hetkeen ehtinyt käydä radalla eli voi olla tullut lisää muutoksia.

  Tämä rata pääsi yllättämään erittäin positiivisesti. Yksi Suomen parhaista metsäradoista, jolta löytyy muutama avoimempikin väylä. Hyvät tiit ja opasteet. Valtaosin tiukkaa ränniä, mutta jokusen kerran pääsee siivuttamaankin. Kannattaa piipahtaa.

Vastaa