"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ulvilan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Ulvilan frisbeegolfrata löytyy vapaa-ajankeskuksen, Kaskelotin läheisyydessä sijaitsevalta kauniilta puistoalueelta. Pieni, mutta sitäkin monipuolisempi puisto pitää sisällään monenlaista puustoa, ruohokumpuja sekä vesiesteitäkin ojan ja pienen lammen muodossa.

Lue lisää

Yhdeksänväyläinen rata on rakennettu kulkemaan puiston ympäri ja matkan varrelta löytyy monipuolisia väyliä pituuden ja luonnollisten esteidenkin puolesta. Rata sopii erittäin hyvin aloittelijoille, sillä väylät eivät ole turhan pitkiä ja pääsääntöisesti ne ovat myös melko helppoja. Ulvilan idyllistä puistorataa ei kuitenkaan pro-pelaajienkaan kannata jättää väliin, varsinkaan jos se sattuu osumaan matkan varrelle sillä sen verran hienoja väyliä on kuitenkin tarjolla. Paikka muistuttaakin hieman Tampereen Vihiojan frisbeepuistoa, vaikka ei aivan yhtä suosittu harrastajamäärillä mitattuna olekkaan.

Ulvilan radan erikoisuutena on 50-metrinen par 2 -väylä, jossa vähemmänkin aikaa pelanneella harrastajalla on mahdollisuus metsästää ensimmäistä hole-in-oneaan. Vastavuoroisesti radan toisesta päästä löytyy 166-metrinen par 4 ja muiden väylien ollessa ihannetulokseltaan kolmosia, muodostuu koko yhdeksänväyläisen radan par:iksi 27.

OB-alueita ovat tenniskenttä, lampi, sekä kolmosväylän oikealla puolella oleva kaislikko. Ulvilassa on järjestetty mm. kansallisen sarjan osakilpailuja hieman pidennetyllä väyläkokoonpanolla.

Rata uudistui kesällä 2013.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Pappilantie 2
  28450 Ulvila


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Mikko järvinen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Ulvilan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Ulvila #1

Pituus 73 metriä. Par 3

Oikealle taittuva suhteellisen avoin 73-metrinen par 3-väylä. Kori pienen kummun päällä, oikealla puolella melko tiheää.

Väylä 2: Ulvila #2

Pituus 50 metriä. Par 2

Acerunner-henkinen 50-metrinen par 2 -väylä, jossa huonosti kohdistetut avaukset kolisevat tenniskentän aitaan. Lyhyt ja suora, mutta melko kapea korin läheisyydessä.

Väylä 3: Ulvila #3

Pituus 118 metriä. Par 3

Hieno 118-metrinen blindhole puron edustalta hienoiseen ylämäkeen. Korin läheisyydessä kuuset voivat aiheuttaa päänvaivaa ja etenkin väylän oikeaa reunaa kannattaa varoa, koska puiston "loputtua" on vastassa varsin vetinen kaislikko.

Väylä 4: Ulvila #4

Pituus 76 metriä. Par 3

Tiukka 76-metrinen väylä suoraan koivikon läpi. Löydätkö tiesi läpi vai kokeiletko kiertää?

Väylä 5: Ulvila #5

Pituus 166 metriä. Par 4

Radan pisin väylä joka myötäilee oikessa reunassa kasvavaa tiheää koivikkoa. Noin 90 metrin päässä väylä kääntyy 90 astetta vasemmalle kohti avoimella odottavaa koria. Rohkeimmat koittavat avauksella koivikon ylikin, mutta lyhyeksi ei kannata jättää, koska tänne kiekkonsa hukkaa helposti.

Väylä 6: Ulvila #6

Pituus 78 metriä. Par 3

72-metrinen par 3.

Väylä 7: Ulvila #7

Pituus 74 metriä. Par 3

Hieno 74-metri väylä, lisämausteena oikealla puolella pieni lampi.

Väylä 8: Ulvila #8

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 9: Ulvila #9

Pituus 93 metriä. Par 3

15 arvostelua radalle “Ulvilan frisbeegolfrata

  Tiit rupeaa olemaan huonossa kunnossa. Muuten mukava puistorata, joskin lyhyt. Väylät tarjoavat jossain määrin vaihtelua, muutamassa paikassa saa kiskaista ihan kunnolla. Lampea tosin kannattaa varoa!

  Mukava rata heitellä. Toinen kerta oli kahden vuoden aikana kun kävin, ja ihan hyvässä kunnossa kaikki näyttäisi vielä olevan. Ainoa asia joka reissulla jäi harmittamaan oli se että sain 9 väylällä kiskaistua luotettavan ja erittäin kuluneen Champion Leopardini keskelle lampea.. R.I.P. Ja ulkoilijoita tosiaan kannattaa varoa, sekä tupakkaa pummaavia murkkuja 😀

  Tämän radan pelaa varsin mielellään, mutta radan ikä rupeaa näkymään. Ylläpitoa on laiminlyöty. Tiit kuntoon ja tämäkin rata tarjoilee huomattavasti paremman pelikokemuksen, kun voi heittää avauksen keskittyen heittoon, eikä nilkkojen ehjänä säilyttämiseen.

  Oikein mukava ja monipuolinen, kaartoja löytyy kumpaankin suuntaan. Vesiesteistäkin tulee sopivasta haastetta parilla väylällä. Kaksi väylää on oikein kunnon lennätystä isolla kädellä. Taisi olla itsellä ensimmäinen rata, jossa ei tullutkaan PAR tuloksia laisinkaan eli aina yli taikka alle.

  Kiva rata, monipuolinen ja sisältää sopivasti haasteita. Ensimmäinen väylä on vaarallinen, koska kiekko voi karata tenniskentille. Toinen väylä oli myös vähän täyteväylän tapainen. Muuten kokonaisuus hieno ja siirtymät järkeviä.

  Kannattaa käydä heittämässä!

  Hienoon puisto-/ulkoilumaastoon rakennettu rata. Ulkoilureitti kulkee radan keskellä, joten valppautta, ettei tiputa ketään ulkoilijaa kanveesiin. Kesällä kaikki Satakunnan hyttyset kokoontuvat tänne, joten shortsit edellyttävät masokistihenkeä.

Vastaa