"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tarinalaakso Disc Golf

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Siilinjärvelle Kumpusentien varteen kesäkuussa 2015 valmistunut pro-tason rata. Komeita liidätyksiä, tiukkoja metsäväyliä sekä pitkiä avoväyliä sisältävä kenttä testaa pelaajan monella eri tavalla. Radan on suunnitellut siilinjärveläinen Pertti Tuppurainen. Kaudella 2017 kentällä pelattiin Parigolfin SM-kisat ja Pro-Tourin päätöskisa. Radalla on 18 kiinteän väylän lisäksi neljä lisäväylää (A,B,C,D).

Lue lisää

Radan sivut Facebookissa: www.facebook.com/tarinalaakso.

Ajo-ohje: Nouse Siilinjärven keskustan rampista ja lähde suuntaan Viitasaari/Maaninka.  Noin kilometrin päästä käänny vasemmalle suuntaan Kumpunen. Kentän parkkialue sijaitsee heti risteyksen jälkeen oikealla puolella. Ykköstii ja opastaulu hiekkamontussa.

Kentällä ei ole WC-tiloja. Lähin WC löytyy Siilinjärven keskustasta.

Tervetuloa rohkeasti Viikkokisoihin!

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kumpusentie 11
  71800 Siilinjärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Janne Mönkkönen

 • Suunnittelija

  Pertti Tuppurainen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Tarinalaakso Disc Golf

Väylä 1

Pituus 164 metriä. Par 3

Väylä 2

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 112 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 139 metriä. Par 4

Väylä 8

Pituus 127 metriä. Par 3

Väylä 9

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 130 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 205 metriä. Par 4

Väylä 14

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 153 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 351 metriä. Par 5

Väylä 18

Pituus 127 metriä. Par 3

Väylä 19A

Pituus 51 metriä. Par 3

Pelataan väylän 1 ja 2 välissä.

Väylä 20B

Pituus 82 metriä. Par 3

Pelataan väylän C jälkeen.

Väylä 21C

Pituus 101 metriä. Par 3

Pelataan väylän 17 jälkeen.

Väylä 22D

Pituus 68 metriä. Par 3

Pelataan väylän B ja 18 välissä.

9 arvostelua radalle “Tarinalaakso Disc Golf

  Täällä oli kyllä kaikkea mahdollista. Korkeuseroja, liidätyksiä, tiukkoja metsäväyliä ja mitä nyt ikinä mieleen juolahtaakaan. Maasto on myös sen verran kuivaa mäntykangasta, että heikommatkin heitot löytyvät. Yksi parhaista kiertämistäni radoista.

  Hyvä metsärata, osattu käyttää hyvin maaston muotoja ja löytyy monipuolisia väyliä. Avointa ja tiukkaa metsäpilliä löytyy tasapuolisesti.

  Harmillisesti hyvän kokonaisuuden pilaa todella liukkaat tiit. Vielä (tai jo?) syyskuussa olisi noille lähtöpaikoille tarvinu olla piikit kengissä.

  Valitettavasti syksyn runsaat sateet ja sitä myöten kertynyt muta ovat liukastuttaneet heittopaikkoja. Muutamaan pahimpaan paikkaan asennettu väliaikaiset matot liukkauden torjumiseksi. Kaikki alkuperäiset (2015) heittopaikat menossa vaihtoon kaudelle 2018, jolloin myös maton karva vaihtuu vähän pidempään. Toivottavasti tämä lisää heittopaikkojen käyttöikää.

  Laadukas ja hyvin hoidettu rata. Radalla saa todellakin kävellä ja tiukasti hiekkakuoppaa ylös alas selkä märkänä. Erinomaiset opastukset ja vaihtelevat väylät. Harvoin annan vitosta radoille, nyt annoin. Poikkesin suosituksesta ja kannatti. Tänne palajan, jahka reissut taas käyvät Siiliin. Onkos väylä 17 pituudella 351 m Suomen pisin?

  Siilinjärvellä Tarinalaakso DiscGolf, 18-väylää (2267m) + 4 lisäväylää, luokitus AA1. Aloittelijan ajatuksia.

  Huh, huh, tulipahan kuntoiltua pitkällä ja korkeuseroja sisältävällä radalla! Erittäin miellyttävä, monipuolinen ja teknisesti hyvin haastava rata sorakuopan äärellä tai sen välittömässä läheisyydessä. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit ja väyläopasteet (pääosin valkoiset maalitäplät) hyvässä kunnossa. Harjoittelupaikalla oma heittopaikka maton kera ja metritolpat 60m alkaen. Kiekot löytyvät helposti. Huilipenkkejä riittävästi. Jopa etukäteen hirvittänyt väylä nro 17 (351m) oli mukava heittää.

  Jos jotain tikulla pitää kaivaa, niin en tiedä miksi väylissä on pitänyt kikkailla A, B, C ja D nimityksin eikä lisätty vain väylien määrää 22:een? Lisäväylät olivat kuitenkin oikein mukavat heittää. Olisiko luokitus sitten tippumassa, jos otettaisiin virallisesti mukaan vai miten? Viisaammat ehkä tietävät…

  Tarinalaakso pomppasi kertalaakista Puijo DiscGolfParkin ja Atrain DiscGolfParkin mukaan ratojen TOP3-listalle! Ihan huippu!

  5/5

  Monipuolinen metsä-/hiekkamontturata. On avoimempaa väylää, on alaspäin viskottavia, muutama ei-hirveän-tukkoinen metsäväylä, ja se yksi pakollinen metsäpilli jossa sivulle joutuminen ei kuitenkaan ole ihan totaalinen katastrofi. Heittovalikoimaa, jos sellaista on, saa kyllä ihan käyttää. 18 korin lisäksi alueella on jonkinlainen ”tekniikkarata”, jota en ole viskonut itse. On harjoituskori ja draivirange (josta plussat).

  Ratana hyvä. Hyvä siksi, että metsäväyliltä (yhtä lukuunottmatta) löytyy selvästi vaihtoehtoisia heittolinjoja ja ”ilmavuutta”.

  Hieno metsärata. Hyvät korit, tiit, kartat ja taisi olla opasteetkin. Väylät vaihtelevan mittaisia ja muotoisia kangasmetsäisen mäen päällä, alla ja laidoilla. Ylämäkeä ja alamäkeä, muutamalla väylällä korkeuseroa ihan kunnollakin.

  Saapuminen vähän hämärästi, parkkipaikka tien varressa lisäväylän A tiin vieressä, A-väylän yläpäässä väylä 2. Sitten tie jatkuisi alas montun pohjalle jossa range ja infotaulu ja väylä 1, eli olisi tarkoitus mennä ensin sinne alas, josta tullaan sitten takaisin parkkipaikan läpi siirryttäessä väylältä 1 väylälle 2. Tietysti sinänsä ihan oikein, jos heittäjät lähtevät kunnolla lämmitellen jne.. Itsehän toki lähdin suoraan kierrokselle, eli aloitin väylältä 2…

  Suurin osa väylistä perusmetsävääyliä, ihan hyviä sellaisia. Kasilla heitetään isohko liidätys mäen päältä alas, 12:lla vähän pienempi heitto montun reunalta monttuun, josta kiivetään vielä takaisin kunnes 15:llä pääsee sitten heittämään kunnon liidätyksen montun pohjalle asti. Siitä sitten ”kotia” kohti, mm. edelläkin mainitun kolmesataaviisikymmentämetrisen väylän 17 kautta.

  Hauskana/hyvänä yksityiskohtana soittokello parilla väylällä takanatulijan huomioimiseksi siitä, että voi avata.

  Kokonaisuutena todella hyvä rata. Vaihtelevia väyliä ja puitteet kunnossa.

Vastaa