"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tanhuvaara DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Tanhuvaaran 8-väyläinen frisbeegolfrata on suunniteltu aloittelijoille ja harrastajlle. Rata kiertää opistoa ja kulkee aluksi puistomaisella aluella pistäytyen metsään puolivälin jälkeen. HUOM! Väylät 7 ja 8 saattavat satunnaisesti olla poissa käytöstä.

Lue lisää

Frisbeegolfvälineitä on saatavilla vastaanotosta ja radalla on käyttömaksu, jonka suuruus on 3€.

Tanhuvaaran Urheiluopisto Savonlinnassa on moderni ja vireä liikuntakeskus keskellä luontoa.


Tiedustelut:

Tanhuvaaran Urheiluopisto
Moinsalmentie 1042
57230 Savonlinna
puh. (015) 739 000

Radan tiedot

 • Osoite

  Moinsalmentie 1042
  57230 Savonlinna


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  8

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Mikko Voutilainen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Tanhuvaara DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Tanhuvaara #1

Pituus 56 metriä. Par 3

Radan aloitusväylä lähtee opiston piha-alueella sijaitsevan pingispöydän välittömästä läheisyydestä kohti päärakennusta. Lyhyt väylä, mutta runsaasti puuta ja puskasta edessä, helpoin varmastikkin lähestyä vasemmalta ja hyvällä forella(rh-heittäjä) voi kilistellä ketjuja.

Väylä 2: Tanhuvaara #2

Pituus 52 metriä. Par 3

Suora lyhyt väylä piha-alueella, jossa taas esteenä puita ja puskaita. Vaikea kiertää näiden takia sivulta, joten suoraa heittoa tarvitaan.

Väylä 3: Tanhuvaara #3

Pituus 54 metriä. Par 3

Juoksuradan vieressä sijaitseva väylä tarjoaa kiertomahdollisuudet molemmista suunnista; juoksuradan puolelta tarvitsee hyvän loppufeidin, kävelypolkua(oikealta) pitkin heitettäessä tarvitaan onnea puiden kanssa. Lyhtypylvästäkin on tullut kolisteltua.

Väylä 4: Tanhuvaara #4

Pituus 61 metriä. Par 3

Liian pitkällä avauksella kopisee rantasauna, mutta muuten puista huolimatta helpohko saada avauksella hyvään puttipaikkaan.

Väylä 5: Tanhuvaara #5

Pituus 73 metriä. Par 3

Juoksuradan reunaa kulkeva väylä pakottaa kiertämään vasemmalta, suoraan edessä on istuinkatsomo, ja oikealla runsailla oksilla varustettuja puita, jotka tekevät heittäjän elämästä vaikeaa. Tarkalla forella/lefthand-heitolla holarikaan ei mahdottomuus. Kumiseos-radasta kiekot pomppivat tosin ikävästi, joten kirurgin käsiä tarvitaan.

Väylä 6: Tanhuvaara #6

Pituus 88 metriä. Par 3

Radan "vaarallisin" väylä. Oikealla on järvi ja sen tuuheat rantapuut ja vasemmalla urheilukenttää ja ojia. Keskellä väylää vielä pieni, mutta yllättävän tehokkaasti kiekkojen lennon pysäyttävä puu.

Väylä 7: Tanhuvaara #7

Pituus 78 metriä. Par 3

Metsässä kulkevaa juoksu/pururataa mukaileva väylä, oikealla oja ja tuuheaa risukkoa, vasemmalla harvaa isopuista kuusimetsää. Pitkä suora heitto pienellä loppufeidillä tuonee parhaan tuloksen. Ratakartassa pituus mainittu 55m, todenmukaisempi lienee 75-80m. Laitan kompromissin 78m kun ei tarkempaa mittaa ole. 55 on kuitenkin aivan liian vähän ja matka tuntuu melko yhtä pitkältä kuin edellisellä väylällä.

Väylä 8: Tanhuvaara #8

Pituus 84 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartava kapea väylä, joka laskeutuu vajaa pari metriä. Mukava, mutta vaikea väylä. Mahdollista yrittää myös oikealta, pururadan kautta, joskin se on erittäin vaikeaa runsaiden puiden takia.

7 arvostelua radalle “Tanhuvaara DiscGolfPark

  Savonlinnan kaupungissa Tanhuvaaran urheiluopiston monipuolisten liikuntapalveluiden äärellä Tanhuvaara DiscGolfPark. Radalla pituutta 8-väylää, 546m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2290m. Pelattu 29.6.2021.

  Poitsun kanssa pelaamassa. Tanhuvaaran puistomainen rata oli täysin tasamaalla joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat helppoja perusväyliä. Varsinaista suosikkiväylää ei ollut, mutta erikoisin oli urheilukentän juoksurataa pitkin heitetty 5-väylä ja kori oikealla katsomon takana, jänniä pomppuja luvassa, jos osuupi juoksurataan kiekko… Maisemat ja ympäristö hieno, vesi läsnä kauniisti. Kaikki väylät 1-8 pelattavissa, vaikkakin kunto yms. vaihteli aikalailla.

  Ei tässä radassa ollut oikein enää virtaa frisbeegolfradaksi… ei ollenkaan. Ei ollut infokarttaa. Heittopaikat maapohjalla ja heittopaikkaopasteet vanhat ja ykköseltä sekä vitoselta sekin puuttui. Ykkösen löytäminenkin hieman haasteellista. Korit dgp:t, mutta ketjut jokaisella väylällä ruosteessa ja osa koreista vääntynyt. Nelosella heitettiin suoraan kohden saunarakennusta minkä edustalla kori oli… ei lainkaan turvallinen ratkaisu! 5-väylän heittopaikan sijainnista ei mitään käsitystä. Heitettiin lopulta kentän päädystä juoksuradan puolelta korin suuntaan. 8-väylä kasvanut umpeen ihan kokonaan, suosittelen jättämään välistä. 9-väylän heittopaikkaopaste oli paikoillaan, mutta itse väylää ei enää jalkapallon kuplahallin takia ole.

  Aiemmin Tanhuvaaran henkilöstön kanssa jutelleena tiedän hyvin, että heillä on tiedossa radan rappiotila ja jollakin aikavälillä on tarkoitus uudistaa rataa olemassa olevien väylien osalta sekä mahdollisesti rakentaa lisää väyliä haastavampaan maastoon Moinsalmentien toiselle puolelle. Aika näyttää sitten, jotta miten noiden suunnitelmien kanssa käypi. Radan totaalista remonttia odotellessa radan pelaaminen ei liene oikein järkevää tai sitten pitää vain asennoitua siihen, että oikeastaan ihan kaikki on hieman rempallaan. Toki se rata siellä on, mutta…

  2/5 ( ihan vain kauniista ympäristöstä, muutoin arvosana lähellä 0-tasoa )

  Bongattu karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan. Valitettavasti koronan takia koko kioski oli kiinni, mutta menimme silti pelaamaan radan läpi. Väylät 1-8 löytyivät paikan päältä, väylä 9 oli poistettu rakennustyömaan tieltä.

  Alun puistoväylät ovat lyhyempää neppailua, lopussa saa vähän heittäkin. Siirtymät lyhyitä ja radan pelasti nopasti läpi. Korien ketjut olivat ruosteiset ja osassa koriosa oli pahoin kärsinyt.

  Rata kaipaisi kunnosta tai kokonaan uudistusta. Alueella saa helposti tehtyä asiallisen 9-väylän kokonaisuuden. Nykyisellä formillla ei edes 1/5, koska emme pystyneet maksamaan ratamaksua.

  Oman esteen antaa juuri opiston juoksurata ja asuntoautoalue teineen. Varmaan siitä syystä ollut 6 ja 7 poissa käytöstä joskus. Itse satuin karavaanareiden ym. sesonkiajan jälkeen paikalle(lokakuussa) ja kaikki 9 väylää oli auki. Kyllä siinä aloittelijan kelpasi heitellä kun ei ollut liikennettä eikä juoksukisoja menossa.

  Käväisin samalla heittämässä radan, kun rouvalla oli agilitykisat menossa. Kävin maksamassa vaaditut kolme (3) euroa, koska olen tunnollinen pelaaja. Kysäisin ratakarttaa, jonka saatuani huomasin että väylät 6 ja 7 olivat merkitty punaisella yliviivauksella. Kysyin myyjältä, että ovatko väylät poissa käytöstä. Hän vain totesi, että joo, koska siellä on asuntoautoalue tullut sinne väylien reunalle. Vieressä ollut lapsiperhe säästi myyjän raivonpuuskalta; tosi kiva maksaa kolme euroa vajaasta yhdeksästä väylästä, kun se hinta näin lyhyestä radasta on muutenkin ihan pelleilyä. vrt. vaikkapa Peurunka Laukassa, jossa on vastaavissa ympyröissä ensiluokkainen DGP.

  No, ensimmäisillä kolmella väylällä oli sekä autoja että telttoja pystytettyinä väylille, joten vapautuneesta puistoneppailusta ollut tietoakaan. Muut väylät poislukien ne suljetut väylät olivat ihan kivoja putterihiplailuja. Viimeiselle väylälle oli kuitenkin varattu jälleen yllätyksenä parkkeerattuja autoja.

  Täytyy sanoa, että en ole missään pelaamallani radalla kokenut vastaavanlaista pettymystä. Kiertäkää kaukaa, tai pelatkaa muita Savonlinnan oivia ratoja.

  Jos alueella ei liikkuisi muita, rata olisi aikakin osittain hyvä. En tiedä paljonko Tanhuvaarassa on normaalisti porukkaa, mutta kun siellä oli 2000 osallistujan suunnistusleiri, oli pelaaminen lähes mahdotonta. Väylät on huonosti suunniteltu. Väylän kori ei voi olla 0,5m pässä hiekkatiestä, mennä ison asvalttialueen läpi, tai mennä urheilukentän juoksusuoraa pitkin. Ja tästä radasta pitäisi maksaakin?
  Radalle kannattaa tulla vain jos tulee muutenkin Tanhuvaaraan. Muuten kannattaa jättää väliin (paitsi jos olet kaikkia Suomen ratoja tavoitteleva ratabongari)

  1-5 väylät: ihan peruskivaa sneebailua nätillä puistoalueella. Eihän tästä niin paljoa vituta maksaa.
  6-8 väylät: ette voi olla tosissanne että kehtaatte tästä kakasta laskuttaa??!?
  9: ei lohduta tarpeeksi, vaikka onkin ainoa väylä jossa pääsee draivaamaan.

  Radan alku sijoittuu kivaan puistoon, jossa pelataan muutama neppiväylä. 1. väylän avaus heitetään ikävästi suoraan 2. väylän tiitä kohti, mutta onneksi radalla ei ole varmaan koskaan ruuhkaa, tai muita pelaajia ylipäätään. Loppurata sijoittuu metsään, pl. viimeinen väylä.

  Metsäväylillä jätetty harvennukset kesken, tai sitten ne on tehty vuonna 2008, jolloin rata on perustettu. Paikoin varsinaisia väyliä ei juurikaan ole, koska ne ovat kasvaneet umpeen. Maapohjaiset tiit hieman epäselviä, mutta kuluneet montut kertovat mistä muut ovat heittäneet.

  Kenties kehnoiten frisbeegolfiin käyttämäni 3 euroa. Maksulliselta radalta odottaa edes jonkin tasoista ylläpitoa, kun monilla radoista toteutuu hyvätasoinen ylläpito ihan talkoovoimin.

Vastaa